Ukas niste: Grown up edition

Jeg vet at endel som leser bloggen min ikke har barn, eller har barn som er så små at de ikke har begynt i barnehagen ennå. Denne ukens niste er dedikert til dere! De gangene barna mine er hos mormor og Opa i Drammen er småsyke hjemme med pappaen sin eller skal på pølsegriletur i barnehagen ser jeg nemlig mitt snitt til å lure til meg den fine nisteboksen deres.

Nisteboksen min er fylt med spinat og feta tortilla, røkelaks med litt nyvernet pepper, riskjeks og en salat av artisjokkhjerter, spinat og chili. Yum!

Når jeg er lei av salatbaren til Sodhexo er bentoboksen nemlig gull å ha med en oppfreshet variant av gårsdagens middag i. Jeg har brukt den til rester av salma laks med byggris og grønnsaker, asiatiskinspirert roastbiff med mynte, revet gulrot og nudler eller som her: litt spinat og feta tortilla, røkelaks og artisjokksalat. Endel misunnelige blikk fra kollegaene mine da gitt!

Lager du noen gang nistepakke til deg selv eller kjæresten? Hva synes du utgjør en digg matpakke å ha med på jobb?

Grown up bento! When my kids are visiting their grand parents, are home sick with their dad or for some other reason don’t need their Laptop Lunchboxes I seize the oppurtunity to eat something other than the run of the mill salad from the cafeteria. This weeks bento is for myself, and is packed with smoked salmon, spinach and feta tortilla, rice crackers and a salad made ith artichoke hearts, spinach and chili. Do you ever pack a lunch for yourself or your partner?

No Comments
 • Hilde N

  30/05/2012 at 21:32 Svar

  Jeg må investere i en sånn boks, ellers blir jeg en av de som stirrer sjalu bort på deg under lunchen om få uker 🙂

  • susannekaluza

   01/06/2012 at 18:08 Svar

   Hehehehehe. Den er defintivt verdt en et par, tre hundrelapper, Hilde 😀

 • Christina

  31/05/2012 at 06:22 Svar

  Jeg spiser lite børd, prøver å redusere karbohydrater på en fornuftig måte. Dermed blir det endel salater og omeletter med masse digg fyll her i huset. Den spinat/feta retten din så god ut. Har du oppskrift?

  • susannekaluza

   01/06/2012 at 18:07 Svar

   Akkurat den er laget med potet, så den er jo litt karbo i.

   Jeg lager den slik: Skjærer poteter i tynne skiver, steker i mengder olivenolje på lav varme sammen med løk i kanskje 10-20 minutter (dvs så lenge jeg gidder. jo lenger du steker løk jo bedre blir den mener nå jeg.)

   Så visper jeg sammen egg og vann og salt og paprikapulvr (viktig) og heller over og trekker plata av panna. Eggeblandingen får stå og trekke i 20-30 minutter (dvs så lenge jeg gidder) Da setter smakene seg bedre.

   Så rører jeg inn feta og spinat. Skrur på varmen, og når bunnen er stekt har jeg på reven parmesan og setter hele panna inn i ovnen i ca 30 minutter eller til jeg ser tortillaen er klar.

   Dette smaker superdigg sammen med sprøstekt chorizo eller røkelaks og er fantastisk tur mat. Serverer sammen med en salat og kanskje en maiskolbe. Holder seg lett 3 dager i kjøleskap og jeg vil tro den er minst like digg uten potet. Da hadde jeg bare hatt kikerter og nøtter i salaten for ekstra protein.

   Håper du liker den!

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • ylvalia

  31/05/2012 at 21:13 Svar

  Jeg kjøpte bentoboks til ungene etter tips her, og nå er jeg veldig nære å bestille en til meg selv også! Kanskje jeg må vise litt moderasjon og ønske meg en til bursdagen.

  Du skrev forresten at du skulle ønske de var store nok til å romme youghurtbegre. Jeg stod i samme klemme («Kanskje jeg kan ha youghurt i matboksen min? Sånn som Sofie?» sagt med veldig fin og håpefull stemme), og løsningen ble å bruke en annen stor matboks, men med de små boksene fra bentoboksen inni. Ikke ideelt, men det beste alternativ der og da. Og snart-treåringen ble veldig glad for å få yoghurten han så pent hadde hintet om.

  • susannekaluza

   01/06/2012 at 17:53 Svar

   Det var smart! Har sett et annet sted også at noen brukte boksene inni Laptop Lunchboks til andre matbokser. Det gir en jo egentlig bare enda fler muligheter. Selv synes jeg også det er digg å bruke muffinsformer av silikon de gangene jeg vil dele av matboksen enda mer.
   Til minsten pleier jeg å helle yoghurten (eller vanilje kesamen) over i en av småboksene med lokk, men for storesøster er det veeeeldig viktig at du ser at det er en Sprett yoghurt f.eks så da må jeg nesten bare sende med ved siden av.

 • […] Bruk middagsrester: Du vet de fire kjøttbollene kjøttbollene som ikke er nok til en hel middag i morgen, den halve kyllingfileten ingen spiste, snuppen […]

 • Marianne

  06/09/2012 at 11:07 Svar

  Hei!
  Hvor får jeg kjøpt en sånn Bentoboks som du har på bildet her, el andre varianter?

Post a Comment