Barneoppdragelse ala Mad Men

Søndag var det premiere på den nye Mad Men sesongen i USA, og jeg må si jeg gleder meg! Tidsbildet er fantastisk, også når det kommer til barn og familieliv: Her røykes det og drikkes over en lav sko, i bilen, på jobb, sammen med barna eller min favoritt: i graviditeten.

Joan og Roger. Med sneip. Og sneip.

Dette er ikke overdrivelser. I barselboka «Jeg venter barn» som jeg fikk av mamma fra hun var gravid (trykket på sent 70-tall) opplyser forfatteren:

«Alkohol og nikotin kan overføres til fosteret gjennom placenta (morkaken). Man vet ikke om det tar skade av det, men man har konstatert at mødre som røker ofte føder små barn og før tiden. Røk derfor helst ikke mer enn 5-6 sigaretter om dagen og drikk heller vin enn brennevin.»

I disse cupcakes-elskende, husmor-romantiserende tider er det befriende å bli minnet på at alt ikke var «bedre før».

Så, mens jeg venter på å finne ut av hvordan det går med Joans gravditet, Dons ekteskap og de stakkars ignorerte barna hans har jeg kost meg med denne videoen med Betty Drapers beste øyeblikk som mor. Take notes! (Eller kanskje ikke…)

Finnes det noen ting generasjonen før oss drev med som du er glad du kan spare barna dine for? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zkTsDhuBSyA]

In English: I can’t wait to see the brand new Season 5 of Mad Men. In the meantime I have been enjoying Betty Drapers best parenting moments. Take notes! (Or maybe not..)

No Comments
 • Trine Lise Myhre

  27/03/2012 at 07:20 Svar

  Gråtekuren…..

  • susannekaluza

   27/03/2012 at 10:03 Svar

   Uff ja. Og tenk at vanlige, empatiske foreldre lar seg lede til å tro at det er en fornuftig oppførsel overfor et annet menneske til og med i 2012..

 • theprettiestthing

  27/03/2012 at 07:41 Svar

  haha. ja det skal ikke stå på rådene til gravide.

  Digger også mad men. Prøver å spare sesong fem til jeg skal ut i perm 😉

  Kirsti

  • susannekaluza

   27/03/2012 at 10:04 Svar

   Lurt! Husker jeg sparte hele Sporanos til barselpermen. Lurt å ha noe å se på de første to månednee når det er non stop amming likevel. 🙂

Post a Comment