Ukas helgetips: Ta en svømmetur på Frognerbadet

På onsdag overrasket jeg barna med å ha pakket badetøy når jeg hentet de i barnehagen, så satte vi oss rett på sykkelen og suste til Frognerbadet. Lykke! På en helg som denne finnes det ikke noe bedre å gjøre i Oslo enn å lytte til Lillebjørn Nilsens legendariske ord og nyte sola og varmen i gresset her.
[spotify id=»spotify:track:0bXkLdJT2ddGuhPPOXvYyA» width=»300″ height=»380″ /]

Badet er oppe fra 10-18 hele helgen, og vann som konsekvent holder 26 grader er i for seg nok til å ha en topp dag. Men det finnes noen knep for å få en enda bedre opplevelse. Her kommer mine beste:

 1. Kjøp klippekort.Har du sett køen til venstre for den lange hovedkøen foran billettluka på Frognerbadet? Ikke? Det er fordi det IKKE er noen kø der! Ever! Her ligger inngangen for dem som har klippekort, og jeg må si det er få ting som slår følelsen av å suse forbi en tjue meter lang kø med svette og slitne folk og gå rett inn. Bedre enn å stå på gjesteliste på Head On. Bedre enn den gangen Pia Skevik slapp oss forbi køen på Kunstnernes Hus en fredagskveld selv om Mette Marit måtte bli i køen. Ah! Barn under 3 år er gratis, ellers koster det 196 kroner for 6 klipp for barn (mot 234 på enkeltbilletter) og 415 kroner for 6 klipp for voksne mot (mot 498 vanligvis). Billettene varer også flere år, så bruker du ikke opp ditt i år føler du deg bare supersmart til neste år når du svusjer forbi køen på årets første besøk.

  For de modige (selv føler jeg meg skikkelig tøff fra treern)

 2. Husk 10 kroninger. Har du et barn som er tøff i vannet er vannsklia et must. Da er det dølt å bare ha med seg kort. Fyll opp lommene med en haug tikroninger så er du sikret mange hvin i skrekkblandet fryd (hos oss foreløpig mest skrekk). Det koster en tier per tur, men du kan også kjøpe dagskort, som ligger på rett under 100-lappen.

 3. Planlegg middagen. Lei av pølser, vannmelon, knaskerøtter og Mariekjeks? En halvtime før dere pakker snippsekken og drar ringer du 22 93 34 50 og bestiller noe digg take away. En av byens aller beste asiatiske restauranter, Nodee ligger nemlig rett over gata for Frognerbadet, og er oppe lørdager fra 11 til 01 søndager fra 14 til 24. På takeawaymeyen står alt fra sushi (nigiri av hummer? kongekrabbe? Maki av kobe biff?) , dim sum og vårruller eller større hovedretter (Barbequemarinert indrefilet? Grillet sjøkreps og kamskjell i wasabisaus?) Sjelden feil å hente en pose full av dette dere kan spise etter at svømmetrøtte barn har sluknet i sengene sine.
 4. Pakk badebag når du kommer hjem. Styret med å dra og bade handler mest om å få med seg alt man trenger ut. Det slipper du om du hele sommeren gjennom har en ferdigpakket bag med alt du trenger, som bare står og lokker deg mot bad og gøy. Sleng oppi badetøy til hele familien, håndklær, plastpose til vått tøy, en vannflaske, en kjekspakke, noen bleier og våtservietter og du er klar for å hoppe i bassenget selv en vanlig hverdag etter jobb. Istedefor å dumpe ned i sofaen i den klamme, varme stua, jobbsvett og bystøvete kan du da nappe med deg bag og barn og hoppe uti 26 graders krystallklart vann. Kan du noen steder bedre ha det?

Sulten nå. Kan du bestille noe sashimi til meg mamma?

Ønsker dere alle en strålende pinse!

Hva er dine planer for ferien?

In English: There is nowhere better to enjoy a sunny Oslo day than at outdoor swimmin pools at Frognerbadet.Here are my best tricks for an even better day: Buy a 6-trip ticket that lets you bypass the long lines of people waiting to buy a ticket the rest of the summer, remember cash (tens are great) for the water slide, order take away from great pan Asian restaurant Nodee (just over the street) half an hour before you are planning to leave, pack a bag ready for your next trip when you get home to make your next outing a breeze. Hope you enjoy this sunny weekend! What are your plans for the holiday?

No Comments
 • kob nike free run

  19/04/2013 at 15:11 Svar

  garbage, as well as search engine algorithms keep changing, maybe sometimes

Post a Comment