Jeg skal gi ut bok!

I går var datteren min på tur ned til Slottsparken med barnehagen for å synge bursdagssang for kong Harald. (Jeg hang forøvrig med han på jobb i mange måneder i fjor sammen med fotograf Agnete Brun for å portrettere ham i anledning 75-årsdagen. Fin fyr altså! Og for en jobb!)

Kongen og I! (Har på meg alvorlig-seriøs-journalistfjeset serru) Foto: Agnete Brun

Da hun kom hjem etter en topp dag (de hadde fått boller og sett soldater og et EKTE prinsessebarn!) kunne jeg fortelle henne at mormor hadde sett henne på TV (dvs NRKs panormafilming av alle barna på Slottsplassen) 5-åringen gapte høyt og utbrøt:

«Har jeg vært på TV? Jippi! Jeg har tusen penger! Jeg er populær!»

*mørke*

Jeg forklarte jeg så pent jeg kunne at slett ikke alle som er på TV har penger eller er populære, og spurte henne om hun visste hva «populær» betydde:

«Eh. Sånn som Barbie er?»

Memo til meg selv: Brenn alle kopier av den dumme Barbie DVDen hun maste seg til å leie forrige helg hvis noen (tante Karoline, jeg snakker til deg) skulle være så «greie» å gi henne den i bursdaggave.

Nuvel. Som du skjønner har jeg ingen ønske om å fostre opp en fremtidig The Voice deltaker, og som ansatt i media bør jeg strengt tatt være ganske blasert til å være i pressen, eller hva?

Likevel syntes jeg det var skikkelig stas å slå opp i Dagens Næringsliv i dag og se en anbefaling av bloggen min i den fine matpakkesaken til flinke Veslemøy Aga og Ingrid Røise Kielland.

«Jippi! Jeg har tusen penger! Jeg er populær!» Eventuelt: «Jippi, hobbybloggen min som jeg gjør ved siden av jobben bare for gøy har masse lesere uten at jeg tjener et øre. Hurra!»

Ser at det er kommet mange nye lesere hit i dag som følge av det, og det er superhyggelig. Velkommen skal dere være! (Mer om meg her og mer om matpakkene mine her og her.) Synes derfor dagen i dag var en fin anledning til å fortelle dere noe jeg har hatt lyst å dele lenge:

Jeg skal gi ut min første kokebok!

Og den handler (du gjettet det kanskje?) om matpakker.

Samler nå alle mine beste nistetips i en bok med arbeidstittelen «I boks» som kommer på Forlaget Press til høsten. De er et superkult forlag som blant annet har gitt ut bøkene til Tom Victor Gausdal, Ole Martin Alfsen og Flying Culinary Circus før (den er dritbra!).

Agnete tar bildene, og hun får alt til å se fabelaktig ut, så jeg håper og tror vi skal klare å lage en inspirerende, uhøytidelig og morsom bruksbok.

Dreamteam! Foto: Lise Aaserud/Scanpix

Har aldri laget bok før, så dette er en skikkelig gøyal og lærerik prosess å stå oppe i!

Nå er det selvfølgelig ikke alltid man orker å gjøre noe særlig ut av nista, men selv synes jeg hvertfall det er kjekt å ha noe bilder som gir meg ideer til hvordan jeg enkelt kan servere den samme leverposteibrødskiva hun har insistert på treogførtidager i strekk på en litt artigere måte. Noen knep til hvordan jeg kan få i en trassen treåring litt grønnsaker, billige triks jeg kan ty til de dagene jeg vil jukse meg til en fin niste i en fei og tips til hvordan jeg kan utnytte middagsrester så jeg sparer både tid og penger i en hektisk hverdag.

Kokebok under arbeid! Foto: Agnete Brun/ I boks.

Så håper jeg bare at dere også vil like den!

Hva slags ting synes dere jeg burde ha med i boka? Hva slags tips savner dere mest? Og hva liker barna deres best å ha i nista? Jeg blir superglad for alle innspill!

In English: The feature edition of Dagens Næringsliv has mentioned my blog in a big article about bento lunches today. Woho! I want to use this oppurtunity to share with you all a secret I have been dying to tell you for some time now: I am publishing my first book! And it will be about (perhaps you guessed it?) packed lunches. The book is called «I boks» and will be packed (pun intended) with all my best tips and tricks for packing a fun and fast lunch box for your kid. Hope you’ll all enjoy it!

No Comments
 • Hanna

  01/06/2012 at 19:45 Svar

  1. Jippi, og gratulerer! Jeg gleder meg masse til å se boka di 😀
  2. Jeg skulle gjerne hatt tips for hvordan krydre matpakken når man har dårlig tid og ikke så mye i kjøleskapet. Og kanskje hvor man får kjøpt kule redskaper til å kutte maten med? Jeg har allerede kjøpt små kakeformer for å trykke ut mat, og sånn sandwichform 🙂
  3. Emeline elsker for tiden blåbær, jordbær og eple. Og baconost på brødskiva. Og ostebiter.
  4. Har du prins William og Kate-tallerken?

  hihi

 • susannekaluza

  01/06/2012 at 19:57 Svar

  1) Takk! Jeg gleder meg masse til å skrive den ferdig og se den selv, hehe 😉
  2) Det er et godt innspill! Tusen takk (PS: sjekk formina.se og casabento.com Der er jeg stamkunde!)
  3) Topp! Det er notert!
  4) Jepp! Planen min fra jeg var ca 10 til ca 20 var å gifte meg med ham og bli dronning av England. På barneskolen var jeg overbevist om at jeg var reinkarnasjonen av Elizabeth den første. Du vet, med det røde håret og alt. Derfor slukte jeg alt jeg kom over om britisk historie og britiske kongelige og fikk totalt crush på prins William. Når han skulle gifte seg i fjor tagg jeg derfor nyhetsavdelingen om å få gjestearbeide for dem (jeg er ansatt på Magasinet), så jeg fikk bli med til London og dekke bryllupet for Dagbladet. Det var virkelig en opplevelse! Mannen min ler godt av den tallerkenen da 😀

  • Hanna

   02/06/2012 at 21:17 Svar

   2. Holy… Jeg og pengeboka mi har ikke godt av sånt 😉
   4. Hihi, fantastisk!

  • Hanna

   03/06/2012 at 21:04 Svar

   PS. Jeg vil også reservere meg et signert eksemplar! 😉

 • Trine Lise Myhre

  01/06/2012 at 20:29 Svar

  Gratulerer, så spennende med bok, gleder meg til å se den, blitt så inspirert av niste tipsene dine!

  • susannekaluza

   03/06/2012 at 18:57 Svar

   Så utrolig hyggelig å høre at du finner noe du liker her. Nå ble jeg glad! Lovr at boka blir enda bedre! Mange klemmer fra Susanne

 • Christina

  01/06/2012 at 20:43 Svar

  Så gøy. Jeg bestiller ett signert eksemplar.
  Skal du ha med «voksen» oppskrifter også? Jeg vil ha tortilla oppskriften din, Gode tips til travle hverdager er kjekt å få med.

  • susannekaluza

   03/06/2012 at 19:01 Svar

   Et signert eksemplar skal bli 😉
   Skal ha mest enkle ting i boka, vil at det skal være en bok du kan bla opp i på kvelden når du er sliten og se masse inspirerende bilder som gir deg lyst til å bruke et minutt eller to minutter ekstra på å gjøre den ene tingen som gjør morgensdagens niste ekstra gøy. Tortillaoppskftsønsket er notert. Kommer den ikke i denne boka, kommer den i den neste, hehe 😉

 • Ellen

  01/06/2012 at 21:00 Svar

  Så gøy Susanne, jeg er så imponert over dine nister. Sånne lager ikke jeg, men jeg er god på middagene;)

  Herlig bilde av deg nederst her. Grattis igjen, kjempe!

  Klem fra Ellen

  Og ps: Så koselig det du sier om kongen!

  • susannekaluza

   03/06/2012 at 19:04 Svar

   Ingen får til alt men alle får til noe. Er du god på middager er barna dine heldige 🙂 Med nistene tenker jeg at man trenger ikke lage fancy nister hver dag (det orker hvertfall ikke jeg), men gøy å ha et lite repertoar av triks man kan ty til i blant for når man har lyst til å gjøre den litt ekstra fin. Håper du vil like boka!

   Mange klemmer fra
   Susanne

   PS: Kongen er defintivt en fin fyr. Har virkelig ikke et vondt ord å si om han: Kunnskapsrik, morsom og veldig dedikert til jobben.

 • Sigrid Hvidsten

  03/06/2012 at 18:47 Svar

  Ser fantastisk ut, Susanne (både du og boksen)! Thorvald drømmer om sånne matpakker. I stedet får han dessverre …. brunost. Jaja. Jeg krysser fingrene for deg!
  Klem, Sigrid

  • susannekaluza

   03/06/2012 at 19:10 Svar

   Takk for fine ord fineste Sigrid! Brunost er bra det! Om du gidder kan du ta brunost med smør på en lompe og dele opp i skrå biter en dag. Stikke ut brunostskiva med et ølglass den neste dagen. Legge den dobbelt og dele i 4 trekanter så det blir minisandwicher en annen gang.

   Slenger du med litt grønnsaker (gulrot i skiver/i stenger/ i bølger skåret med potetskrelleren/revet med rosiner) eller et hardkokt egg med smilefjes sånn dann og vann i tillegg har Thorvald garan barnehagens kuleste niste den dagen.

   You can do it!

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • Karianne Gamkinn (@mammadamen)

  03/06/2012 at 20:37 Svar

  Gratulerer Susanne! Så utrolig morsomt med bokutgivelse. Jeg gleder meg til å lese den! Og ha alle de supre tipsene dine lett tilgjengelig hver morgen ved kjøkkenbenken. Hurra:-)

  • susannekaluza

   04/06/2012 at 18:56 Svar

   Tusen takk fine Karianne! Håper virkelig den kan bli en inspirasjonsbok man kan ha liggende ved kjøkkenbenken og blafre i når hjernen er full av lim 🙂 Jeg skal gjøre mitt beste!

 • Eva

  04/06/2012 at 14:00 Svar

  Kanskje du kunne skrevet noe om holdbarhet? Hva tåler å ligge og slenge i sekken frem til storefri?

 • BarnOmbord AS

  04/06/2012 at 18:17 Svar

  Å så utrolig spennende!! Gleder meg veldig til å lese om både hjerteformede egg og mat som ikke er brødskiver med brunost.. grøss… 😉

  Vil også ha en signert bok! 🙂 Gleder meg til å høre mer om prosessen og NÅR den kommer!
  Ps: GRATULERER med bok-utgivelse da, sånn på forskudd.. 🙂
  Kan bli mange Cecilie Melli-kjoler av sånt?! 🙂

  • Christina

   04/06/2012 at 18:17 Svar

   – altså HETER ikke BarnOmbord, så endret den jeg… hehe

  • susannekaluza

   04/06/2012 at 18:44 Svar

   Hohoho! Må defitnivt feire utgivelse med ny Mellikjole ja! For en genial idé! Det burde jo nesten kunne skrives av som arbeidsantrekk, eller hva?
   Signert bok skal bli;-) Burde sikkert lage et lurt lite system for hvordan det går ann å bestille det gjennom bloggen. Hmm.. Tenke tenke. Må bare få skrevet ferdig boka først 😀
   Tusen takk for gratulasjoner! Det er veldig stas! Over 30 nister klare så langt, så koser meg skikkelig med å mekke morsomme matpakker og høre på Laleh hjemme på kjøkkenet sammen med Agnete. Dette skal jammen bli en knallbok!

   • BarnOmbord AS

    05/06/2012 at 07:48 Svar

    haha, å jaaada, arbeidsantrekk? Javisst! eller hvertfall bok-signerings-antrekk..!!

    Du kommer vel på en lur måte og gjøre det på, får ta en liten give-away, jeg gjør det gjerne gjennom min blogg! (hint-hint…) 🙂

    30 nister klare? oi, jeg gleder meg! her lukter det inspirasjon lang vei!! Veldig spennende!!

 • nadja

  04/06/2012 at 20:57 Svar

  Hurra! Så fantastisk, Susanne!

 • […] Jeg kommer også med en bok om nistemat til høsten. Mer om den her. […]

 • Anette Dalevold

  05/06/2012 at 19:14 Svar

  ett lite tips: på http://www.coolstuff.no Der finner du blant annet matbokser med lokk du kan putte i fryseren. Da holder maten seg frisk og kald i 7 timer. Kjekt for SFO-barn! Den redder dagen for jentene mine som ikke er så glad i varme matpakker kl 14.00

  • susannekaluza

   05/06/2012 at 20:13 Svar

   Ohh! Takk for topp tips! Det skal jeg jammen se om jeg ikke får med i boka!

 • […] matpakkeboka mi skal jeg bruke mange forskjellige matbokser, og det har vært gøy å teste ut forskjellige sorter […]

 • […] Jeg skal gi ut bok! […]

 • […] Etter en intens dag i går der jeg fikk bokstavelig talt hundrevis av mail, SMS, gratulasjoner og diverse tilbud om jobb og samarbeid  står jeg nå på hodet nedi flytting og bokinnspurt. […]

Post a Comment