Sommertipset: Vi har testet Abra Havn

Det var nesten så jeg begynte å grine sjæl der jeg sto med to forventningsfulle barn på armen og så Den Sorte Dame komme glidende inn i havnen til en dundrende pompøs versjon av Sjørøverne kommer og Sabeltann sto selv ved roret. Her er det bare å finne fram sin indre 5-åring og rulle med.

Husker dere jeg fortalte at vi var på «hemmelig» oppdrag i pinseferien? Vel, nå er det ikke hemmelig lenger. Jeg var med min mann å teste Abra Havn, den nye Sabeltannbaserte overnattingstilbudet til Kristiansand Dyrepark for reisesidene til Se&Hør.

Hjelp, sjørøverne kommer! Hver mann får redde seg selv!

Dyreparken er jo gull så vi koste oss gløgg med en helg med felles opplevelser: se på ekte løver, kjøre tømmerrenna (storesøster turte å kjøre den to ganger til tross for at hun egentlig var livredd. Stolt!) være med når babygiraffen Sjira skulle få mat og ikke minst møte Sabeltann selv og hans menn.

Men Abra var virkelig prikken over i’en.

Beintøff? Det ene bordbeinet på rommet vår var formet som en sjørøverstøvel.

Hvert eneste hus er malt med en detaljrikdom som gjør at det virkelig ser ut som du går rundt i en sliten sjørøverlandsby. Her henger klesvask på snorer mellom de trange gatene, og på midten av torget troner er statue av sjefen sjølv: Kaptein Sabeltann.

Vi hilser deg, kongen av de syv hav!

Jeg digget at gatene ikke var rette, men kronglete og med mange avstikker slik at hele landsbyen ble en perfekt, men passe oversiktlig labyrint for små føtter å utforske.Her var flere lekeplasser ( en i en hodeskallgrotte, en annen i en forlatt sjørøverbåt), så vi kunne nesten hengt bare her i et par dager og barna hadde vært like glade.

Endelig noen som ligger mer bak på klesvaskingen enn meg selv.

Det er ikke noe restaurant i Abra, men du kan kjøpe et godt utvalg ferdig retter og basismatvarer i resepsjonen. (Selv digget jeg at de hadde gode ferdiglagede Kylling Tandoori og Korma, så mor slapp den evinnelige pizza&pølsebonanzaen)  Angrer på jeg ikke pakket med en flaske Chablis, for de solgte bare øl i resepsjonen (sympatisk nok altså siden dette er et småbarnssted), men når vi hadde tråkket rundt i Dyreparken dagen land, barna endelig hadde sovnet i Sablkøyene sine og sola glitret på Grashavet hadde det vært digg for mor med ett glas kjølig hvitvin på balkongen.

Chablis i kveldsola? Åh, nei du.

Mitt beste tips er å booke seg inn på en sjørøverfrokost eller sjørøvermiddag. De blir utsolgt fort. Det var ikke plass til oss på sjørøvermiddag (Hrmf. Hørte rykter om flammesluking og fullt piratshow), men sjørøverfrokosten var over all forventning.

Den Sorte Dame kommer seilende inn i Abra Havn, med Langemann og 2-3 andre sjørøvere ombord, plukker opp de heldige og frakter dem over til Dyreparken. Deretter er det diggere enn vanlig hotellfrokost på en restaurant i Sabeltanns Verden (barna digget at de fikk smoothies og sjørøvertørkler), sang og dans av Langemann og piratene (som går rundt og prater med alle) før det hele avsluttes med en skattejakt. Etterpå kunne vi gå fritt rundt i Dyreparken selv om den ikke hadde åpnet ennå. Vell verdt en drøy hundrelapp med andre ord!

Muligens verdens ekleste skattkiste.

Det som ikke var så topp var at Abra ligger 5 minutter å gå unna dyreparken. Det blir fort 10 minutter når du må slepe med deg to slitne små. Egentlig var tanken å frakte folk inn til Dyreparken med Den Sorte Dame, men ledelsen fikk visst ikke tillatelsene i orden i tide og valgte å åpne likevel. Det er jo gull, men betyr at foreløpig (fergetransport kommer kanskje på plass neste år) må vi som kommer uten bil gå langs en høytraffikert vei. Så husk vogn!

Dette ser kanskje idyllisk ut, men du ser ikke at jeg blør fra storetåa etter å ha tråkket rundt i Havaianas hele dagen og kræsjet med en fortauskant.

Hele reportasjen kommer i fredagens utgave av Se&Hør.

Hva synes du er den beste familieparken?

PS: Du har fortsatt sjanse til å vinne en superfin bok i denne ukes give away.   Den heldige vinner blir trukket på lørdag!

In English: Two weeks ago we travelled to Kristiansand to check out their new pirate themed hotel village «Abra Havn» for the travel pages of «Se og Hør». My husband wrote the story and we were lucky enough to tag along. We all had a great timewatching real lions, meeting the Robbers in Cardemom town and testing out all the attractions. But the cherry in the pie was definitely meeting Captein Sabeltann and his men in Abra. The park is exciting enough to entertain the kids for a couple of days even without going to the park. I loved that I could get Chicken Tikka instead of the classic pizza/burger fare. The only negative thing was that you had to walk for ten minutes to get to the park. Hopefully they will get the pirate boats shipping visitors between Abra and the zoo next summer. You can read all about our stay in this weekends edition of «Se og Hør». What are your favourite family park?

Susannes høydepunkt. Barna skjønte ikke hva i alle dager jeg giret meg sånn opp for.

No Comments
 • Christina

  08/06/2012 at 06:18 Svar

  Normalt kjøper jeg ikke Se og Hør, men får gjøre det i helga da.
  Supert tips. Ser jo helt herlig ut å for små sjørøvere må det være topp!
  Høres ut som om dere hadde en digg dag. For 2 år siden var vi i Løveparken i DK før åpningstid, å det er så absolutt verdt å betale litt ekstra for.
  Flott bilde fra Skomakergata, mine barn skjønte heller ikke hvorfor mamma syntes det var så stas.
  Ha en fin helg

  • susannekaluza

   08/06/2012 at 07:32 Svar

   Løveparken har jeg også lyst til å dra til! Og ja, det føltes skikkelig digg å ha parken helt for seg selv. Vi gikk rett til giraffene og fikk være med når de stakk de lange hodene sine over gjerdet for å få mat av dyrepasserne. Stor stas!

 • Hildegunn

  08/06/2012 at 07:24 Svar

  JEG VIL TIL DYREPARKEN!!!!
  SÅÅÅ MORSOMT DET SER UT!! 🙂 🙂 🙂

  • susannekaluza

   08/06/2012 at 07:33 Svar

   Det er helt topp! Kunne sikkert vært der i en uke uten å gå lei 🙂 Genial kombo av dyrehage, kule lekeplasser, tivoli og Kardemomme/Sjørøverhoopla.

 • Marianne

  08/06/2012 at 09:00 Svar

  Elsker dyreparken men digger også julen i Tivoli i Kjøben eller juleåpent i Kongeparken i Stavanger. Men vår beste stund var i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Magisk for både mor og far og barn. Minsten min på tre nektet å se jul i blåfjell så jeg kjøpte skomakergata på dvd og tok en episode om dagen…..hun digget det og mor var mektig stolt d hun hviiiinte av fryd i skomakergata i dyreparken. Litt nostalgisk manipulering må være lov 😉

  • susannekaluza

   09/06/2012 at 09:45 Svar

   OOhh, Astrid Lindgrens Värld har jeg kjempelyst til å dra til. Hvordan kommer man seg dit, kjørte dere bil?
   Lurt med Skomakergata på DVD. Det må jeg også kjøre neste jul 😉

   • Marianne

    09/06/2012 at 17:34 Svar

    Vi kjørte dit som del av bilferie i Sverige (som virkelig anbefales med små barn selv om jeg vanligvis foretrekker strender & Italia 😉 Det er ca 3 timer fra både Göteborg og Stockholm. Vi bodde på et halvkjipt hotell i nærheten så jeg tror jeg hadde testet hyttene med dusj og kjøkken som er eid av parken….da kan du også booke tilhørende frokost i parken. Også hørt det er noe som heter Oxgården ved siden av og en del Herregårder i nærheten med rom. Sjekk http://www.alv.se

    • susannekaluza

     12/06/2012 at 08:54 Svar

     Takk for topp tips! Lindgrenland +herregård hørtes ut som ferie både foreldre og barn kan like!

 • KristinB

  08/06/2012 at 10:22 Svar

  Høres ut som noe som er verdt den relativt høye prisen, i motsetning til overnatting i Kardemomme By inne i selve parken. Vi spanderte på oss en overnatting der i fjor, og huset vi skulle bo i var så shabby at vi valgte å reise hjem i stedet! Noe av grunnen er nok at gjestene selv må stå for vask av hytta etter bruk – da vil det fort bli noen ufyselige kriker og kroker… Med en 1/2 åring som kryper i raskt tempo rundt på magen ble det rett og slett for ekkelt!!

  Sånn jeg har forstått det er reingjøring inkludert i Abra havn? Så får vi håpe de fine leilighetene vil holde seg innbydende lenge 😉

  Ellers er Dyreparken i Kristiansand en av mine favoritter, enig i at man fint kunne vært der en hel uke uten å gå lei! Én dag er i hvertfall alt for lite, to er nesten også litt snaut. Et ganske stort minus til slutt er at hvis man drar utenom høysesong (og sparer både penger og køgåing) så er det for få åpne spisesteder i parken i forhold til antall gjester. Det har vi erfart flere ganger!

  • susannekaluza

   09/06/2012 at 10:06 Svar

   Det er dyrt i Dyreparken ja, men med Abra synes jeg de har tatt et skritt i å gjøre et opphold mer overkommelig økonomisk. Vask er inkludert i prisen i Abra ja, så det er digg. Ellers bodde vi også en natt i Kardemomme by og syntes det var helt fantastisk, men huset var funklende rent og det kom en vaskedame og vasket etter oss, så vet ikke om de har endret praksis? Høres i hvertfall lurt ut. Ikke digg med halvskitne hus når man har krabbe barn 🙂
   Maten er et kapittel for seg. Jeg synes det var mest ok mat på Kutoppen der de hadde litt lokalprodusert mat. Ellers savnet jeg veldig knaskerøtter, fruktsalat eller noe sunnere altenativer. Det blir mye pizza/pølse/burger utenom høysesong.

 • Ege Denne

  08/06/2012 at 15:04 Svar

  Vekker gamle gamle minner 🙂 Den foten til bordet var skikkelig knall haha 🙂 Titter innom her på grunn av Lammelårtanker 😉

  • susannekaluza

   09/06/2012 at 10:07 Svar

   Så hyggeliG! Håper du finner noe du synes er verdt å lese og at du får lyst til å henge med videre 🙂 Velkommen skal du være! Mange klemmer fra Susanne

 • Linda

  10/06/2012 at 11:23 Svar

  Vi skal overnatte der i sommerferien 🙂 Enig at man(les jeg) kunne vært der en uke uten å gå lei, men de minste i denne fam greier seg nok med 2dager, mange inntrykk å ta inn over seg.. 🙂 Vi gleder oss uansett 🙂 TippTopp:)

  • susannekaluza

   12/06/2012 at 08:24 Svar

   For 2 dager hadde jeg valgt ut noen områder å bruke tid på, så dere får god tid og ikke trenger stresse for å rekke «alt». Hos oss var Kardemomme By og Kutoppen populært pluss giraffene og løvematingen 🙂 Dere kommer til å få det supert altså!

 • Pia

  13/06/2012 at 20:07 Svar

  Vi har også vært i Abra Havn – er strålende fornøyd:) Det var stas både for store og små.

  • susannekaluza

   13/06/2012 at 20:19 Svar

   Så hyggelig å høre! Vi koste oss gløgg! Skal defintitvt reise tilbake dit igjen 🙂

 • […] vi må ikke reise til Abra Havn for å oppleve sjørøvermoro i sommer (selv om det er helt topp i Abra!) Hver søndag hele sommeren seiler nemlig en sjørøverskute på tokt i […]

 • […] Siden dyrehagen ikke er større enn at du unnagjør den på en halv dag (i motsetning til f.eks dyreparken i Kristiansand der du er nødt til å prioritere et par attraksjoner beinhardt om du bare har én dag) er det […]

Post a Comment