Don't rain on my parade

I tillegg til boklanseringsbonanza har vi 5-årsdag her i dag. Hurra! Vekket henne til morgenen i dag, med kake (mer om den senere), ballonger, gaver og sang. Super start på dagen!

Vi har invitert 12 viltre 5-åringer av begge kjønn (bare jenter er så dølt. Også er det sunt for barna å ha venner av begge kjønn.) hjem på bursdagsfest og planla en nydelig sommerdag i hagen, med fri lek, trampolinehopping og sol. Bliss..

Og så skulle den fine hagen vår bare fylles opp med latter og lekende barn. Damn you norsk «sommer».

Det er lov å drømme.

yr.no punkter planene mine brutalt med et varsel som roper regnregnregn.

Jeg har ikke hatt sjans til å legge noen planer utover kaker, pølser og sett-hale-på-grisen, så har du noen gode tips for innebursdager mottas de med stor takk!

Dagens høydepunkt: mammas adjektivfortelling.

Har lurt på å kjøpe en Pinata, siden jeg har varme minner fra det da jeg gikk på Fjellhagen barnehage. Her var  90 prosent barn av politiske flyktninger fra Chile og Argentina, så pinata og empandas var et fast innslag på en hver fest. Har aldri prøvd det i voksen alder da. Er det noen som har noen erfaringer?

Denne fra Standard er den mest autentiske -og en av de rimeligste- jeg fant:

Likte også denne med regnbuer fra Prinser og Prinsesser:

Mens sønnen min -som garantert ville stått på Operataket og hylt om Dora The Explorer hadde dukket opp- ville digget denne (spørs bare om han ville banket henne i stykker med en kjepp da. Mulig han ville blitt tungt traumatisert.):

Huset vårt er ikke akkurat strøket om dagen (vi mangler garderobeskap, bokhyller og har flytteesker over alt) men tenker mest mulig frilek er topp. Likevel vet jeg av erfaring at det lønner seg å ha noen aktiviteter i bakhånd om ting begynner å skli ut (sa jeg om? Jeg mente når). Derfor trenger jeg råd:

Hvilke leker pleier dere å ha i bursdagsselskaper? Har du noen triks i ermet som får festen til å gli lettere?

No Comments
 • Gratulerer med 5 åring i hus. Leker mine søsken brukte: Fiskedam (fiske opp godteposer bak et forheng så de ikke ser deg), flasketuten peker på, tegne på duken (papirduk), ellers er frilek fint.

  Pinata hørtes kult ut;-)

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 07:30 Svar

   Tusen takk! Rart at hun er eldst i barnehagen allerede.. Og tusen takk for masse gode tips 😀

   • Ellen

    23/08/2012 at 08:03 Svar

    Fiskedam blir enda morsommere hvis man finner fram noen sko, en gammel sokk, en sleiv osv, og gir ungene det på kroken (klesklypa) først. 🙂

   • susannekaluza

    23/08/2012 at 18:10 Svar

    Sokk, sleiv og sko må definitivt inn! Takk Ellen!

 • Christina

  23/08/2012 at 07:07 Svar

  Gratulerer med dagen til jenta di. Noe du IKKE bør, grille pølser i peisen…… been there done that…. Kaos beskriver det hele.
  Det som er vanlig her……. som barna mine liker og som tar litt tid heldigvis. Alle sitter med gavene, bursdagsbarnet har flasketuten peker på og den den peker på leverer sin gave. Du får sett fra hvem og hva og barna her i huset digger den….. Legg på papirduk å la de tegne på den, kan evt henges opp på barnets vegg etterpå. Mal håndavtrykk til alle gjestene. Ellers går frilek ganske problemfritt. Lykke til

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 07:31 Svar

   Hehehehe. Takk da dropper vi den;-) Hørtes jo ut som en speidete og bra idé, men kanskje lettere å bare gjøre sammen med egne barn?

 • Siri

  23/08/2012 at 07:27 Svar

  Gratulerer med femåring!

  Vi har hatt dansing med bråstopp i musikken. Og den som setter seg ned først eller sist eller hva det var, får gi gaven sin. Det tar tid. Ellers har vi erfart at forsøk på organisert lek etter mat er ganske unødvendig. Nå sender ikke vi hjem godteposer og sånn, så fiskedam er liksom ikke helt aktuelt – skjønt vi hadde skattejakt til godteri i bursdagen en gang.
  Frilek er flott. Både inne og ute. Det er bråkete og kaotisk, men ganske hyggelig.
  Vår siste bursdag var seksårsdag – ikke en gang da brøt vi inn i frileken – det funker som bare det. Og en bursdag skal jo ikke vare mer enn to timer. Eller?

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 07:33 Svar

   Vi har vært litt bråkjekke og satt opp 3 timer 😉 Er planleggingsdag i barnehagen så tenkte det var fint å fylle ut litt tid for de andre foreldrene. Og vi har jo så stor fin hage barna kan løpe rundt i… 😉
   Dansing med bråstopp tror jeg de vil digge. Tusen takk Siri!

 • Carina

  23/08/2012 at 07:39 Svar

  Gratulerer med dagen til den store 5-åringen! Og, gratulerer med fem år som mamma!! Håper du spretter boblene i kveld!;) Jeg har lite å bidra med ang barneleker…det har vel kanskje skjedd en del på de 15 årene siden jeg var lekeansvarlig for attpåklatt-søsterens bursdag. Men er ikke fiskedam moro da? Også stemmer jeg veldig for pinata! Det hadde vi også i bhg:) (to godteriforslag fra meg med andre ord, me. Er det ikke det som er bursdag, da?hoho). Ha en fin dag!

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 18:11 Svar

   Hehehehehe. 2 godteriforslag er topp. Erre fest så erre fest 😀

 • JunePune.com

  23/08/2012 at 08:33 Svar

  Har et sommerbarn jeg, og her var 10 viltre 5 åringer for et partre uker siden. Kun gutter denne gangen siden det var sånn det passet denne gangen (fellesferiebarn kan visst ikke velge selv hvem som kommer)
  TAKK og LOV så var været på vår side, så de ble mest frilek, men vi har sjørøverskute i hagen og jeg hadde hengt opp litt hjemmesydde «telt» i trærne så de sysselsatte seg selv 🙂

 • Cathrine Arneberg Eken

  23/08/2012 at 08:49 Svar

  Jeg husker få barnebursdager fra da jeg var liten, men husker veldig godt flere av bursdagene til en jente i klassen. Foreldrene hennes lagde alltid så morsomme aktiviteter som vi ikke hadde hatt i noen andre bursdager. En av aktivitetene jeg husker best var at vi hadde to baljer med vann, oppi hver balje lå det et eple så skulle to og to konkurrere om å klare å spise eple først evt ta første bit av eple, det og er vanskelig nok =) et annet år knøyt de eplene fast i en snor (slipper vannsølet 😉 ) Eple i vannbalje var definitivt mest stas! Lykke til dag og gratulerer med 5 åring i huset!

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 18:13 Svar

   Kul idé! Den leken hørtes ut som en slager ja! Må prøves 😀

 • Mariann

  23/08/2012 at 08:51 Svar

  Du har jo alltids stolleken. 🙂

 • Csangolicious

  23/08/2012 at 11:30 Svar

  Et innlegg om hva man kan servere på bursdag som ikke er pølser og muffins, eller noe som blir tatt imot like godt som pølser og muffins hadde vært kjærkomment! Hilsen en som skal til pers neste uke!

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 18:14 Svar

   Det er en god idé! Skal se hva jeg kan finne på 🙂

 • Christina

  23/08/2012 at 13:22 Svar

  Ett bursdagsinnlegg genrellet, hva man serverer, hva man leker gjerne for litt større barn også.

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 18:14 Svar

   Det må tydeligvis inn på skrivelista mi ja 🙂

 • marianne

  23/08/2012 at 14:15 Svar

  Som et alternativ til pinata var vi på en fest hvor de fyllte ballonger med confetti og en ballong til hver som hadde godis og confetti. Blåste opp ballongene og hang de fra taket. Så fikk ungene en spiss pinne til å stikke hull på ballongene etter tur. Alle fikk holde på til de fant en ballong med godis. Litt spenning siden alle grugledet seg til smellene. Jeg syns det var et morsomt alternativ siden alle fikk prøvd seg og alle fikk like mye ‘premie’.

  • susannekaluza

   23/08/2012 at 18:15 Svar

   Fantastisk! Nå er pinata kjøpt inn i dag, men dette skal defintivt testes ved første sjanse 😀

 • Mamma

  23/08/2012 at 18:50 Svar

  Fint å lese at noen andre er opptatt av å invitere begge kjønn i bursdager. Min sønn blir alltid veldig lei seg når han ikke kan komme i bursdagene til sine gode venninner fordi han har feil kjønn. Kjønnsdiskriminering fra foreldrenes side!

 • Nadia

  24/08/2012 at 12:36 Svar

  Hvorfor la været stoppe dere fra å være ute? Mine barn har vært i flere bursdager hvor det er lagt opp til at man er ute uansett vær. Det er jo bare å opplyse alle inviterte om å kle seg for utebursdag uansett vær eller årstid 😉 Frilek fungerer alltid og de klassiske gamle bursdagslekene slår fortsatt an. Lykke til med bursdagsfeiring!

  • susannekaluza

   24/08/2012 at 21:38 Svar

   Godt poeng. Hvis jeg får vinterbarn noen gang tror jeg defitnitvt jeg skal gå for planlagte utebursdag. Digger når det er aking og pølsegrilling og bål og kos. Regnværsdag i bakgården derimot..Tjaa… Nå endte været opp med å klarne opp etterhvert så vi fikk være både litt inne og ute. Og du har helt rett, en kombinasjon av klassiske leker (sett hale på grisen var overraskende gøy for barna!) og frilek er en vinneroppskrift!

Post a Comment