Fin film! Babyliv fra hele verden

Endelig kommer Bayar seg litt ut.

Husker du den supersjarmerende naturfilmen Keiserpingvinenes mars som folk gikk mann av huse for å se på kino?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1vupEpNjCuY]

Se for deg en sånn type film, bare om babyer. (Digger forøvrig hvordan mammaen til namibiske Ponijao i traileren er helt laidback og lar barna løse konfliktene sine selv.)

Filmen Babies the movie er laget ved at et fransk filmteam fulgte fire babyer, på hver sin kant av verden gjennom ett år. Her er ingen fortellerstemme, veldig lite dialog, bare fin filming og en hel masse gurgling.

Den mongolske babyen Bayar ligger stort sett for seg selv hele filmen (er jeg den eneste som blir litt svett når de viser foreldrene som kjører hjem over steppene fra sykestua med den nyfødte,- med mor bakpå motorsykkelen uten hjelm, med babyen i armene?

Hattie fra San Fransisco har masse plastikkleker og går på babyyoga og foreldrene hennes er søte, men styrer masse rundt henne.

Hattie har oppdaget mobiltelefonen.

Ikke så forskjellig fra japanske Mari egentlig, som vokser opp i Tokyo.

Verden ligger boksatvelig talt for Maris føtter.

Eller fra min egen opplevelse av å bli mor for første gang, skal jeg være ærlig. Og det er noe av det fine med filmen. På den ene siden er det kult å se de kulturelle forskjellene: En baby ligger reimet sammen alene, med eneste underholdning i en hane som tusler forbi. En annen barberer hodet sitt selv med en kniv (jeg må undertrykke lysten til å hoppe inn i skjermen og rive den fra henne). Det fineste er likevel å se alle likhetene til barna. En må kanskje dra i en dyrehage for å få nærkontakt med dyr, mens en annen holder på å bli trampet ned av en kuflokk, men alle får de raserianfall for småting i blant, elsker å bli sunget for og oser av stolthet når de tar sine første skritt.

Diggere enn plastarmbånd, det der.

Min favoritt er namibiske Ponijao som er omringet av folk og dyr hele tiden og avslappet stikker hånda inn i munnen på en svær hund. Digger klippet av henne som holder på å sovne:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XO2uZTJo9Yc]

og som danser:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xNV6sv_SAc4]
Ser ut som et godt liv!


Jeg kjøpte DVDen fra engelske Amazon men om du har amerikansk iTunes kan du også laste den ned der. Skikkelig film å bli glad av!

Hva er din favorittfilm om familie eller barn?

Søsken er topp uansett hvor du bor.

In English: Did you love the nature movie March of the Penguines? Then your going to adore the extra ordinarily charming «Babies the movie» that follows four babies from different corners of the world their first year of life. Monoglian Bayar spends most of the movie by himself (am I the only one who got a bit stressed out when his parents drow home with their newborn on the back of a motorcycle?) Hatie from San Fransisco has lots of plastic toys, attends baby yoga and her parents seem loving, but fuss a lot with her. Not too different from Japanese Mari. Or from my own experience as a first time parent to be frank. My favourite is Namibian Ponijao, surrounded by animals and his laid back kin. I love the clip where he puts his hand into the mouth of a huge dog, and the one where he is falling a sleep. And the one where he is dancing. A good life! I bought my DVD from Amazon, but you can also get it off iTunes. What is your favourite movie about family or kids?

Poijao og den kule mammaen hennes kommer fra Himba stammen i Namibia. Får litt lyst til å flytte dit egentlig.

No Comments
 • Anette

  24/04/2012 at 10:17 Svar

  Fantastisk!! Tusen takk for tipset 🙂

  • susannekaluza

   24/04/2012 at 16:01 Svar

   Bare hyggelig! Skikkelig rolig og fin filmkveld, det der 🙂

 • Ellen Roberg-Askim

  25/04/2012 at 06:48 Svar

  Ja, vi trenger å LOKK TO AFRICA noen og enhver!
  Fon dag til deg Susanne!

 • Ellen Roberg-Askim

  25/04/2012 at 06:48 Svar

  Ja det skulle være LOOK altså….

 • […] Passe søt og underholdende DVD-underholdning på en sofadate en vinterkveld! Har du lyst på en annen bra foreldrefilm anbefaler jeg den strålende og kloke naturdokumentaren Babies, som jeg har skrevet mer om her. […]

Post a Comment