Barn av regnbuen

Somewhere over the rainbow..

Da jeg gikk på Fritidshjemmet var det (i motsetning til mange barnehager i dag -deriblant vår-) ikke lov med kaker og søtsaker på bursdager og andre feiringer. I stedet var fruktsalat standard festmat. Gikk jeg glipp av noe som ikke spise kaker i skoletida? Nei. Fikk jeg nok kaker i løpet av barndommen uansett? Definitivt.

Dessuten lærte jeg at du ikke trenger kaker, boller og godteri for å gjøre noe til en fest, og fortsatt gir smaken av fruktsalat meg fuzzy, nostalgiske følelser.

På Fritter’n var det fruktsalat i en stor bolle som gjaldt, og ekstra stas var det når det var du som fikk være med en av de voksne inn på kjøkkenet for å skjøre opp.

Sist jeg lagde fruktsalat her hjemme var jeg i mer regnbuehumør.

Diggin’ in!

Jeg elsker å gjøre fruktsalaten mer luksøriøs ved å ha i friske bær som jordbær og blåbær, overraskende elementer som granateple eller sharon, tørket frukt som tranebær eller rosiner, noe knasende som mandler eller hasselnøtter og best av alt: et dryss finrevet mørk sjokolade på toppen. Yum!

Vaniljekesam er digg ved siden av. Eller ok da: vaniljekrem om du skal flotte deg.

Verdens beste onsdagskveldsmat.

Jeg elsker å lage en stooooor porsjon når jeg først er i gang. Restene slenger jeg i blenderen sammen med noe frosne bær og lager en digg smoothie av dagen etter. Og blir det noe smoothie rester slenger jeg de i fryseren og lager mummi-is.

Love food hate waste!

Hvordan pleier dere å lage fruktsalat?

Blåbær, kiwi, ananas, appelsin, sharon og jordbær.

No Comments
 • vesle serena

  09/08/2012 at 07:57 Svar

  Hei!
  Jeg spiste ikke godteri, og nesten ikke kaker før jeg kom til Norge…Hjemme i Italia gikk det mest i frukt, fruktsalat, smoothie (eller frullato som vi kaller det)…Jeg synes det er helt topp. Kake/godteri var for oss å kjøpe gelato, men da måtte du gå til han som laget den gode gelato fra bunn av, og ikke kjøpeting. Men Norge har ødelagt meg 🙂 (det er nok mest min egen feil da…) …Det er så mye fokus på «lørdagsgodt» og «nå skal vi kose oss med noe godteri/sjokolade» – noe vi ikke hadde da jeg vokste opp. Så jeg opplevde aldri at å spise godteri var noe spesielt interessant. Likte bedre en stooooor pastaporsjon 😀

  • susannekaluza

   13/08/2012 at 08:32 Svar

   Frullato! For et nydelig navn! Helt enig med deg i at matkos like gjerne kan være en stor porsjon pasta. Gjerne hjemmelaget. Med smør.. Og masse masse parmesan… Mmmmm!

 • Det så sinnsykt godt ut 🙂 *fyser* Jeg må på butikken i morgen og kjøpe frukt kjenner jeg. Og her er det tilbud på blåbær også 🙂

  Kan du legge ut hva du har i smoothie? Har en blender som bare står og samler støv ; )

  • susannekaluza

   10/08/2012 at 18:31 Svar

   Jeg lager smoothie på gefühlen, smaker til underveis og slutter når jeg synes den er god, men en standerd Kaluza smoothie er slik:
   1 pose frosne skogsbær
   1 boks ananas eller 1 banan for ekstra sødme
   Biola til passe konsistens (kan byttes ut med vaniljekesam og appelsinjuice)

   Bruker også frosne bringebær, eplejuice, vaniljekesam og ananas. Den blir rosa og fin, og så kan det hende jeg har i litt ekstra hakket mynte for en frisk smak.
   Et godt triks er å ha blenderen stående fremme på benken. Noen ganger heller jeg i ingrediensene (minus de frosne bærene) før middag, så er det bare å ha i bær og trykke på knappen når vi vil ha dessert.

   Lykke til!
   Mange klemmer fra Susanne

 • Torill

  17/08/2012 at 09:36 Svar

  Eg lagar fruktsalat når frukta har byrja å verte overmoden for eting, til dømes brunprikka bananer. Eg sleng i det eg har og ungane elskar det. Vaniljesaus, is, vaniljekesam… Alt som er godt kan brukast attåt.

  Vi drikk mykje smoothie her i huset og grunnoppskrifta er til to personar slik: 1 dl frosne bær, 1/2 banan, 1 dl juice (ikkje frå konsentrat) og 1 dl naturell youghurt. Bingo!

  Gjekk forresten amok på butikken idag. Norske jordbær og moreller til 26 kr korga! Kjøpte mange og det er verdt kvar ei krone!

 • […] smoothie-is er en løsning, sjokoladetrukne bananer, frosne druer  (min favoritt!) eller bare en digg fruktsalat i regnbuens farger er andre hits. Men det som er desidert størst slager hos oss om dagen er små, […]

Post a Comment