Juks og fanteri

Kakerbaking er som dere vet ikke min sterke side. Det er bare noe med alle de kjemiske prosessene involvert som avskrekker meg.

Matlaging er derimot en lek. Da går det ann å reparere det meste, ved å slenge oppi mer krydder, mer av hovedingrediensen eller justere for salt/søtt/surt, men med kakebaking kan jeg ha i en halv teskje for mye av ett eller annet, eller piske et tiendedels sekund for lenge og så faller hele kaka sammen som en gjørmete sump.

Jeg elsker allikevel å få min daglig dose av fristende bakverk inne hos flinke Manuela på Passion4baking. Hun forklarer så fint at til og med jeg tror jeg kan få det til!

Nydelige kakegeniet Manuela. Godt vi er flinke til forskjellige ting eller hva?

Nuvel.

Når barna har bursdag er det ingen bønn: da må det sjokoladekake til, og det er da Kaluza begynner å lete etter snarveier.

Som oftest kjører jeg på med posekake (de smaker jo helt finfint de!), men siden datteren min ville ha med is i barnehagen i år orket jeg ikke bake en hel kake, bare for å ha ett stykke å gi henne på morgenkvisten.

Fristende? Ikke så veldig?

Inn på scenen kommer den ferdigkjøpte, vakumpakkede og lett sammensunke sjokoladekaka fra Ica. Ser jo ikke så veeldig fristende ut, men det er fort gjort å fikse på!

Vekk med soggy glasur!

Først skar jeg vekk den sammensunkne glasuren på toppen og kastet. Så skar jeg vekk ett lag til og stakk ut med -du gjettet det kanskje? -pepperkakeform. De ligger jo permanent fremme på kjøkkenbenken vår om dagen likevel 😉

Datteren min elsker stjerner, så det måtte til!

Så fant jeg fram min trofaste posemiks med kakeglasur.

Jajaja, jeg vet det er lett å lage selv, men det er eeeenda lettere å bare blande en halv pose med vann.

Skar til et stykke til hvert av barna, la stjernene på toppen og helte over et tjuuuukt lag glasur (det er jo den som smaker diggest uansett) og masse kakeglitter.

Så i går morges kunne hele familien komme morgentrøtte og syngende inn i mørket til en sovende femåring med gaver, frokost på senga, ballonger: og «hjemmelaget» sjokoladekake.

Godkjent?

Tar du noen snarveier på kjøkkenet i blant?

No Comments
 • MandagsMor

  24/08/2012 at 05:20 Svar

  Definitivt godkjent! Og av en eller annen grunn ser «oppskriften» merkelig kjent ut, liksom … 😉

  • susannekaluza

   24/08/2012 at 21:38 Svar

   Hehe. Glad vi er flere som kan stå inne for slikt 😀

 • marial3001

  24/08/2012 at 06:18 Svar

  Hihi jeg liker at du så åpent blogger om snarveiene dine 🙂 Vi tar jo alle snarveier, men det er ofte dette som kritiseres i andre typiske mammablogger – at en hektisk hverdag med barn forskjønnes til rosenrød idyll avholdt til de få som har anledning å være hjemmemødre. Derfor treffer din åpne og ærlige, rett fra hjarterota- stil meg:)

  Her er en av mine mest berømte snarveier: (får alltid mye skryt)
  Aioli 3 min:
  1 pose lettmajones
  1 presset hvitløk
  Litt sitronsaft
  Salt
  Pepper
  Evt noen drøss tørket chili/ chiliexplosion
  Evt litt hakket persille eller gressløk til pynt

  Voila! Ha en fin dag:)

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 07:36 Svar

   Takk for fine ord og for digg oppskrift! Jeg kunne spist aioli med skje 😀

 • JunePune.com

  24/08/2012 at 06:37 Svar

  Jepp.. Jeg er helt elendig på å bake, men på et underfundelig vis så liker jeg det alikevel så jeg prøver selvom jeg VET det ender med fadese.

  Synes kaka di ble kjempefin jeg 🙂

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:17 Svar

   Tusen takk! En eller annen dag skal jeg jommen bake meg gjennom en måned av Manuelas oppskrifter, men så mye tid jeg har til overs om dagen ser jeg for meg at det blir omtrent når barna mine er russ;-)

 • Vigdis

  24/08/2012 at 06:39 Svar

  Fantastisk! posekaker går greit for min del, det er verre med mer avanserte saker. har faktisk ofte sjokoladekake i fryseren, ettersom jenta mi har en del matallergi. og da er det greit å ha noe å ta med når vi skal i bursdager, på 17. mai-arrangement og lignende. Men takk for godt pyntetips, for det er jo kjedelig om kaka skal være lik hver gang 😉

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:31 Svar

   Det var lurt! Veldig proft å ha noe liggende å så hun også kan få kose seg på fest 🙂

 • Csangolicious

  24/08/2012 at 07:52 Svar

  Dersom man lager torokake kan jeg anbefale en glasur som IKKE smaker snarvei: 1 pk melis 100 g smør 1 plate kokesjokolade, fløte, noen ss kaffe: Smelt smør og kokesjokolade på lavlav varme rør i melisen og fløten. Dersom den nå skiller seg inn med noen ss kaffe og bruk miksmasteren og vips-perfekt sjokokrem- denne er tried, tested and true og veldig god!

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:32 Svar

   Takk! Den skal jammen testes i morgen den dag (ny runde med familiebursdag. 24 gjester innendørs. Oh yeeeah…)

 • litloo

  24/08/2012 at 08:00 Svar

  Jeg tar alltid snarveier haha 😀 Bortsett fra på muffins, de får jeg til 😛

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:41 Svar

   Je! Heia snarveier! Det gjelder å innse sine begresninger og legge inn støtet på ting du er flink til eller liker tenker jeg 🙂

 • Trine Lise Myhre

  24/08/2012 at 08:00 Svar

  Hvor tar du det fra, for et talent til å mikse til og få det til å se så bra ut, super Susanne!! Vel verdt å legge bak øret det trikset der! Takker og bukker!

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:43 Svar

   Så hyggelig at du ble inspirert Trine Lise! Koser meg når jeg kan spare tid og allikevel få et fint resultat da vettu 😉

 • reisemamma

  24/08/2012 at 08:08 Svar

  Fiiiin kake! Og ungene var sikkert kjempe fornøyd!

 • Grete

  24/08/2012 at 13:31 Svar

  Nå har jeg virkelig blitt en flittig leser av bloggen din, og du er virkelig kreativ. Jeg har min egen blogg, som ikke er mye besøkt, men jeg får iallefall dokumentert hverdagen min. Når det gjelder dine matpakker så har jeg blitt meget inspirert og håper jeg kan komme et stykke på vei der. I mitt siste innlegg har jeg nå referert til bloggen din.

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:51 Svar

   Hei Grete, så hyggelig at jeg har kunnet inspirerere deg! Når det kommer til matpakker så bruk de tipsene du liker og dropp resten. Mine matpakker ser IKKE så fine ut hver dag, men jeg prøver å ha ett overraskende/nytt element (kanskje en brødskive i hjerteform? moreller? fruktsalat rester? litt kyllingbiter i pesto som var igjen etter middagen?) hver dag, og alltid hvertfall en eller annen grønnsak. Lykke til! Mange klemmer fra Susanne

 • msfashly

  24/08/2012 at 13:37 Svar

  Genialt! Liker snarveier!! 🙂

 • navigere

  24/08/2012 at 16:17 Svar

  Åh, så smart! Den boka ser forresten utrolig sukkersøt ut. Har sett den fysisk en gang. Men sier du hun er flink får jeg jo stole på det 😉

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:56 Svar

   Hun er utrolig flink og utrolig sukkersøt! Inspirerende fordi den er så vakker og fordi hun får det til å se så lett ut. Men nå er jeg ingen baker, så dette her er for meg som et reisemagasin om dyre hoteller og Sydehavsøyer. Noe å drømme seg bort i 😉

 • Hegeslilleboble

  24/08/2012 at 19:43 Svar

  Hihi, definitivt godkjent! Ser jo bare lekkert ut:)

  • susannekaluza

   25/08/2012 at 18:57 Svar

   Takk! Ble heldigvis godkjent av mine strenge små kritikere også 😉

 • Anette Dalevold

  24/08/2012 at 21:39 Svar

  Hei Susanne. du skal få en oppskrift på en sjokoladekake av meg. Den er sånn: Ha alt i en gryte og rør…hell i formen og stek! Hvis du spanderer en hjemmelaget glasur på den, som faktisk ER lett så får du noe som smaker supert! Og du vet hva du putter i munnen…Gi meg ett pip hvis du vil prøve så sender jeg deg den:O)

  Klem Anette

 • Casa Kaos

  27/08/2012 at 08:58 Svar

  Kjempesmart!
  Takk for tips.

 • Pimp my cake « Susanne Kaluza

  30/09/2012 at 10:26 Svar

  […] barn må altså klare seg med kjøpekaker eller gode gamle Toro. Derfor ble jeg superglad når en bloggleser sendte meg dette geniale tipset […]

 • […] Det finnes folk som mener det er terapautisk å elte en brøddeig. Som melder seg frivillig til å bake staselige kaker når venner gifter seg.  Som gjerne setter av en hel helg til å bake surdeigsbrød, -og som ikke får prestasjonsangst om kakeoppskriften er like lettlest som en kronikk om marxistiske filosofer i Morgenbladet. Og så har du meg. […]

 • […] om noen av dere har litt høyere bakeferdigheter enn meg (jeg foretrekker å spise kaker jeg…) og synes det er gøy å lage søtesaker er det bare å […]

Post a Comment