Ukas helgetips: Matbonaza!

Jeg er sjelden så glad som når jeg får kombinert to av de tingene som gjør meg lykkeligst: barna mine og bra mat. Bondens Marked pleier å være et sikkert helgetips.

Jeg oppsøker Bondens Marked hvor enn. I St. Paul hamstret jeg gresskar, black bean hummus og tørkede svarte maiskolber vi lagde popcorn av.

Barna elsker å spinne fra bod til bod og smake på geitost og salamipølser og kjeks, mens vi voksne tusler hånd i hånd og plukker med oss en gårdspresset eplejuice, eller Nomafavoritten Fjelldronning fra Avdem. Mmmmmm….

Men Bondens Marked er bare i blant og mange matentusiaster har kastet misunnelige blikk over Skagerak til de store mathallene i byer som Kjøbenhavn og Paris. På den før så shabby Vulkantomta ved Akerselva begynner nå Norges første skikkelige mathall å ta form. Tre plan på til sammen 3500 kvadrat skal bli «en markedsplass og et opplevelsessenter» med kafeer, restauranter og små spesialistbutikker.

Hohoho, jeg kjenner jeg blir glad i magen bare jeg tenker på det!

Mathallen åpner i oktober, men denne helgen kan du få en forsmak på hva som venter, i den gratis festivalen som heter, ja, nettopp: Forsmak.

Bondens Marked stiller med over 50 aktører. Her er upasteurisert ost, rømme og yoghurt, fenalår og pølser. Det er utrolig hva barna vil teste når de får smaksprøver av folk de ikke kjenner (kan bli litt mer bekymringsverdig når de blir tenåringer det der, men pytt sann!) De litt større barna kan delta på gratis kokkekurs.

Dørene åpner lørdag med gratis familiefrokost med blant annet brød fra Åpent Bakeri, oster og pålegg fra 10-11. Klokka 12 er det to kokkekurs å velge mellom for barn fra ca 6 år:

 • Fra 12-16 lærer Indre Oslofjord Fiskarlag barna å håndtere fisk. Her blir det sløying, skjæring, rensing og litt snakk om hvilke fisker som finnes i fjorden.
 • På Tinescenen kan barna få en innføring i fiskeretter basert på Salmalaks. Hos oss er «rosa prinsessefisk» en slager til middag, så tipper vi satser på det siste.

Adressen er Maridalsveien 17.

Men vent! Helga er ikke over!

Magasinets fantastiske matspaltist Andreas Viestad og hans nydelige kone Vibeke har tatt med de to små barna sine og flyttet inn på Geitmyra gård, mellom Ullevål og Sagene.

Her har de laget et matkultursenter for barn (gjett om jeg er fan??), og på søndag arrangerer de åpen dag.

Fokus er fisk og sjømat. Barna kan blant annet lage fisk på pinne – og grille den på tunet, lære om livet i fjæra – se på, ta på og smake på- og lage sushi selv. Arrangementet er gratis og varer fra 13- 16. Adressen er Geitmyra gård, Tåsenveien 2.

Bon appetit!

Hva er dine planer for helgen?
In English: Things to do in Oslo this weekend: On Saturday there is a preview of the new Foodhalls in Oslo, with different cooking classes for children at 12.00. The adress is Maridalsveien 17, Oslo, Norway. On Sunday the food culture centerfor children, Geitmyra gård, is having an open day from 13-1600 with activities such as sushi classes for kids and lots of fun facts about sealife. The adress is Tåsenveien 2, Oslo, Norway.
No Comments
 • Hilde N

  01/03/2012 at 23:49 Svar

  Her finner man jo fantastiske helgetips både med og uten barn. Søndagsarrangementet hørtes jo fantastisk ut. Må på leiting etter noen å være barnevakt for akkurat på søndag 🙂

  • susannekaluza

   02/03/2012 at 20:57 Svar

   Så gøy at du synes det Hilde! Synes du burde ta turen på søndag selv uten barn jeg. Fin utflukt i vårværet 🙂

 • Mariann

  02/03/2012 at 06:01 Svar

  Takk for to gode tips, Susanne! Vi sees kanskje på begge steder:) Eg elsker å få slikt servert rett i fanget:) Thank you! <3

  • susannekaluza

   02/03/2012 at 21:01 Svar

   Så bra! Det er jo akkurat det som er tanken bak bloggen: At du ikke trenger å lete rundt på ørtenhundre nettsider for å få inspirasjon til fine aktiviteter, mat og annet bra. Så gøy at du hadde sansen for ukas helgetips. Håper vi sees! Mange klemmer fra Susanne

 • Per Olav

  02/03/2012 at 21:40 Svar

  Hei Susanne! Tusen takk for inspirasjon:-) Synd vi bor i Bergen og ikke får med oss Mat Festivalen. Vi får heller ta oss en tur på fisketorgert:-) Hilsen Per Olav

  • susannekaluza

   03/03/2012 at 20:15 Svar

   Hei Per Olav, takk for hyggelig melding! Fisketorget er topp, håper dere koste dere! Mange klemmer fra Susanne

Post a Comment