I boks

Hvor kan jeg få tak i en bra matboks med flere rom?

Fredagens matboks var fylt med kjøttboller jeg hentet opp fra fryseren, med ketsjup ved siden av. Blåbær, hasselnøtter og mandler, brødskive med snøfrisk og druer, søtpaprika stukket ut i hjerte form.

Jeg har fått masse meldinger fra lesere som lurer på hvor de kan få tak i den fine matboksen min. Derfor tenkte jeg det var like greit å gi et mer utfyllende svar i et eget innlegg. Matboksen heter Laptop Lunchbox, og etter å ha smurt over tusen nister er konklusjonen klar: Dette er matboksens Eli Kari Gjengedal! Fin, smart og en gledesspreder hverdagen!

I Norge selges Laptop Lunchbox hos Høstbarn.(Andre nettbutikker fører bare en eldre versjon av matboksen, som er litt lavere, og mangler lokk. Den Høstbarn har, som heter Laptop Lunchbox 2.0 er bedre. Jeg har hatt min så lenge at vi har en av hver)

Noe av det jeg liker best med matboksen er hvordan utformingen inspirerer meg til å sende med mer enn bare de samme gamle brødskivene. Siden det er fire bokser inni, to store og to små, er det lett å huske å slenge med en håndfull nøtter, et hardkokt egg eller noen cherrytomater ved siden av.

Det følger også med lokk til to av boksene, noe som er topp for vanilje kesam, cottage cheese og andre rennende ting. En miniboks med lokk er prikken over i’en. Jeg bruker den til ketsjup eller sennep til å dyppe pølsesnupper i, aioli til reker (minstemann elsker scampi!) eller dressinger til raske pastasalater.

Siden all maten blir samlet i samme nisteboks, slipper du masse løse tupperwarebokser som rister rundt i sekken. Det er også et pluss at de små boksene kan vaskes i maskin og at hele greia er produsert av resirkulerte materialer så den er fri for ekle stoffer som BPA og PVC.

Som ekstrautstyr går det an å kjøpe flere bokser til å ha inni. Da får du blant annet en ekstra romslig boks som er perfekt for større nistemat ala bagels eller pitabrød.

I’m lovin’ it!

Det eneste jeg ville endret var å gjort nisteboksen høy nok til å romme norske yoghurtbokser. Skal jeg sende med det nå må jeg enten helle yoghurten over i en av småboksene med lokk eller legge dem ved siden av. Selve utenpåboksen skal også bare håndvaskes. (Jeg har så klart kjørt den i oppvaskmaskinen lell, men jeg ser jo at det etterhvert kan få plasten til å bøye seg så den blir litt mer vrien å lukke) Alt i alt er dette likevel den beste nisteboksen jeg er kommet over. Den er også flere ganger kåret til beste matboks av store amerikanske foreldrenettsteder.

Hva slags matboks bruker du? Og er du fornøyd? Er det noe du skulle ønske var annerledes? Jeg vil gjerne høre erfaringene dine i kommentarfeltet!

In English: Where can I get a lunch box with different compartements? The lunch box I use is called Laptop Lunchbox. You can buy it off Ebay or, here if you live in Norway. Make sure to get the new version, called 2.0, that’s the one with lids inside. I love how the design inspires me to pack more than just plain sandwiches for my kids lunch. The small box with a lid is perfect for yoghurts, while I use the mini box for ketchup, dressing and condiments. The boxes are machine washable, though I would wish the same for the main carrier as well. It could also be a tad bit higher, so I could pack Norwegian sized kid yoghurts inside. I do love it though, and it has won lot’s of awards on influential parenting sites. The lunchbox is packed with meatballs and ketchup, blueberries, almonds and hazelnuts, bread with white goats cheese and grapes plus red pepper cut into stars.

32 Comments
 • Fatma

  03/03/2012 at 10:26 Svar

  Hei Sus! Takk for tips, matboksen er bestilt! Har også bestilt bokstav-utstikkere fra Cacas.no, nå blir det ekstra gøy med gulrot og agurk formet som alfabetet! Regner med du koser deg p matfestivalen i dag!
  Klem, Fatma:-)

 • susannekaluza

  03/03/2012 at 19:50 Svar

  Hei Fatma, så gøy! Alfabet utstikkere er genialt. Du kan også bruke de på gulost, bogskinke, mango, paprika og masse masse mer. Send gjerne bilde hvis du lager en niste en dag du er fornøyd med, så poster jeg en «best of» fra leserne 🙂 Lykke til! Mange klemmer fra Susanne

 • vigdis

  03/03/2012 at 20:12 Svar

  heihei! så bra at du la igjen en kommentar på bloggen min, for da fant jeg fram til den fine bloggen din! legger deg til på bloggrollen min, slik at jeg får fulgt med; mange herlige innlegg her! vigdis, http://www.jegerjonathan.blogspot.com

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 21:58 Svar

   Så hyggelig at du liker den! Kommentaren din ble fanget av spam filteret her, så tok noen dager før jeg så det. Bloggen din er superfin, rett inn i bloggrullen med den 😀 Mange klemmer fra Susanne

 • Caroline

  07/03/2012 at 10:32 Svar

  Hei Susanne!
  Så fin blogg! Ypperlig med gode tips til travle småbarnsmødre som gjerne likevel vil gjøre det beste for de søte små.
  Jeg er allerede fan av små bokser i matboksen, men har ikke den varianten du anbefaler. Tenkte jeg skulle bestille en hos høstbarn, men usikker på om det er ulike typer de selger. Er det en spesiell av du anbefaler på nettbutikken deres, eller er alle sammen av den nyeste varianten du tipser om?
  Klem fra Caroline
  PS. Takk for sist. Hyggelig om vi møtes snart i Norge også 🙂

  • susannekaluza

   08/03/2012 at 07:35 Svar

   Hei Caroline, så hyggelig at du liker bloggen min! Spread the word! Har sjekket nettsiden til Høstbarn nå, og det ser ut til at samtlige er av den nyeste varianten. (Den gamle hadde bare lokk på én av boksene inni) Håper du blir like fornøyd med den som vi har vært! Og JAAA, vi må jo møtes her i Norge også! Er det ikke noe fest på jobben din snart eller noe presseøl eller noe sånt vi kunne dratt på? Det hadde vært bra 😀 Grattis med kvinnedagen, forresten! Mange klemmer fra Susanne

 • Hannegullet

  13/03/2012 at 22:25 Svar

  Hei Susanne
  Nå har også gamlemor vært inne på bloggen din. Bra innhold og vakker design – du er flink! Nå får gullungene hver sin lunchboks – utrolig at jeg ikke har bestilt dem før.

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 22:27 Svar

   Hei Hanne! Tusen takk for varmende ord! Håper dine fine får like mye nytte av lunsjboksene som vi har hatt 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • […] Jeg unner alle -uansett alder- god og fristende lunsj. Derfor har jeg lyst til å gi bort en splitter ny nisteboks til dere! Nisteboksen kommer fra Høstbarn, og mer om hvorfor jeg synes den er genial finner du her. […]

 • […] Er du Ingrid kan du sende meg en mail med adressen din på susannekaluza(at)gmail.com. Håper du vil bli like fornøyd med matboksen din som jeg er! […]

 • […] dagens nisteboks har jeg brukt bamseformen. Snacksagurk, moreller, kanin med Philadelphiaost, stjerne med […]

 • […] For mer om hvordan du kan bruke restemat sjekk ut denne fine nettsiden, og for dere som lurer på hvor jeg har kjøpt de fine nisteboksene mine får du vite alt om det her. […]

 • […] Barna elsker variasjon og med en neve frukt og grønt slengt oppi til sist er nista klar på fem minutter. Mer om matboksene jeg bruker finner du her. […]

 • […] prøver jeg å unngå at den blir mye lenger selv om jeg i blant kutter ut maten som skal i barnas nisteboks. En måte å løse det på er å gjøre som jeg har gjort i denne vårlige matpakka, og bruke en […]

 • […] sin eller skal på pølsegriletur i barnehagen ser jeg nemlig mitt snitt til å lure til meg den fine nisteboksen deres. Nisteboksen min er fylt med spinat og feta tortilla, røkelaks med litt nyvernet pepper, riskjeks […]

 • […] må ikke ha en matboks med flere rom for å lage en fin niste. Det krever litt mer planlegging å pakke en klassisk matboks med ett […]

 • […] Som jeg har fortalt har jeg testet haugevis med forskjellige matbokser i arbeidet med boka. Den som endte på coveret var en av mine favoritter (selv om min trofaste Laptop Lunchbox fortsatt står mitt hjerte nærmest). […]

 • Frøydis

  08/07/2012 at 11:22 Svar

  Hei, jeg har et spørsmål! Den matboksen ser genial ut – men – det er jo ganske godt kjent nå at plast ikke er bra å lagre mat i! Vet du om det er BPA-fri plast (BPA er i nestesn all plast og inneholder hormoner som ikke er bra…).

  • susannekaluza

   08/07/2012 at 13:19 Svar

   Så klart! BPA-fri, fthalat-fri og blyfri 🙂
   http://www.laptoplunches.com
   «Laptop Lunches® -are reusable, recyclable, and dishwasher safe. Our eco-friendly lunch boxes contain NO phthalates, bisphenol A (BPA), or lead.»

   • Frøydis

    09/07/2012 at 19:18 Svar

    Ok, supert! Takk for svar:)

 • Camilla Rognstad

  16/08/2012 at 16:34 Svar

  Hei Susanne 🙂
  Jeg ble veldig inspirert av deg da jeg så deg på «God morgen Norge» idag tidlig !! Jeg har bestilt boka di allerede og er i ferd med å bestille laptop lunchboks også ( er lei av de ca. 5 tupperware boksene jeg må ha med meg i sekken hver gang jeg skal lage meg noe god nistemat) !!! Spesielt når både jeg og mannen min ikke tåler hvetemel og gjær, er det en utfordring å finne ut hva man skal ha med seg til lunsj !! Men jeg fikk mange gode tips av deg, og håper på enda flere når jeg får boka di 🙂 Men du viste frem en nisteboks med kjøle-element også, hvor får man kjøpt en slik en ? Og for moro skyld ønsker jeg å kjøpe en slik eggformer som du hadde og bokstav-utstikkere. Har kikket litt på Cacas.no som noen skrev her, men ble litt usikker for noen bokstavutstikkere var dyre og andre billigere, og vet ikke om alle inneholder hele alfabetet. Fant heller ikke linken til disse eggformene på bloggen din. Har du noen tips her ?

  Takk for inspirasjonen 🙂

  Hilsen Camilla.

 • Susanne Kaluza

  17/08/2012 at 10:28 Svar

  […] De fine matboksene mine med flere rom heter Laptop Lunchbox. Les mer om dem, og hvor du får kjøpt de her. […]

 • Hanne

  17/08/2012 at 14:17 Svar

  Er det egentlig lurt å sende med youghurt f.eks., er jo noen timer fra de går hjemmefra om morgenen til de spiser, klarer meieriprodukter å være ute av kjøl så lenge??

 • […] Velg en god matboks: Du kan selvfølgelig bruke en vanlig ettroms matboks. Selv er jeg glad i Laptop Lunchbox, som rommer akkurat passe mat til en lang barnehage og skoledag (som Andreas Viestad nylig påpekte […]

 • […] det helt strålende- men det er mange som er interessert i å høre mer om alt fra eggeformer til matbokser med flere rom, så planen er å ta med litt forskjellig og vurdere og […]

 • Merethe

  21/08/2012 at 08:30 Svar

  Hei.
  Så inspirerende , nå har jeg mange tips til nistepakken til mine barn :o).
  Men jeg synes disse matboksene er så store, rommer jo hele sekken,. Kjøpte i fjor slik med flere rom i og de brukes kun når de skal på tur for da skal de ikke ha med seg noe annet…
  Jeg bruker til vanlig Fozzy pack matboks, de har lokk som er kjøleelement og da holder maten seg frisk frem til de skal spise, opptil 6-8 timer… Flotte.
  De får du kjøpt her: http://www.coolstuff.no/search/frozzy
  Kjempeflotte er de. Når de begynner på skolen har de ikke kjøleskap å legge matpakkene i.

 • […] forskjellige matbokser for å smøre nister til ungene sine. Selv klarte jeg meg helt fint med én, min gamle, gode Laptop Lunchbox, helt fram til jeg skulle lage bok om matpakker. Best of “I boks”! Sånn så matpakkene […]

 • […] maten rant ut, men det har ikke vært noe problem. Størrelsesmessig er disse mindre enn Goodbyn og Laptop Lunchbox, så de tar opp lite plass i […]

 • Selin

  05/02/2013 at 09:14 Svar

  Hei! Jeg lurer på hvordan man får tak i rosa Laptop Lunchbox.
  Og da jeg sjekket hostbarn.no var det bare i blå!

  Hilsen Selin.

 • daniela

  04/04/2013 at 17:52 Svar

  Ser på de fristende og inspirerende bildene her og på laptoplunches.com og gu så jeg gleder meg til å lage nistepakke til gutten når han er gammel nok til å gå i barnehage og skole! (han må bare komme ut av magen først:-p)
  Boken din står høyt på ønskelisten^^

 • nike free 5.0 v5

  19/04/2013 at 15:17 Svar

  then you can use, ease of use it. Third, leave quality reviews. Whether automatic

 • Louise

  31/05/2019 at 19:22 Svar

  Hei Susanne!
  Jeg sender matboksen til min søster i U.S.A.
  Hun har fått 3 stk. siden Jul og er veldig takknemlig!
  Nå tenker jeg på å kjøpe din bok.
  Hilsen fra Larvik!

Post a Comment