Kul Kiwi

Håper dere har hatt en nydelig pinsehelg! Vi har vært bortreist på «hemmelig» oppdrag (forteller mer neste uke!) og tenkt på store ting (forteller mer denne uka!), men har rukket å kose oss med masse is i varmen. Siden banan-isen jeg lagde til barna for en stund siden slo så godt an, har jeg pønsket på hvordan jeg kunne videreutvikle den, og i solsteika serverte jeg derfor kreasjonen kiwi is!

All right stop, collaborate and listen: Ice is back with my brand new invention!

Storesøster liker ikke kiwi, så hun nektet å smake, men lillebror elsket dem. Selv synes jeg nesten de ble bedre enn banan-isen siden det syrlige fra kiwien komplementerte den søte sjokoladen godt.

Fremgangsmåten er den samme som sist: Du stikker ispinner inn i kiwi skiver, dypper i smeltet sjokolade (30 sekunder i mikroen),  holder i noen sekunder til sjokoladen er størknet nok til at du kan legge den fra deg på litt bakepapir i fryseren. (Du kan også sette fra deg den fortsatt rennende sjokoladefrukten i et stødig glass.) Pakk isen løst inn i folie om du ikke skal spise den samme dag, så unngår du at kiwien tar smak av kjøttboller og frossen bacon.  (yuck!)

Kiwi. Pinne. Sjokkis. Enklere blir det ikke.

Denne gangen ville jeg lage isen ekstra fin, så jeg drysset på litt kakestrø. Du kan også bruke revet kokos eller blande hvit og mørk sjokolade for en flott, marmomert effekt. Uansett smaker dette nydelig på en varm dag!

Datteren min fikk dyppe jordbær i resten av sjokoladen, så da var hun også en happy camper.

Hva har du gjort i pinsen?

Sjokolade fondue er også en hit når barna har små overnattingsgjester.

In English: Developing my frozen banana-pops, I’ve made frozen kiwi-pops, covered in mouh watering, dark chocolate. The tanginess of the kiwi complimented the chocolate really well. My son loved them, and my daughter (who hates kiwis) got to dip strawberries into the restof the chocolate, so it was a lovely (and delicious!) afternoon for the whole family.

No Comments
 • heidi

  28/05/2012 at 20:42 Svar

  det så skikkelig snadder ut, må prøves ut 🙂 hvor kjøper du de ispinnene?

  • susannekaluza

   29/05/2012 at 13:04 Svar

   Hei Heidi, ja det ble skikkelig digg 😀 Ispinnene kjøper jeg på Klara Formhttp://www.klaraform.se/category.php?id_category=3124
   Mange klemmer fra
   Susanne

 • nadja

  29/05/2012 at 19:58 Svar

  Det så ut som en perfekt sommer dessert. Desverre er det blitt iskaldt i Trondheim igjen, så det får vente til neste varmebølgen. Som jeg håper er snart.

  • susannekaluza

   30/05/2012 at 18:50 Svar

   Ja, krysser fingrene for at sommeren kommer igjen snart, Nadja. Pinsehelga var fantastisk her, men nå er det kaldt og frossent igjen. Jeg vil ha sol nååååå 😀

 • fjompenissen

  30/05/2012 at 12:24 Svar

  wow, dette må prøves 😀

Post a Comment