Shoppingtips: Et dukkehjem

Jeg har tidligere fortalt dere om pandahatten fra Etsy som sønnen min sover med. Favorittleken hans er kommer også fra denne geniale nettportalen for håndlagde ting.

Disse tredukkene fikk han til ett års dagen, og dras fortsatt med inn i legohus, oppi barnevogner, og kjørende på den nye Briojernbanen hans til ”Mimmi og Opa i Djammen”.

Kaluzas!

Digger hvordan de gir meg et unikt innblikk i hvordan barna ser på familien vår:

alt fra

«Ha en fin dag i bajnehagen! Elskej dej!»

til

«Mamma må jobbe. Mamma sittej på macen»

Kremt..

Dukkene er laget ved at jeg mailet Mary Louise som driver butikken Pokeberry Toys bilder av familien vår. Så sendte hun en skisse jeg kom med innspill på, før hun skar ut, brant og malte de ferdige dukkene i tre.

Litt Thodesen-øyebryn på mannen min der gitt. Foto: Pokeberry Mary

Etterpå har jeg fått laget sånne i dåpsgaver til flere venner. Elsker dem!

Det fine med Etsy er at siden du kjøper direkte fra han eller hun som lager tingene blir du kjent med folk over hele verden. De blir alltid superglade og fascinert over at noen så langt borte fra som Norge liker tingene deres.  Og som vanlig finner man alltid masse man har til felles.

Mary, for eksempel, syntes det var stas at jeg ville ha Mariusgenser på lillebrordukken, fordi hun pleide å jobbe på brodeributikken Nordic Needle i Fargo North Dakota, som spesialiserte seg på Hardangersøm. Selv er hun barn av irske og polske immigranter, mens mannen hennes stammer fra norske innvandrere.  Derfor spiser de lefse til jul hvert år.

Hun er bestemor til to, med flere på vei, og begynte å lage tredukker fordi hendene hennes ble numne av å brodere. Det endte med at jeg sendte henne mammas oppskrift på rømmevafler og link til et norsk vaffeljern hun ønsket seg på Amazon. Alt dette fant jeg ut innimellom mailene våre om ”Nettverk for dyrs frihet” logoen på t-skjorta til kjæresten min og rett sveis for lillebror. SÅ mye koseligere enn å handle på Toys R Us…

Mary lager også andre dukker, som bestevenndukker:

To til deg og to til meg.

Karakterer fra eventyr:

Så store øyne du har bestemor..

Og det jeg pønsker på å få laget nå: figurer i tre basert på tegninger barna mine har laget.

Har du funnet noe fint på Etsy?

Pokker. Var det mangelen på bilbelter han tok oss på?

In English: In addition to the panda hat I’ve told you about, one of my best Etsy finds are these wooden keepsake toys that my son got for his first birthday. They were made by Mary, from Pokeberry Toys, North Carolina. I mailed her pictures of my family, she sent me a sketch and I gave her feedback before she cut, burned and painted the characters. My son adores to include these dolls in his play, so they live in his Lego houses, get dragged around in his sisters doll stroller and sent on the brick railway to «Granny and Opa in Drammen». One of the things I love about Etsy is how you connect with the people that actually make the things you buy. Mary for instance, turns out to be married to a man with Norwegian ancestors so they eat lefse every Christmas. She is a grandmother who used to work for a shop that specializes in Hardangersøm, so she adored my sons classic Norwegian Mariusgenser. I ended up sending her my mothers recipe for Norwegian vafler. So much nicer than shopping at Toys R Us! Mary also makes other wooden dolls. I love her story toys, best friend dolls (two for you, two for me) and the oppurtunity to make my childrens drawings into wooden characters they can play with. Have you ever found something you love on Etsy? Please share in the comments section!

No Comments
 • Pokeberry Mary

  17/04/2012 at 11:37 Svar

  Hello Susanne! What a wonderful blog post! I love seeing the dolls riding in your son’s car. So sweet! Thank you for featuring my shop and it was so nice to hear from you again! Mary

  • susannekaluza

   17/04/2012 at 18:04 Svar

   Hi Mary! Glad you liked it! As you can see the dolls are still in ship shape, even though they have been played with, dragged along on trips and fed for over a year. We all treasure them so much! Love from Oslo, Susanne

 • Ellen Roberg-Askim

  17/04/2012 at 21:39 Svar

  Connecting people, artig å lese!

  Jeg har kjøpt en ting på etsy, eller var det epla? Inspirert av en artikkel I Magasinet kjøpte jeg kaffekoppmansjett-knapper til min kjære i bursdagsgave. Han er langt over gjennomsnittet glad i kaffe så det var en suksess!

  God dag til deg Susanne!

  • susannekaluza

   19/04/2012 at 07:46 Svar

   Så gøy! Tipper du tenker på jentene i Tiny Tasty? http://epla.no/shops/tasty/ Den artikkelen var det faktisk meg som skrev. Må se om jeg får til å lege den ut her. Elsker både Epla og Etsy! Kjempestas å høre at du ble inspirert 😀

 • […] annet gøy. Cuteness! Dere vet jeg elsker Etsy. (Sjekk favoritt pandalua til sønnen min eller min beste idé til dåpsgave.)Du kan derfor tenke deg PayPal kontoen min gikk i spinn når jeg kom over disse håndklærne laget […]

 • […] Lillebrors pandahatt er en slager, storesøster elsker bursdagskjolen i selvvalgte tyllfarger, mens tredukkene som blir malt så de likner barnets familie er en genial bursdags- eller […]

 • Humberto

  17/12/2012 at 06:16 Svar

  Kjenner du noen arbeider roulette system? Jeg fant ett system i google , men trenger råd fra avanserte spillere , er dette systemet så enkelt og skal fungere tror jeg. Vennligst sjekk den og gi meg beskjed på e-posten min , bare søke på google for platinum roulette system

Post a Comment