Bursdagshelg

Puh! Da var en helg med bursdagshoopla over, og tiltross for yrs dystre spådommer fikk vi faktisk opphold både på barnehage og familiebursdagen.

Ryddet rommet og venter på at gjestene skal komme. Kjolen valgte hun selv ut fra en hyggelig pakistaner på et marked i London. Den kostet 10 pund, er sannsynligvis laget 100 prosent av plast og var den fineste kjolen hun noen gang hadde sett.

Så etter å ha servert 85 pølser, lagd 27 godteposer og bakt to toroposer med sjokoladekakelangpanne har jeg gjort meg noen erfaringer jeg skal huske på til neste gang:

1) Merk glassene med navn. Gjør at du trenger 20 glass til en fest på 15 barn, i stedetfor, tja -90.

Gamle Fjellhagenbarnehage-kunster vekkes til live.

2) Ha kort pinne på pinataen. Ikke gjør som meg og bruk en bit gulvlist som ikke var festet ordentlig.  Hver gang et barn skulle slå måtte de andre stå 5 meter unna for å ikke bli slått ned. Men så lenge vi holdt barna trygge var pinata helt topp. Fikk fram de indre superheltene hos de prinsessekjolekledde jentene.

3) Bruker du pinata -ha godteposer. Da slipper du en frenetisk kamp om godene når pinataen sprekker. Sleng gjerne inn noe nonstop eller konfetti for en dramatisk det-regner godteri!-effekt.

Take that!

Det er forresten ikke noe behov for å seg på en stor pinata. Vi kjøpte det minste muldyret de hadde på Standard, og fikk dermed ikke plass til alle godteposene, men i kaoset som oppsto når pinataen var åpnet var det iiiingen som merket at jeg droppet tre, fire ekstra poser ned på bakken.

3) Ikke undervurder klassiske selskapsleker. Er du 31 virker kanskje sett hale på grisen som supersnork, men er du 5 er den -tro det eller ei- superstas. Bro Bro Brille er også topp underholdning. Men for all del, drøy de organiserte aktivitene til du ser at festen begynner å skli ut. Frilek slår alt.

Sett hale på grisen var en tilsynelatende ny og hysterisk morsom oppfinnelse for 5-åringene.

4) Kan du ikke bake, kompenserer du lett ved å kjøre på med kakepynt. Jeg kjøpte konditorfarger i knallfarger som mørk rød, sjokkrosa, skogsgrønn, sitrongul, sjøblå og svart (yeah!) på Cacas for et par år siden og selv om de var dyre er de superdrøye i bruk, så har masse igjen ennå.

Muffinsformer endelig brukt til det de skal brukes til. Krydderkake-pose + ostekrem og maaasse glitter og stas.

Hvilke erfaringer har du gjort deg med barnebursdag? Har du noen små triks du skal huske på til neste gang?

Barnas rom klokka 17 vitner om en vellykket bursdag. Eventuelt et besøk av Charlie Sheen.

No Comments
 • Hegeslilleboble

  27/08/2012 at 07:47 Svar

  Hahaha, herlig innlegg! Har vel mye de samme erfaringene som deg ser jeg. Jeg har papirduk på bordet og papptallerkener såklart for lettere rydding. Ungene kan gjerne pynte på duken i forkant også med litt fargelegging, det er stas. Ellers er navn på glassene et must her også:).

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:17 Svar

   Papirduk med fargestifter ja! Det er et must! Førte til at barna for første gang faktisk satt stille på stolene sine og spiste pølse, istedenfor å spinne rundt og dekorere det hvite sengeteppet mitt med ketsjup 😉

 • JunePune.com

  27/08/2012 at 08:39 Svar

  Hehe.. Herlig! Og så bra været ble ok 🙂 Ser ut som et virkelig kjekt barneselskap 😀

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:18 Svar

   Ja, det var flaks. Bare man kan servere kakene ute er mye vask og rydding spart 😉

 • litloo

  27/08/2012 at 09:22 Svar

  Ååå så gøy! Bra at det gikk vellykket 😀 I ettårsdagen til Thea skulle familien fra begge sider møtes for første gang. De var omtrent like umulige som 5 åringer. Jeg hadde nemlig dekket på til besteforeldrene på spisebordet, men de skulle absolutt knekke seg ned i sofaen. Haha. 😛

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:18 Svar

   Hahahaha, er det ikke de ene er det de andre 😉

 • ellensoase

  27/08/2012 at 09:26 Svar

  Herlig, grattis med bursdagbarnet!

  Jeg vil bare understreke – om du skulle få mitt siste blogginnlegg opp på skjermen foran deg- at det ikke er ment som en kritikk av deg og ditt arbeid. Dette er noe jeg har hatt på blokka mi en stund, men så kom dine fine matpakker da, så ble det litt vanskelig for meg. Jeg heier på deg og boka di uansett. Ja, om du leser forstår du hva jeg mener. Man får selv ta med seg det man ønsker fra den inspirsjonen man finner.

  Klem til deg Susanne

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:21 Svar

   Takk for det Ellen! Uavhengig av om folk hører på tipsene mine ifht avskjær er min erfaring rett og slett at mer mat blir spist når maten ser fristende ut. Ikke på død og liv i blomsterformer, men gjerne kuttet opp i biter. (Det gjør det også lettere å ta noen biter og spare de andre til neste måltid, i stedetfor f.eks å ha en stor pære, ta en bit, være mett og kaste resten) Takk for at du heier på meg 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • Linda

  27/08/2012 at 10:07 Svar

  Hehe dette ser ut som en vellykket bursdags helg . Og når barne rommet ser slik ut etter besøk så er det et godt tegn på at barna har kost seg.

 • Vigdis

  27/08/2012 at 10:19 Svar

  Da vi hadde treårsfeiring i fjor skjønte jeg hvor smart det faktisk er med plast/papirduk og tilhørende tallerkener og kopper. Ryddingen ble en lek!
  Og ellers, tilbake til min datter med diverse allergi (nøtter, egg og soya). Jeg «bruker» bursdagen hennes til å vise de andre foreldrene at vi fint kan lage bursdag med «vanlige» kaker og godteri som hun fint tåler, uten at det er noe spesialmat. Kjører selvfølgelig kun på med sånt som hun kan spise i sin egen bursdag. Dette også fordi tre av venninnene har bursdag påfølgende uke, og noen biter seg merke i ting de kan servere. Jeg tar alltid med noe jeg vet at hun tåler når vi skal bort i bursdag, men skjønner jo at vertskapet ønsker å ha noe som hun også kan spise. (gelé? DET hadde jeg ikke tenkt på, var en av kommentarene jeg fikk i fjor.)

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:23 Svar

   Lurt! Og helt enig i at du selvfølgelig bare skal ha mat hun tåler i hennes bursdag. Var en gang på en bursdag hos et barn med allergi som ikke fikk smake sin egen bursdagskake, og det så skikkelig sårt ut. Tror alle foreldre blir glade for flere innspill til enkle kaker som passer for alle barna. Er det (kremt) noen ferdigposekaker som funker for egg og melkeallergi ?

 • Jentemamma

  28/08/2012 at 06:16 Svar

  Hei:-)

  Super blog!!!! Mine erfaringer forteller meg at det er helt meningsløst å legge lista for høyt. Hvis mine jenter får være med og planlegge og ordne går det som en drøm. Farget kokos, glitter og fargerik glasur, pyntet med kjærlighet, holder i massevis:-) Men i fjor droppet jeg all pynting. Lagde muffins og satt fram all stashet på kjøkkenbenken. Så fikk 15 8åringer pynte sine egne muffins som de spiste etterpå. Det var veldig stas:-)

  Men så kommer spørsmålet mitt. Har kjøpt disse eggeformene, men resultatet ble laaaangt fra de du lager. Kokte eggene i går og det var så godt som umulig å få av skallet. Så når jeg fikk de inn i formene var de fryktelig hakkete. Resultatet ble at de sprakk…. Tips??

  Jeg fortsetter og kikke innom, du er flink til å skrive

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 06:28 Svar

   Hei, takk for hyggelige ord! Å la barna pynte muffins selv hørtes ut som en genistrek! Det skal jeg jammen teste ut selv, om et par år!

   Eggeformer ja. Jeg skreller eggene mens de fortsatt er glovarme, under litt rennende lunka vann. Har du prøvd det?

   Kan hende det blir litt egg som blir klemt flat utenfor fordypninger, men det skjærer jeg bare bort etterpå.

   Ellers kanskje det har med eggene å gjøre? Jeg bruker økologiske egg (mannen min er dyreverner, så han er streeeeeeng på egg), men de er egentig litt små. Synes egg i str M og L er aller best å bruke i former. (stjerne eggene mine ser som oftest ut som en liten blomst 😉 )

   Håper dette kunne være til hjelp! Mange klemmer fra Susanne

   • Jentemamma

    31/08/2012 at 10:03 Svar

    Takk for svar! Har prøvd oss litt fram og fått det til bedre og bedre. Er et must å skrelle de med en gang og litt mindre egg hjalp også. Må sies at bare eggene så ut som noe litt annet enn et helt vanlig egg så var ungene strålende fornøyd. De legger go’viljen til og ser en blomst:-)

 • Hahahaha -som jeg er glad for at jeg ikke er den Pinjataen! 😉

  • susannekaluza

   28/08/2012 at 16:04 Svar

   Hehehehehe, vekket noen mørke sider i meg den der 😉

 • Pimp my cake « Susanne Kaluza

  03/10/2012 at 14:34 Svar

  […] barn må altså klare seg med kjøpekaker eller gode gamle Toro. Derfor ble jeg superglad når en bloggleser sendte meg dette geniale tipset for en kake med barnas […]

 • […] August er bursdagsmåned hos oss, og i år har datteren spurt om hun kan få en annen bursdagskake enn den vanlige sjokoladekakelangpanna. Gulp. Dette er for å si det mildt en stor utfordring for meg,-siden jeg overhodet ikke kan bake, og derfor fram til nå har vært evig takknemmelig for at en klok sjel fant opp posekaker fra Toro. […]

 • Mrs. Earl claimed on the subsequent year, the district would make page visits to schools that already have carried out these kinds of know-how.

Post a Comment