Ukas niste: Where have all the flowers gone?

Lillebror har fått perletomater, gulrotstenger. Sandwich med røkt kalkunskinke og brødskive med leverpostei. Sukkererter og falukorv trykket ut som blomster med en liten pepperkakeform.

En del av dere har spurt om hvordan jeg minsker svinn i matlagingen. Og det er ikke til å komme bort fra at jeg kaster mye mer mat nå enn før jeg fikk barn. Eggerøre de ikke vil røre med gaffelen en gang selv om de var sååå sultne for fem minutter siden, brunostbrødskiver som blir systematisk most og trillet til kuler i små never, forsmådde middagstallerkner fulle av gryteretter der de unge falkeblikkene klarte å skimte litt hakket koriander.

Lista er lang.

Derfor prøver jeg å unngå at den blir mye lenger selv om jeg i blant kutter ut maten som skal i barnas nisteboks. En måte å løse det på er å gjøre som jeg har gjort i denne vårlige matpakka, og bruke en utstikker spesiallaget for sandwicher.

En annen måte er å gjenbruke det som blir til overs. Barna mine er glad i Falukorv (jeg bruker enten Go’ og Mager eller Kalkun), så til nista har jeg kuttet den ut som blomster. Men restene ser jo fine ut de og:

Minner litt om blyglassvinduer, gjør de ikke?

Avskjæret gikk derfor rett oppi matboksen til eldstemann. To jobber gjort i en fei!

Storesøster har fått brød med prim trykket ut som alderen hennes og en sommerfugl. Brødskive med hamburgerrygg, brødskive med ekstra vellagret Jarlsberg, perletomater, sukkererter og resten av falukorven.

Kaster du mer mat etter at du fikk barn?

In English: I think it is important to try to reduce waste even though I cut out food in fun shapes for the kids lunchboxes. One way I do that is by using cutters specially designed for sandwiches. Another one is to reuse the scraps. In this weeks bento my youngest have cherry tomatoes, carrot sticks, sandwich with smoked turkey, sandwich with liver pate, sugar snaps and sausage cut into small flowers with a cookie cutter. My oldest got bread with Prim (an iron rich milkbased spread common in Norway) cut into her age and a butterfly. Sandwich with matured Jarlsberg cheese and ham, sugar snaps, cherry tomatoes ans the rest of the sausages.

No Comments
 • Hanna

  09/05/2012 at 05:31 Svar

  Ja, vi kaster dessverre en del mat, mest fordi storesøster insisterer på at hun er mer sulten, men når hun får brødskiva spiser hun et par biter, og så er hun kjeeempemett.

  • susannekaluza

   09/05/2012 at 21:36 Svar

   Hehehehehe. Godt å høre vi ikke er alene om den!

 • Trine Lise Myhre

  09/05/2012 at 07:37 Svar

  Kaster ikke, bare blir mer rester til bikkja…resultat er at bikkja blir litt rundere i kantene;-)

 • fjompenissen

  09/05/2012 at 18:26 Svar

  Du lager alltid så fine nister. Barna dine er heldige 😀

  • susannekaluza

   09/05/2012 at 21:45 Svar

   Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre! Jeg lager ikke alltid så fine nister altså. Men prøver å sende med endel frukt og grønt hver dag i hvertfall 🙂

   • fjompenissen

    10/05/2012 at 08:41 Svar

    Det er jo supert bare det.. Jeg har jobbet en del år i barnehage-og du vil ikke tro hva folk sender med barna sine av og til..

 • 123viola

  09/05/2012 at 20:21 Svar

  Desverre så havner nok en del mat i søpla her. Slik som i dag da jeg laget tomatsuppe til min datter. Hun orket bare en tallerken og siden ingen andre villa ha, så helte jeg det bare ut. Nesten bortkasta og lage…..
  Virker som ungene vil ha mat, men når det kommer på bordet så blir det bare plukket i.

  • susannekaluza

   09/05/2012 at 21:47 Svar

   Åh, akkurat det samme skjedde meg for et par uker siden. Utrolig irriterende! Jeg var SÅ fornøyd med å ha laget fin, barnevennlig tomatsuppe fra bunnen av, men NEIDA. I dag ga jeg barna bare litt frukt og frokostblanding da de kom hjem fra barnehagen før jeg sendte de ut for å leke. Så spiste vi middag en time senere enn vanlig, og da gikk tomatsuppa ned, både første og andre porsjon. Krysser fingrene for at det er en varig trend:-D Mange klemmer fra Susanne

Post a Comment