Er du med?

Det er på tide med en innrømmelse: Jeg digger Stå Opp sangen til NRK Super. Jeg tar meg selv i å nynne på den når jeg går til butikken eller  få lyst til å spille den på full guffe på macen om morgenen og danse rundt, -etter at barna er fulgt til barnehagen.

Ja, ja, jeg vet det er kulere å hate barnekultur: ”Må jeg lide meg gjennom en runde til av den Sabeltann sangen så tar jeg det forbanna plastsverdet og begår harakiri her i forsetet”, liksom. Men ”Er du med? En-to-tre! Så går armen opp og ned!” catchy refreng, ditto dansemoves pluss positivt tema og høy singalong faktor: Hva er det å ikke like? Låta burde vært remixet og sluppet på Spotify. Stort sommerhitspotensiale!

Erru med?

Tommel ned eller opp? Gråter du når Pinky endelig får bli med Sabeltann på tokt? Spiser du opp de beste vitaminbjørnene selv? Hva er din guilty pleasure?
In English: I admit it. I listen to the theme song for childrens TV-show «Stå opp» -after the kids have gone to kindergarten. I can’t help it: It’s catchy, it’s got coordinated dance moves and a high singalong factor. It simply makes me want to smile and jump around the house dancing. Did you cry when Bambi lost his mum? Do you sneak off and eat the kids candy on a weekday? What is your guilty pleasure as a parent?

No Comments
 • camillamaries.com

  12/03/2012 at 22:57 Svar

  Den sangen er faktisk litt fengende ;-). Datteren min elsker den og begynner å danse hver gang den kommer på TV. Man kan ikke unngå å bli litt engasjert når man har små barn som ser på barne-TV. En dag satt jeg og mannen min og diskuterte hvor feil størrelsesforhold det var i Drømmehagen. Det hadde nok ikke vært noe samtaleemne for noen år tilbake 🙂

  • CamillaM

   13/03/2012 at 12:59 Svar

   Jeg blir gaaaal av det skrudde størrelsesforholdet i Drømmehagen – tenk at man kan bli glad av å vite at andre også irriterer seg 🙂

   • susannekaluza

    13/03/2012 at 16:55 Svar

    Hahahahaha, det er et veldig godt poeng! Størrelsene er jo helt off!

 • Elisabeth Østensen

  13/03/2012 at 04:28 Svar

  Hvem kan unngå å la seg fenge av barne-(tv) sanger? Er det fremdeles den der: «Er du våken? Har du stått opp? Er du klar for i dag?» Den sang og danset vi til omtrent hver dag da jeg var hjemme i barselpermisjon med datteren min. Og når sønnen min var yngre spilte vi alltid «Pinky sin bursdagssang» dagen lang når noen i familien hadde bursdag, til min store glede og pappaens store frustrasjon ;-). Nå er gutten blitt 12 år og litt for stor for den sangen – selv om han ikke er for stor til å se på Thomastoget sammen med lillesøsteren… Men vi er arvelig belastet. Jeg vokste opp med en bestefar som elsket Mummitrollet 🙂

  Forresten, takk for en super blogg Susanne! Et klikk og jeg var hekta 🙂
  Spesielt morsomt var det med bildene fra du var liten. Jeg hadde nemlig moren din i fransk på ungdomsskolen og har gått i parallellklasse med søsteren din, så jeg føler liksom at jeg kjenner dere litt 🙂

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 17:05 Svar

   Hei Elisabeth,
   takk for kjempekoselig tilbakemelding! Det er så utrolig hyggelig å høre at noen setter pris på det jeg gjør!
   Pinky sin bursdagssang er en klassiker! Her før jul tok jeg meg også i å sette på «Jul i Blåfjell» sangene uoppfordret. Særlig «Det er første desember i dag» og «Takk for denne dagen» kilte seg fast i øret mitt.
   Så moro at du har hatt mamma på skolen. Hun koser seg som pensjonist nå. Er ikke like stor fan av 80-tallsbildene av oss, men jeg synes hun ser tidstypisk og flott ut jeg, så hun tar det heldigvis med godt humør 🙂
   Håper du vil følge bloggen videre, neste uke tenkte jeg å prøve meg på video, så det kan bli spennende! Og hvis det er noe du kunne tenke deg å lese mer om så er det bare å komme med innspill 🙂

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • Ingvild Wedaa Tennfjord

  13/03/2012 at 07:48 Svar

  Jammen hvor ligger den da? På nrk sine sider? Står klar for å danse på kjøkkengulvet her…

 • Ingvild Wedaa Tennfjord

  13/03/2012 at 07:49 Svar

  Okei okei… Jeg ser den nå. God morgen Tennfjord, tenker jeg vi sier.

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 17:07 Svar

   Hehehehe. Før klokka 8 må vi gi oss selv litt ekstra slack synes nå jeg. Håper du våknet av Stå opp dansen! Ikke stopp, ikke stopp og hopp! Opp og hopp, tøysekopp! Bli med oss og stå opp. Ståååå opp!

 • Hildegunn

  13/03/2012 at 08:04 Svar

  Fantastisk sang! 🙂

 • Peter Lütken

  13/03/2012 at 11:22 Svar

  Her hjemme er vi store fans av Barnas Supershow, og jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg flirer like høyt som Kasper over prompeputer og annen barnlig humor. Kanskje det er så bra for både stor og liten fordi «showet» tar barna på alvor og på deres premisser?
  Kaptein Sabeltann og ikke minst Newton redder også søndagene. Kasper gikk helt i bane når det var om strøm og elektrisitet på Newton og gikk rundt og skrudde av og på alt som fantes av lysbrytere og utbrøt «STRØM!!»

  Norskprodusert barne-TV må vel være i verdensklasse?

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 21:56 Svar

   Hehehe. STRØM! Så kult når barna kan bli inspirert på den måten!
   Jeg tror du har helt rett i at det er noe av nøkkelen til suksessen bak Barnas Supershow. Tenk bare på kontrasten til vår egen barne TV (Portveien 2, Eli Rygg og Theodor osv) der barna i beste fall var med i blant som gjester og det var en voksen «onkel» eller «tante» som var sjefen.
   Kanskje er det også mangelen på kommersielt press som gjør at barneredaksjonen til NRK over tid har fått lov til å vokse seg så gode? Takk for gode innspill, Peter! Mange klemmer fra Susanne

 • Kamilla

  13/03/2012 at 11:51 Svar

  Enig med deg, Susanne! Den forandrer hele perspektivet på en tidlig helgemorgen når man egentlig synes forferdelig synd på seg selv som må stå opp så tidlig. De spiller den også i barnehagen hver morgen denne måneden.
  Jeg liker bloggen din kjempegodt! Nå sover Jens, jeg skal endelig kose meg med repotasjeportrettet av kongen!

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 17:13 Svar

   Hei Kamilla,
   der tror jeg du satte fingeren på hvorfor jeg liker den sangen så godt. Når lørdagen har startet 6.00 og jeg egentlig ligger som slappfisk i sofaen og synes bittelitt synd på meg selv MÅ jeg jo bli med opp og danse når den sangen kommer, og etter å ha hoppet rundt på stuegulvet med to helgeblide småtasser går det jo ikke ann å være noe annet enn glad langt inni magen sin selv også!
   Håper du likte kongereportasjen! Var kjempegøy og lærerrik å få være med og se hva han faktisk gjør på jobben dagen lang. Jeg trodde virkelig det var litt mer slaraffenliv det greiene der -bare avbrutt av litt champagnedrikking og snorklipping-, men den gang ei!
   Mange klemmer fra Susanne

 • Marianne

  13/03/2012 at 12:03 Svar

  Den sangen er topp! Jeg syns jo at det å få barn har vært en gylden mulighet til å dra frem alle de barnesangene jeg selv elsker men syns det var litt flaut å spille da jeg hadde blitt ‘voksen’ men ikke hadde barn……så nå går Juba Juba og Trond Viggo og andre gode minner fra 80-tallet på high-rotation hjemme. Jeg går fra å være sytete B-menneske til optimist på 1-2-3 når jeg hører «God Morgen Norge»….både i orginal- og Vinni-versjon

 • susannekaluza

  13/03/2012 at 19:24 Svar

  Godt poeng, Marianne! Å få barn er jo generelt en gylden anledning til å finne fram barnet i seg selv igjen. Knutsen & Ludvigsen er nok til å få selv det trøtteste B-menneske i godt humør 😀 Selv digger jeg også Lillebjørn Nilsens barneskive Haba Haba. Sett deg oppi ørja og la ballongen gåååååå!

 • BarnOmbord AS

  13/03/2012 at 19:30 Svar

  Hehe, ja drømmehagen ja… Har gitt opp å forstå meg på hvem som er større enn hvem når… Går helt i surr.. haha.. En annen sang som virkelig klistrer seg på hjernen her i huset er den «mamma-sangen» til han Asgeir fra BarneTV.. Ikke på den positive måten vel og merke…

  Er det rart når en hel sang består av ETT ord alene…? hehe

  • susannekaluza

   13/03/2012 at 21:12 Svar

   Ja, er det ikke utrolig hvor catchy de barne TV låtene kan være? Og så vanskelige å få ut av hjernen når de først har lurt seg inn!

 • Birgitte

  13/03/2012 at 22:13 Svar

  Jeg digger sangen, men femåringen min er kjempelei den:-)

 • susannekaluza

  13/03/2012 at 22:15 Svar

  Haha, det er bra!
  Mor (entusiastisk dansende): Er du med?? En to tre??
  Femåring: Næh. Tror jeg blir sittende i sofaen jeg.

  Så ofte jeg spiller den er det fare for at det kan skje her hjemme og. Heldivis er 2-åringen entusiast 😉

 • Carina

  14/03/2012 at 20:12 Svar

  Haha! Trodde det bare var meg som var hekta jeg! Her vi så absolutt med! Den sangen er en stor hit hjemme hos oss også..den kommer med lovnader om helg og roligere dager. Og den krever så absolutt meddans, for både liten og stor.
  Selv gleder jeg meg til Anna blir gammel nok til å bli med i inn i Astrid Lindgrens univers. Både bøker og filmer. Det er jo ikke akkurat noen guilty pleasure. Men så kan jeg jo kanskje fortelle at jeg tilbrakte særs mange dagen-derpå-søndager på sofaen sammen med Emil, og Lotta, da jeg var student og aldeles ikke mamma:)

  • susannekaluza

   14/03/2012 at 20:37 Svar

   Hehehe, godt å høre det ikke bare er meg som hopper rundt på stuegulvet med stor entusiasme helgemorgenene. Lurer på hva alle studentene som bor i leilighetene på den andre siden av gata tenker når det kommer hjem fra nachspiel og titter ut av vinduet. Kanskje de tror festen varte lenger hos oss, hehe 😉
   Astrid Lindgren er gull. Husket ikke over stillestående handlingen egenetlig er (særlig Bakkebygrenda) men det er bare nydelig nydelig hvile for øynene i et ellers hektisk Nickelodeon univers. Du kan glede deg 🙂

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • Fin frokost « Susanne Kaluza

  17/10/2012 at 09:09 Svar

  […] av senga og over i sofaen når lillebror våkner sånn i halv sjutida og ligger der og småsover mens Stå Opp Marianne  underholder […]

Post a Comment