Kjære lille melkebart

Dere som har fulgt med her en stund vet at jeg er svak for Hverdag av Louis Jacoby. Når de synger den på sommeravslutninga i barnehagen står jeg alltid med klump i halsen og føler meg littebitt dust som faktisk kjemper med tårene. Men den er jo så fin!

Til morgenen i dag (en morgen som blant annet involverte en «diskusjon» med sønnen min om hvorfor han ikke kunne ha på seg t-skjorta han sov i til barnehagen) hørte jeg på flere av låtene til Jacoby på Spotify. Da kom jeg over denne lille visa som ga meg lyst til å løpe til barnhagen og hente de små igjen bare for å få et kyss,- med melkebart:
[spotify id=»spotify:track:30LSOVcLQutb3C8Etkz7Ke» width=»300″ height=»380″ /]

Kjære lille melkebart
på røde eplekinn
Tre somre har du blitt
og en liten virvelvind

Kjære lille melkebart
og vesle snurpetrut
Du har syltetøy i fjeset ditt
og gensern har blitt klut

Du har fått plass i barnepark
og hentes klokka tolv
Mamma jobber halv dag
for sitt lille melketroll
I lomma har du småstein
I buksa har du sand
I håret har du tyggis
og i støvla har du vann

Når du ser
at mamma kommer
Må du løpe i en fart
For mamma skal få klemmer og et kyss
– med melkebart

og kjære lille melkebart
på røde eplekinn
Tre somre har du blitt
og en liten virvelvind

Kjære lille melkebart
og vesle snurpetrut
Du har syltetøy i fjeset ditt
og gensern har blitt klut

Og du sitter i ei sandkasse med bøtte og med spann
mamma ser at tida renner stille ut i sand
og ringeklokka når du og du strekker deg på tå
støvsugern blir slått av og mamma kommer nå
og noen har vært slemme
og livet er så hardt
du får knekkebrød og melkekrus og trøst
og melkebart

og kjære lille melkebart
på røde eplekinn
Tre somre har du blitt
og en liten virvelvind

Kjære lille melkebart
og vesle snurpetrut
Du har syltetøy i fjeset ditt
og gensern har blitt klut

Ønsker dere en nydelig dag!

Mamma ser at tida renner stille ut i sand.

In English: A lovely little song by Louis Jacoby about the joys of toddlers.

No Comments
 • Hanne

  26/06/2012 at 08:17 Svar

  Å nei – nå begynte tårene å trille og jeg sitter i åpent kontorlandskap : ) Tusen takk for at du stadig minner meg på de små og store gledene ved å være forelder. Du har en flott blogg som ofte gir meg gode og morsomme ideer og tidvis gjør meg til en dirrende, følsom mammaklump som er livredd for at tiden skal gå for fort og at jeg ikke skal klare å verdsette alt og lagre alle minnene.

  • susannekaluza

   27/06/2012 at 05:29 Svar

   Hehehe. Jeg begynte å gråte av denne her jeg også gitt 😉 Fikk lyst til å printe ut kommentaren din og henge opp på veggen over macen så jeg kan lese den de dagene ting går trått. Tusen takk for veldig veldig varmende ord! Mange klemmer fra Susanne

 • Anette

  26/06/2012 at 09:02 Svar

  Nydelig, kjære Suzanne! Mine to melkebarter har blitt ti og fjorten og tia går så alt for fort <3

  • susannekaluza

   27/06/2012 at 05:23 Svar

   Åh, ja jeg kan tenke meg de blir store før vi får snudd oss rundt. Kan fortsatt ikke tro at lille babyjenta mi -som jeg var gravid med sånn i forigårs- skal begynne på skolen til neste år..

 • vigdis

  26/06/2012 at 13:39 Svar

  *åh, jeg elsker louis jacoby!! pleier å kalle jonathan for vesle snurpetrut;) takk for at du minnet meg på å sette denne sangen på akkurat i dag! og takk for at du hadde meg på din topp 5-liste i artikkelen i mamma; det tar jeg som et skikkelig kompliment:) kjempebra artikkel var det også! klem vigdis*

  • susannekaluza

   27/06/2012 at 05:22 Svar

   Ingenting å takke for Vigdis. Jeg sa jo bare som sant er. Hyggelig at du likte artikkelen da! Mange klemmer fra Susanne

 • Caroline

  26/06/2012 at 19:24 Svar

  Hei igjen!

  For en nydelig sang! Blir helt rørt. Du blogger så utrolig bra. Det betyr mye for meg og de andre at du faktisk reklamerte for Peter Pan! Du må si fra når du skal se på! Kanskje jeg er der da:) Også hadde det jo vært veldig spennende hvis du kunne si noen ord om hva du synes om forestillingen!

  Klemmer 🙂

 • Linda

  26/06/2012 at 21:01 Svar

  Nydelig 🙂

  • susannekaluza

   27/06/2012 at 05:19 Svar

   Så hyggelig at du likte den 🙂 Perfekt sommeravslutningssang i barnehagen egentlig.

 • Marianne

  29/06/2012 at 19:08 Svar

  å så fin sang. kuleste lekeplassen nederste bilde også…….blir max misunnelig hver gang jeg ser bilder av sommeren siden jeg knapt husker hvordan sommer ser ut

 • susannekaluza

  30/06/2012 at 20:37 Svar

  Har ikke vært mye til sommer i Norge de siste årene nei.. Får satse alle knapper på en skikkelig indian summer i juli, august og september!

Post a Comment