Hverdagsmiddag: Pølsedyr

Eat me.

En dag i uka går datteren min på turning på kvelden. Da må middagen være kjapp. I forrige uke skulle hun i tillegg ha med seg en venninne hjem fra barnehagen. Så hva skulle jeg lage som barna ville like, som var kjapt og gjerne også litt ekstra stas? Svaret ga seg selv: Pølsedyr. Da trengs bare to ting:

 • pølser (jeg valgte magre kalkunpølser. de var til og med på salg. hurra!)
 • og spaghetti (fullkorn gir meg en illusjon av at de får i seg fiber)

For å få inn litt grønnsaker slang jeg en pakke ferdigkokte maiskolber oppi handlekurven også.

Latere middag skal du lete lenge etter.

Det fine med denne middagen er at barna lager den selv. Dermed slipper jeg sultne, barnehageslitne unger som henger rundt beina mine og spør om ikke middagen er ferdig snaaaaart?

Dagens middag!

Jeg satte fram ett fat med spaghetti, ett fat med pølser delt opp i forskjellige lengder og noen oppskårne grønnsaker de kunne gumle på underveis. Så fikk barna bruke de harde spaghettistengene til å lage pølsekunst. Både lillebror på 2 og jentene på snart 5 levde seg inn i arbeidet:

Kokkene i arbeid.

«Jeg lager et romvesen. Det har øyne som lyser gult når det er ute om natten og store vampyrtenner som stikker ut og en lang, fine nese. Og så har han en stor monsterprikk som stikker ut av panna.»

Rosa fjærboa er et must når du lager mat. Hvertfall hvis du er 4 år.

Til middag fikk vi alt fra spaghettiromvesener og spaghettiperlekjede til spaghettimennesker…

Pønkepølse!

…spaghettigiraffer og spaghettiblekkspruter.

Første del av dyrehagen: Blekksprut og giraff.

Grønnsakene gikk unna mens de små kokkelerte:

Sønnen min kunne spist maiskolber til frokost, lunsj og middag.

Topp stemning og ikke en rest i sikte! Vi voksne koste oss med ekstra sterk take away curry fra Tasty Thai. #winning!

Slik gjør du:

 1. Kok opp vann. Stikk spaghettien inn i pølsene.
 2. Skru ned varmen så vannet er varmt, men ikke koker. (Det er ingen krise om vannet koker så klart, men da sprekker pølsene. Smaker det samme da!) Legg spaghettikunstverkene oppi det varme vannet. La trekke til spaghettien er al dente. Det tar gjerne 3-4 minutter lenger enn angitt på pakka siden vannet ikke koker.
 3. Fisk opp med en hullsleiv, legg på tallerkenen og kos dere. Og husk: Det er alltid lov å leke med maten!

Flere kjappe middagstips finner du her og her.

Lager du noen gang mat det er lov å leke med?

Perlekjede av pølse. Tipper det blir en het trend våren 2021.

In English: Making sausage animals is a great weekday dinner project with the kids. You only need dried spaghetti (I use one with extra fiber) and sausages. I serve this with my sons favurite vegetable: corn on the cob, but just cutting up fresh vegetables like cucumber or bell pepper is lovely as well. Have the kids make funny shapes by sticking the spaghetti intp cut up pieces of sausage. Heat water untill it’s warm, but not boiling. Let the sausage animals poach in the hot water (if the water boils it’s no crisis, it only makes the sausages crack, but they taste just as good) untill the pasta is al dente. It usually takes about 3-4 minutes longer than with boiling water. Just check to see if you are happy with the texture, and when you are: enjoy your pasta animals and remember: playing with your food is fun!

Blekkspruten endte sitt liv som sløyfe. For en skjebne.

No Comments
 • Gro Skovli

  07/05/2012 at 07:42 Svar

  JA! Mere leking med mater inn på kjøkkenet 🙂 Det er så herlig når barna slipper til – og for en appetitt de får 🙂

  • susannekaluza

   07/05/2012 at 18:58 Svar

   Ikke sant, Gro? Barna spiste omtrent dobbelt så mye av det de pleier: Grønnsakene inkludert 😀

 • Birgitte

  07/05/2012 at 19:04 Svar

  Haha, så artig! Det skal jeg jøye meg kopiere! Forresten: leste forrige innlegg om deltid med stor interesse, og mener mye om dette, men har liksom ikke energien til å skrive noe velformulert. Men takk for det innlegget også!

  • susannekaluza

   07/05/2012 at 19:10 Svar

   Hehe. Tok litt tid før jeg fikk skrapet sammen nok energi til å skrive det også. Ble gjort unna en sen kveldstid etter at barna hadde lagt seg, gulvet var kostet for pastarester og klesvask nummer 21 (hvertfall føltes det sånn) var satt på. Men pølsedyr er heldigvis gjort i en fei 😉

 • Fest i stua! | Susanne Kaluza

  09/06/2012 at 22:15 Svar

  […] så jeg tror barna fikk følelsen av at dette var en festdag også for dem. I morgen har jeg lovet pølsepastafigurer, og trampolinehopping. I tillegg overtar vi den nye leiligheten vår klokken 14, så det blir en […]

Post a Comment