CPH baby!

Vi reiser på en lenge planlagt tur til København i morgen, og jeg gleder meg sånn! Tivoli! Glaserte epler! Holde små hender på karusell! Stappe barnevogna full av fine ting til den nye leiligheten på Retro Villa! Wienerbrød! Vind i håret og vår i hjertet!

Hohohoho!

Har du noen tips til hva som kan være fint å gjøre sammen med barna i København? Noen gode spisesteder som tolererer småbarn? Fine butikker jeg burde ta turen innom? Hvert minste tips mottas med takk!

Montro om det blir plass til denne i Bugabooen?

In English: We’re going to Copenhagen! Tivoli is a must, and I have longed to stop by lovely Retro Villa to buy some things for our new apartement. Any other tips on what we should do while in town?

About these ads

16 Comments

Filed under Barn, Familie, Reise, Shoppingfunn

16 responses to “CPH baby!

 1. Nationalmuseet i København er en skjult perle for barn. Det ligger veldig sentralt, bare litt sånn “off Strøget”, gratis å komme inn – og har en fantastisk fin barneavdeling – rom etter rom med ting å se på, prøve på og leke med. Gratis inngang. Hyggelig kafe, fin museumsbutikk (som alltid!), med bl.a. fine historiske kostymer for barn, leker og klassiske barnebøker. Mange barn vil nok bli overrasket over Peter Pedal… Ham kjenner de som Nysgjerrige Nils…

  For dem som er i København noen dager – ta også turen til Frilandsmuseet i forstaden Lyngby – her kan man rusle hele dagen. Se på gårder og dyr og hverdagsliv i Danmark gjennom tidene. Sørg for å få tak i et program for dagen, det blir satt opp små stykker rundt i miljøene, skuespillerne spiller med mye kroppsspråk og humor, så her går det fint å ikke få med alt de sier. Når de treffer noen av skuespillerne, spør “Hvem er du?” De har en historie alle sammen. Vi traff tigger-Kathrine som viste oss hvor hun sov under en busk i skogen, fikk smake søndagsmiddag hos tjenestepiken Agnes i Stasjonsbyen, og ble invitert inn av “datteren på gården” som skulle gifte seg – og 8-åringen fikk prøve brudekronen hennes.

  Ta gjerne med niste i danske parker og museer, det gjør danskene. Det er ofte tilrettelagt med egne matpakkesteder.

  • Takk for masse gode tips, Liselotte! Nysgjerrige Nils har vi 3 bøker av her hjemme, så han er en stor favoritt. Frilandsmuseet hørtes magisk ut. Det skal jeg jammen notere meg for fremtidige opphold :-) Åh, kjenner jeg gleder meg enda mer nå! Mange klemmer fra Susanne

 2. Trine Lise Myhre

  God tur!

 3. Irene

  Å så sjalu jeg ble nå, jeg vil også til København.
  Inne på tivoli er det en sjørøverresturang formet som et skip, det er sjørøver restaurant til låns, unga får gullpeng, lapp og noen tegne saker å maten er god og sunnish

 4. Jeg fikk en fantastisk guide av en bloggvenninne i fjor sommer, den ligger i denne tråden:

  http://tettinntil.no/forumet/showthread.php?p=2345254#post2345254

  God tur!

  • Å, den var jo bare fabelaktig! Skikkelig innsidetips til småbarns Kjøben! Printet ut og lagt klar i kofferten :-) Mange klemmer fra Susanne

  • Fikk forøvrig lyst til flytte til København av å lese guiden. Sånn en fin fin og barnevennlig by full av mat :-D

   • Ja, jeg vet! Vi har vært der hver sommer de siste årene, en fin by på alle måter! Vi spiste og koste oss gjennom deler av lista i fjor, og jeg må si at disse danskene kan dette med (veggis)mat og fine butikker. Misunnelig!

 5. Christina

  Rett bak ved rådhuset ligger rekordmuseet, vår lille frøken likte det.

 6. Spennende. Blir gøy å høre hva dere synes, vet ikke helt hva vi skal fine på med barna i år enda ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s