Shoppingtips: Veggpryd

Som dere vet har vi kjøpt ny leilighet, som vi er i full gang med å pusse opp. For å gjøre overgangen så myk som mulig for barna har jeg lyst til at rommet deres skal være så klart som mulig før vi flytter inn i august. (er ikke sikker på om jeg kan gjøre den stort mykere da: vi flytter bare inn i større leilighet i samme hus)

Datteren min har en nydelig fugletapet på barnerommet i dag, men ønsker seg noe nytt. Siden preferansene hennes skifter relativt hyppig (nå for tiden er Hello Kitty endelig blitt ut -HURRA, men Barbie er tilgjengjeld inn -URGH!) synes jeg det er best å satse på flyttbare veggklistremerker. Jeg gjorde derfor litt wall stickers research på Etsy i helgen.

Alternativ nummer 1. Digger apen som chiller i huska. Han ser ut som han tar livet med misunnelsesverdig ro.

Lette etter stickers som var store nok til å gi karakter til et helt rom, samtidig som det ikke var for søtt siden jeg vil hun skal like de også etter at hun begynner på skolen til neste år, og sist men ikke minst må det være kjønnsnøytralt siden jeg vil at barna skal dele rom noen år til.

Alternativ 2. Datteren min liker den fordi den har sommerfugler. Sønnen min liker den fordi han digger alt med panda.

Med barn er det etter min erfaring alltid lurt å gjøre et utvalg først, og så gi de noen få alternativer å velge mellom først. Da slipper jeg at hun velger noe jeg synes er schtøgt eller altfor dyrt, samtidig som hun får følelsen av å velge selv. Når jeg tenker meg om funker det samme også i diskusjoner med kjæresten, hehe.

Alternativ 3. Ugler, fugler og fluesopp. En Etsyelskers våte drøm.

Og dette ble vinneren:

Alternativ 4: Dansende aper og og syklende flodehester! Sirkus i hverdagen!

Så nå blir det sirkusrom på de små! Gleder meg til å trekke estetikken videre med bannere i taket og dyrekommoden deres!

Neste prosjekt: Finne tapet til endeveggen i stua. Har digget fototapet siden jeg var med venninen min Heidi hjem etter skolen sånn i 1989 en gang og den kule tenårinsstoresøsteren hennes hadde en stillehavsstrand på hele veggen ved siden av senga. 15 år senere gjorde jeg en interiørreportasje for Dagbladet Søndag hvor én av intervjuobjektene hadde veggen dekket av snøkledde fjell og blanke sjøer. Nå gjelder det bare å finne det riktige bildet for huset vårt (dvs ett som mannen min også kan gå med på.)

Alternativ 5: En verdensomseiling under jorden.

Har du ikke vært så mye på Etsy før så er det altså en genial nettportal som samler alle slags håndlagde ting fra flinke designere verden over. Jeg elsker å lete etter annerledes og ofte rimelige kupp her: Lillebrors pandahatt er en slager, storesøster elsker bursdagskjolen i selvvalgte tyllfarger, mens tredukkene som blir malt så de likner barnets familie er en genial bursdags- eller dåpsgave.

Har du noen tips til hvor jeg kan finne fine fototapeter?

In English: As you know we are moving this summer, and since my daughter wanted a fresh new look in her new room (in stead of the lovely hummingbird wall paper I picked out for her when I was pregnant. hrmf) I let her choose between 5 different wall decals I picked out on Etsy. The winner was the circus theme. My nest project is to find a nice photo wallpaper for the livingroom. Do you know of any nice ones?

No Comments
 • Trine Lise Myhre

  24/06/2012 at 17:35 Svar

  Digger wallstickers, er så greit for de kan man bare rive av når man blir lei . Hva koster sirkus valget da om jeg kan spørre så slipper jeg lete opp. Skal pusse opp barnerom jeg også, synes den med panda var søt.

 • susannekaluza

  24/06/2012 at 17:43 Svar

  Om du trykker på bildet kommer du rett inn på butikken der jeg fant de. Pandaen koster 540, mens min datter så klart valgte den dyrere varianten til 1220. Nok til å fylle hele rommet deres da, så blir billigere enn tapet+tapetklister lell 😉

 • Anne Cecilie

  24/06/2012 at 18:09 Svar
 • MammaLi

  24/06/2012 at 18:22 Svar

  Mu skal også ha fototapet. 🙂 Har drømt om det hele livet jeg og. Hehe.
  Men i steden for å dekke en vegg med det så skal vi ha det på en vegg med heldekkende skap. *gleder meg*

  • MammaLi

   24/06/2012 at 18:24 Svar

   Forresten… Vi skal ha tapet her i fra. 🙂 http://www.tapetshop.no/fototapet

   • susannekaluza

    24/06/2012 at 20:26 Svar

    Tydeligvis en barndomsdrøm for oss oppvokst på 80-tallet dette her 😉 Jeg fikk hverken det eller zaccosekk. Hrmf. Har du bestemt deg for type foto da? Jeg har fortsatt lyst på Ann Kristin sin Stillehavsstrand, men lurer på om jeg går for en fin skog… Tusen takk for link!

    • MammaLi

     24/06/2012 at 20:52 Svar

     Hihihi… med fare for å høres ut som en copy-cat… (jeg kan bevise at det er laget bokmerke for lengeeee siden altså!) så skal jeg også ha skog. 😉

     Nærmere bestemt denne:
     http://www.tapetshop.no/fototapet/norsk-natur/furuskog#variation=144171

     Jeg skal lage skogrom til Mu med greiner på veggen og små dyr rundt omkring. 🙂

     Jeg hadde faktisk en zaccosekk da. Hehe. Og en kort periode juvelen i min barndom; Pinball-maskin! Sånn ordentlig fra et utested pappaen min eide en gang i tiden. 😀

 • susannekaluza

  24/06/2012 at 20:54 Svar

  Fy søren! Pinballmaskin OG zaccosekk. Jeg hadde dødd av lykke!

  Morsomt at du også går for skog. Kloke hjerner tenker likt, eventuelt: vi er aldri så individualistiske i smaken som vi liker å tro, hehe;-)

 • Ellen

  24/06/2012 at 21:11 Svar

  Forsiktig, forsiktig her altså. Jeg forespeilet nemlig min sønn da 5 år et sirkusrom. Og jeg sydde gardiner til å henge rundt overkøya slik at man i underkøya kunne trekke for og lage seg en liten hule. Far malte senga rød og det ble sirkusputer. Den lille elsklingen sa ingenting da det var ferdig – far og jeg ver GRISEFORNØYDE – men han var veldig stille og undrende. Flere år etterpå spurte jeg ham om han hadde forventet at det skulle være levende elefanter og løver der, klovner og brennende hjul. Ja, det var jo det han hadde sett for seg da.

  Lykke til med dekoreringen Susanne!

  Ellen

  • susannekaluza

   26/06/2012 at 06:05 Svar

   Hahahaha, for en herlig historie, Ellen! Da skal jeg virkelig veie mine ord på gullvekt!

 • fjompenissen

  25/06/2012 at 08:14 Svar

  Wow, så utrolig koselige 😀

  • susannekaluza

   26/06/2012 at 06:06 Svar

   Ja, finnes det ikke mange fine? Vi slet skikkelig med å velge bare én 😀

 • Linda

  26/06/2012 at 21:12 Svar

  Gleder meg til å se hvordan det blir Sus 🙂 Hos oss gikk vi(les jeg..gutta var jo så små :/ for å male halve veggen med blått som sluttet i bølger før vi klistret på fisker og andre rare ting man kan finne under vann. Fra taket henger det noen fisker her og der. Gøy for ungene og gøy for mor 🙂

  • susannekaluza

   27/06/2012 at 05:18 Svar

   Ohh! Det hørtes fint ut! Det var noe sånt jeg drømte om også 🙂

 • […] Etter timesvis med leting gjennom forskjellige fototapeter, fant jeg endelig bildet jeg ville ha på stueveggen, og denne uka har det kommet opp på veggen. […]

 • Janne Knutsen

  08/08/2014 at 21:21 Svar

  Utrolig koselig bloggpost! Jeg elsker barneromstapeter =)

Post a Comment