Ukas helgetips: Gøy på landet

Sånt nok hakke vi i by'n. Nei vent! Ekeberg ER jo Oslo!

Da tuslet til noen venner på Lindern her en stille ettermiddag utbrøt sønnen min overrasket:

-Hvor er tjikken, mamma?
-Trikken?

Det tok noen sekunder før jeg skjønte hva han mente.

– Nei, du skjønner trikken går ikke i alle gater.

Jeg kunne lagt til:

– Det finnes faktisk gater som er rolige. Til og med bilfrie. Og har du sett det grønne her? Det kalles «gress»!

Hmm. Jeg trodde du bare fantes i eventyr, herr Bruse?

For alle oss som oppdrar barn i byen er det fint å gi de små innblikk i noe annet en korrekt t-bane kultur og leker som kan utføres på asfalt.

Derfor er bondegården på EKT Rideskole og Husdyrpark et topp sted for noen timers helgekos. Her kan bybarna klappe geitebukker, mate sauer, kose med kaniner og generelt hilse på dyr de sjelden ser langs Kirkeveien.

Hmm. Den ser ekte ut. Ikke noen sømmer eller merkelapper noe sted.

Toppen av lykke er å få ri på hest. Datteren min red første gang her da hun var litt over året, så de er gamle kjente. Lillebror er litt mer skeptisk, men også han turte en tur etter at han så at søsteren kom tilbake i live, og han var så stolt og høy på seg selv i timesvis etterpå.

Nå er det ekstra gøy på bondegården, fordi killingene er født og sauene holder på å lamme. Da vi var der rett etter påske vraltet sauene høygravide rundt.

Jeez. Jeg føler med deg fru Sau.

Been there. Done that.

Husk å kle dere godt, for det blåser endel på Ekeberg. Heldigvis er det både varmestue og café på gården. Når barna har kost fra seg er det to kjempefine lekeplasser rett utenfor.

Barna digger å hilse på bukkene Bruse, og bukkene Bruse digger å hilse på oss.

Bondegården er åpen hver dag fra klokken 10-18. Barn under 2 år kommer sympatisk nok inn gratis, mens det koster 50 kroner for oss andre. Runderidning koster 40 kroner, men det går ann å kjøpe klippekort. Denne gangen dro vi til noen venner på middag etterpå, men ellers tusler vi gjerne den korte turen gjennom skogen til fineste Ekebergrestauranten (der vi giftet oss for snart 6 år siden!) og spiser middag med hele Oslo under oss.

E'kke så verst denne byen lell.

Hva er dine planer for helga?

In English: For us city slickers the open farm at Ekeberg is a great place to bring the kids. It is open every day from 10-18. Children under 2 years are admitted free, and for the rest uf us it costs 50 NOK. Pony rides for the children costs 40 NOK. Remember to dress warm as it might be windy at Ekeberg. Luckily there is both a warm room inside the farm where you can eat you lunch box and a cafe that sells all the usual fare like sausages and baguettes and coffee. Afterwards we love to walk the short way through the woods to Ekebergrestauranten and eat with the most breathtaking view of Oslo benath us.

Ekebergrestauranten ser kanskje ikke ut som et sted å ta med de minste, men de har topp barnemeny. Skinke og melon eller kyllingfilet er slagere hos mine små. Stort pluss at vi kan velge grønnsaker ved siden av istedet for pommes frites. Props!

No Comments
 • Christina

  20/04/2012 at 09:30 Svar

  Glimrende tips. Selv om vi bor på «landet» er det stas for unga med dyr. Jeg begynner etterhvert å få ei god liste over ting i Oslo å finne på med barna. Kanskje jeg til å med får de med bort fra Tøyen med steinmuseum og utstoppa dyr. Kan jo være mer attraktivt med levende.
  Om dere vil reise litt kan jeg anbefale Amadeus dyrepark ett lite stykke etter Gardermoen.
  Vi var der i fjor og de hadde «snille» priser endel dyr og det beste, vi fikk kjøpe med oss dyremat og mate de fleste(ikke krokodillene) og vi fikk klappe slange. De har også en SUPER lekeplass og gode grillplasser til egen mat.
  Ha en fin dag

  • susannekaluza

   20/04/2012 at 15:53 Svar

   Wow! Slanger og krokodiller? Nær Oslo? Det må jeg defintivt sjekke ut! Tusen takk for strålende Oslotips, Christina! Håper du og dine får en nydelig helg! Stor klem fra Susanne

Post a Comment