Ukas helgetips: Up up and away!

Boeing Stearman er ett av flyene du ser på Kjeller. De ble laget i Amerika på 30 og 40-tallet og ser ut som skikkelige Donald Duck fly!

Ukas helgetips er for deg som liker fart og moro! Til helga er det nemlig hundre års jubileet til flyplassen på Kjeller, og det markerer de med et heidundrandes flyshow på søndag. Portene åpner klokka 10 og det er gratis inngang. Er minsten opptatt av fly og tekniske dupeditter  får dere  sjansen til å se over 30 forskjellige flytyper i aksjon, alt fra gamle veteranfly ala Spitfire til akrobatikk med de nyeste F16.  Jeg ville nok ikke blitt hele dagen med barn, men om du har med litt mat kan det bli en fin dag i det fri.  Første flyoppvisning er 10.30 og så går det slag i slag fram til 16.15. Sjekk ut hele programmet her.  Og du, husk hørselsvern.

Et f16 fly skal også briefe i lufta.

Vil du holde deg i byen er det karnevalsopptog på Grønland i anledning Musikkfest 2012. Store og små inviteres til å kle seg ut og gå i parade fra Saxegaardsgate til Vaterlandsparken fra klokka 11-13 på lørdag.  Hadde jeg ikke hatt barnevakt på lørdag for å dra i bryllup til min vakre venninne Marianne den dagen hadde jeg definitivt dratt frem utkledningsskuffen og tatt med barna hit. Karneval er gøyest når du tar den helt ut, og barn digger voksne som er med og leker. Så syng med: Samba’n er løs!

In English: On Sunday you can take a day trip to Kjeller airport and witness over 30 planes -from old Spitfires to the newest jetplanes- in action. The first flihgt takes off at 10:30 and then there are all kinds of formation flying and other cool demos untill 16:15. Entrance is free, but remember earplugs! There is also a carnaval prosession through town from Saxegaards gate at 11 o clock on Saturday. What are your plans for the weekend?

No Comments
 • BarnOmbord AS

  01/06/2012 at 09:40 Svar

  Herlige tips! Her går det i både barnebursdag og fullt opplegg på Jessheim, både Dora og sjørøvere skulle dukke opp så det blir stas håper jeg! 🙂 Noe må man jo finne på når man er gress-enke hele helgen, sant?

 • susannekaluza

  01/06/2012 at 16:25 Svar

  OOOhhh, det hørtes ut som en drømmebursdag! Hvordan kommer Dora inn i bildet? Har en innbitt Dora fan i huset 😀

 • Christina

  04/06/2012 at 18:27 Svar

  hehe, å nei.. ser at den veldig lett kunne tolkes dithen at Dora kom i bursdagen, men nei… hehe.. først bursdag og SÅ barne-festival eller hva det het på Jessheim, men jo hadde vært greit å kunne effektivisert lørdagene litt noen ganger.. 🙂

  • susannekaluza

   04/06/2012 at 18:38 Svar

   Sorry at jeg er treg: Kom Dora på festivalen på Jessheim? Bare det ville vært turen verdt for 2-åringen min. Han digger Dora som tweensa digger Justin Bieber 😀

Post a Comment