Sukkerspinnmaskin? Jeg vil ha!

Håper alle har hatt en topp 17. mai! Vi hadde besteforeldre på brunsjbesøk, spiste pølser mens vi vinket til kongen på Slottet og forspiste oss på is, men det kulinariske høydepunktet var utvilsomt sukkerspinnet, som vi kjøpte fra en pappa i St.Hanshaugparken med SIN EGEN SUKKERSPINNMASKIN! Magisk!

Ohhh! Også bare en teskje sukker? Det er jo praktisk talt helsekost!

Han hadde kjøpt den brukt på Finn.no for 7000 kroner, hadde fire barn og mente det var vell verdt pengene, siden han nå var en folkehelt på 4 bursdager i året, pluss sommerfest, dugnader eller som i dag: innsamling til leirskole for 4. klasse på Ila skole. Hvor kult er ikke det?? Jeg vil også ha! (Eller 3-åringen i meg, som nå har sitt eget kredittkort, vil ha..)

Så snart mine iskremkvalme, ketsjupmarinerte små var i seng strøk jeg inn på Ebay og fant denne:


som kommer på halv pris av den samme maskinen på Finn, 340 pund eller ca 3200 norske kroner inkl frakt + toll (som sikkert blir en tusenlapp til) altså 4300 kroner totalt.

Driver og snuser rundt etter billigere varianter også. Har du venner i England fant jeg denne til rundt 500, men den shipper ikke til Norge, så må finne ut hvor tung den er og om jeg kan dra den med meg hjem i kofferten når vi er i London i sommer. I mens er det bare å begynne å spare 😉 Gratulerer med dagen!

UPDATE: En av leserne, livelovelaugh, tipset meg om at pixmania selger sukkerspinnmaskiner. Fant en nå til 283 kroner. Woho! Sukkerspinn it is!

Hva har dere gjort på 17. mai?

In English: To day is the National Day here in Norway, and at a park I talked to a father who HAD HIS OWN CANDY FLOSS MACHINE! The envy! He had bought the machine for 7000 NOK on Finn.no, and since he was a father of four he thought it was well worth the money since it made him a hero at 4 birthdays a year + summer parties and charity functions. I went straight home and found this machine on Ebay, that will totalt around 4000 NOK including postage and customs. So now I better start saving!

No Comments
 • Something About

  17/05/2012 at 18:58 Svar

  Her har 17 mai godt i 7 1/2 timers arbeidsdag. Koselig dag med pasientene. Vi var kalde og våte, det regnet og blåste. Etter arbeid var det rett hjem på sofaen med to pledd over kroppen. Og øynene er festet til tv skjermen, med Greys Anatomy maraton. Hipp Hurra! 🙂 Godt å se du koste deg!:)

  • susannekaluza

   17/05/2012 at 19:18 Svar

   Oj, så flink du har vært! Håper du koser deg gløgg med Grays Anatomy maraton -og kanskje et glass vin eller noe ekstra digg sjokolade? Det er deg vell fortjent! Gratulerer med dagen! Mange klemmer fra Susanne

 • Hanna

  17/05/2012 at 19:08 Svar

  Gratulerer med dagen! Haha, det stod i russeavisen om meg: «Ofte sagt: Æ vil ha en sukkerspinnmaskin!» Da jeg ble litt eldre måtte jeg innse at jeg kanskje var blitt for gammel for sånt (pluss at de jeg fant kostet mange, mange tusen kroner). Nå som jeg har små barn kan jeg kanskje bruke de som unnskyldning? 😀

  • susannekaluza

   17/05/2012 at 19:26 Svar

   Så fantastisk! Man blir ALDRI for gammel for ting som er gøy. (har jeg nevnt at dette er sofaen min? Jeg har den inne i stua i vår lille 3 roms.. ( http://cache.wists.com/thumbnails/7/31/731d70d7e2fc6a49520a2f4b31254026-orig ) Synes defintivt det er en god unnskyldning at du har ventet på den siden du gikk på videregående. Og tenk: Jo før du kjøper den jo flere barnebursdager får du brukt den på, ergo blir den billigere i bruk ergo SPARER du penger om du kjøper den nå 😉 Eller no sånt 😀

 • Lammelåret

  17/05/2012 at 19:29 Svar

  Ja! Jeg vil også ha!

  Å kjøpe sukkerspinn er noe jeg savner, for her jeg bor selges det ikke på 17.mai. Og jeg er fremdeles litt snurt fordi jeg ikke fikk kjøpt det sist vi var i Dyreparken.

  Håper du har hatt en flott 17.mai!

  • susannekaluza

   17/05/2012 at 19:57 Svar

   Hehe. Kjenner følelsen! Du burde du nesten overtale vellforeningen eller det lokale håndballlaget til å kjøpe inn. Han pappaen jeg snakket med sa han dro inn penger som gress da de samlet inn penger for skolen. Han hadde nesten pådratt seg senebetennelse av å stå og snurre sukkerspinn dagen lang og måtte ligge med hånden høyt i tre dager etterpå 😉

   • Lammelåret

    17/05/2012 at 19:59 Svar

    Ja, kanskje det – bare for å tirre på meg ihuga lavkarbo-fans!

 • susannekaluza

  17/05/2012 at 20:04 Svar

  Hva? Er ikke sukker sunt? Har jeg aldri hørt om 😀

 • livelovelaugh

  17/05/2012 at 20:35 Svar

  Ble interessert selv, vi selger sukkerspinn på skolen på 17. mai, men da leier vi maskin. Billige maskiner til husbruk finner du på både http://www.pixmania.com ( norsk, har god erfaring med dette firmaet) og på http://www.amazon.com. Fra usle 300 kr. faktisk. Og vel så anvendelig som cupcakejern!

  • susannekaluza

   17/05/2012 at 20:49 Svar

   Takk for topp tips! Da blir det jammen sukkerspinnmaskin på meg, gitt! Gleder meg allerede til å whippe den fram på 5-årsdag til sommeren 😀

 • Susanna

  02/02/2013 at 10:57 Svar

  Du får kjøpt en skikkelig bra sukkerspinn maskin fra teknik magasinet til kun 349, garden selv og den fungerer supert:)

Post a Comment