Apropos gutte-jenteklær debatten..

Etter at jeg fredag la ut et blogginnlegg om Foreldre som holder barnets kjønn skjult har debatten rast, både her inne og på Facebook, om kjønnsroller generelt og hvordan vi oppdrar gutte- og jentebarn spesielt . Lørdag var innlegget på andreplass på mest lest lista til WordPress. Fantastisk å se at så mange lar seg engasjere!

Synes ett av hovedpoengene er hvordan mye av det vi i dag definerer som «maskulint» og «feminint» er tillært.
Det fikk meg til å tenke på barndomsbildene jeg har sett av den erkemaskuline (og strengt tatt ganske hotte!) forfatteren Ernest Hemingway. Gøy å se hvor mye kjønnskodene har endret seg i den vestlige verden på 100 år, eller hva?

Det ble en mann av han her og.

Dog ble han depressiv og skjøt seg. Vanskelig å si om blondekjolen hadde skylda.

In English: Since my post Friday about genderless children, there has been a lot of debate here and on Facebook about genderroles in general and specifically how we raise our sons and daughters. That made me think about how much of what we define as «masculine» and «feminine» has changed over the years. Just look at this childhood picture of (the very masculine indeed) Ernest Hemingway!

No Comments
 • camillamaries.com

  12/03/2012 at 22:47 Svar

  Ja, at kjønnskodene har forandret seg kan man trygt si. Lurer på hva folk ville sagt om jeg kledde opp sønnen min slik :D.

 • susannekaluza

  13/03/2012 at 22:17 Svar

  Ikke sant? Og det var visst helt vanlig på den tida. Siden så mange i dag mener jenter «er født med» lysten til å pynte seg i kjoler synes jeg det er gøy å se hvor annerledes perspektivet var i vår veldig nære fortid!

 • […] Som jeg har skrevet før: Kjønnsroller er ikke hugget i stein. De forandrer seg ikke hvis ikke vi gjør noe med dem. […]

Post a Comment