No Comments
 • Jeg prioriterer vekk jobb, fordi jeg kan. jeg vil heller ha tid med barn, familie og hjem. Men nå er jo hjemmet mitt «jobben» min, kan man si. Jeg prioriterer også vekk treninsgsenter. Jeg vil heller prøve å få fysisk aktivitetet samtidig som jeg gjør noe med barna. Dra i svømmehallen, gå tur i skogen, eller ha stafetter og stivheks i hagen. Var mye på treninsgsenter før, men da hadde jeg mer tid og færre barn, nå blir det mer et stressmoment å dra dit for å få trent.

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 19:24 Svar

   Så lurt! Jeg har også innsett at jeg overhodet ikke får tid til treningssenter. Løsningen min ble en brukt spinningsykkel som jeg bruker etter at barna har lagt seg 🙂

 • Siri

  03/09/2012 at 07:18 Svar

  Godt sagt! Jeg har skitne gulv, en ikke-så-flink vaskehjelp og alltid tid til å kose. Kos er viktig. Ikke bare for barn, men for foreldre også. Og ikke bare klapp og klem, men å gjøre ting sammen, snakke sammen – være sammen.

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 19:25 Svar

   Veldig godt poeng! Kos er ikke en enveis greie. Like viktig for oss som for dem. Det er lett å glemme, tror jeg 🙂

 • Torill

  03/09/2012 at 07:22 Svar

  Vaske golv gjer eg aldri. Eg prioriterar nok ikkje meg sjølv må eg innrømme.

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 19:26 Svar

   Det er lett å nedprioritere seg selv når man får barn ja. Men viktig å karve ut et rom som er ditt og, om det så bare er at du får sitte i fred og lese en bok i blant. Jeg må bli flinkere til sånt merker jeg.

 • Det tok lang tid før jeg klarte å slappe av med tanken på at «okay, huset mitt kommer faktisk ALDRI til å være helt rent med en unge i hus». Iallefall ikke med mindre jeg har planer om å gjøre noe annet enn å vaske og rydde 😀 Så joda, det der er definitivt mitt motto også!!

 • mittmasterliv

  03/09/2012 at 08:06 Svar

  Stort hus med stor hage:) Har mer enn nok med å holde leilighet sånn noenlunde, selv om vi har vaskehjelp en gang i måneden. Dessuten er jeg heller ikke nevneverdig preget av å måtte ha det ryddig rundt meg – hjemme hos oss er det mannen som klager over at det er rotete. Dessuten sykler vi begge til jobb, og henger med på barnas diverse lek og treninger, så da trenger vi ikke nødvendigvis sette av tid til «egentrening». Synes mottoet var veeldig bra!

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 20:32 Svar

   Hehe. Samme her. Kan gjerne drømme meg vekk til fint, stort hus med hage, men veeeldig digg å slippe å bruke tid på å holde noe sånt vedlike. Noen fordeler skal vi som bor litt trangere ha 😉

 • ellensoase

  03/09/2012 at 10:45 Svar

  Super! Jeg prioriterer bort voksenselskaper og fyllesyke. Prioriterer samvær der vi kan ha med barna. Jeg prioriterer å ha det ganske ryddig, men ikke støvfritt. God dag med barna! klem, klem

  • ellensoase

   03/09/2012 at 20:32 Svar

   Glemte og nevne at jeg nedprioriterer ovnsvask veldig, og viftevask. Har heldigvis en mann som ikke orker å leve med det like lenge som meg;)

   • susannekaluza

    03/09/2012 at 21:01 Svar

    Hehehe. Mannen min klarer ikke leve med skitten oppvask. Veldig glad jeg giftet meg med ham 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 20:33 Svar

   Lurt! Fyllesyke er defintitivt utrolig kjipt med barn. Ødelegger liksom både dagen før (når du må ha barnevakt) og heeele neste dag.

 • Therese

  03/09/2012 at 12:09 Svar

  hei! Elska det sitatet ;)! og aaaakkurat sånn e det heime hos oss også 😉 ( i alle fall i hensyn til skitne golv !)
  har en kronisk sjukdom som gjer at eg må, og har valgt å prioritere nesten all aktivitet til barna…føler litt på det når hybelkaninane hopper og sprett rundtomkring i stua når vi har besøk – men prøver å oversjå dei, og seier også til besøk at EG prioriterer barna – og tenker mitt om alle med fine fassader…
  ha ei fin veke 🙂

  therese 🙂

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 20:58 Svar

   Så bra du klarer å overse det. Jeg elsker å komme inn i hjem som er rotete. Da føler jeg ikke jeg må være perfekt selv heller. For det er virkelig ingen av oss som klarer alt, friske eller ei, og da må man prioritere det viktigste. Her blir det fort vask og rydd som havner laaaangt ned på den lista. Ønsker deg også en nydelig uke! Mange klemmer fra Susanne

 • Borghild

  03/09/2012 at 15:58 Svar

  Nå har de funnet ut at det går an å starte en debatt rundt en så fin sak også; http://www.osloby.no/nyheter/Forskere-advarer-mot-fancy-matpakketrend-6979875.html Jeg ser problemstillingen, men det er synd at det på en måte skal være feil å legge ekstra omtanke i en liten matpakke 🙁

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 16:47 Svar

   Ja, jeg vet ikke hva jeg skal si jeg. Det hjelper lite at 5000 synes boka er topp, når et par høylydte journalister er mot. Hadde en hyggelig prat med ernæringsfysilogen som har uttalt seg i saken. Hun hadde ikke sett boka mi i det hele tatt.

   Har ennå til gode å møte en kritiker som faktisk har lest hva jeg skriver. Da tror jeg de fleste ville vært enige i at å oppfordre foreldre til å sende med mer grønnsaker, fisk og restemat i matpakka, og gi enkle ideer for hvordan det kan gjøres på en fristende og morsom måte er en bra ting.

 • Kirsti

  03/09/2012 at 18:16 Svar

  Hybelkaninene formerer seg i rasende fart og vaskekosten har vi vel ikke sett på noen uker nå. Trening består om dagen av å bære en klump på 5 kg, og å dytte en barnevogn 11 kg uten og 16 kg med klumpen. Godt SATS lar deg fryse medlemskapet. Bloggen blir heller ikke prioritert om dagen. Men til gjengjeld er det masse kos og nærhet med lille Max hver dag 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 21:00 Svar

   Høres ut som topp trening 😉 Nydelig barnenavn du har forresten, Kirsti! Max sto høøøøøyt oppe på navnelista mi 🙂 Håper dere koser dere masse! Mange klemmer fra Susanne

 • Madeleine

  04/09/2012 at 03:46 Svar

  Hei, jeg har nettopp funnet bloggen din og lest meg tilbake til start. Du har en ny fast leser, jeg har blitt engasjert i debattene og inspirert (og sulten!) av mat-og matpakke-innleggene til tross for at jeg bor i et land hvor matpakke er et fremmedord. Nesten så jeg vil lage hjerteformede egg til frokost, bare for å imponere.

 • […] tid til ting jeg synes er kjedelig (eller bare er skikkelig dårlig på) som trening, rydding, vasking, skogsturer eller (grøss) […]

 • snoopylicious

  08/09/2012 at 18:21 Svar

  Herlig 🙂 Dette sitatet er virkelig fantastisk i mine øyne. Igjen; takk for inspirasjon.

 • MrsRachel

  09/09/2012 at 20:22 Svar

  Takk for påminnelse:)Viktig å priotere det som er aller viktigst.Familie<3

Post a Comment