Solskinn og PalmeSus

Ah! I dag pakker jeg med meg bikini og sommerkjoler, lar matpakkedebatt være matpakkedebatt og reiser til Alcudia på en høyst etterlengtet, fremskyndet høstferie. (eller la oss være ærlige: en veldig sen sommerferie!)

Etter leilighetskjøp, leilighetssalg, bokskriving, oppussing, opprettelse av eget firma, blogging, intervjuer og bokturnering skal det bli veldig deilig med en pustepause nå!

Ah. Ferie! Skal jommen ikke gidde å barbere beina en gang.

Mål for ferien:

 1. Svømme en time hver dag for meg selv.
 2. Legge igjen iPhonen på hotellrommet
 3. Lese en hel roman eller to. Ikke blader. Ikke faglitteratur. Bare deilige bøker uten annen nytteverdi enn at jeg kan forsvinne inn i dem og glede meg til hver side. Har ikke lest Spis Elsk Lev ennå, men liker tittelen så denne ligger godt ann.

  En dame som vier 4 måneder av livet for å spise pasta og is i Italia? Count me in!

 4. Spise is hver dag.
 5. Aldri svare: «Nei mamma skal bare ligge her og sole seg litt nå» når to små bedende lurer på om jeg vil bade for niende gang i dag. (mulig dette kræsjer litt med punkt 3. Men det er jo lov å være optimist eller hva?)
 6. Spise oliven, chorizo, salte mandler og drikke spansk rødvin i kveldssola på balkongen med kjæresten min.

  Fiesta!

 7. Dra på jentetur bare med datteren min inn til nærmeste by, dingle med føttene på en tapasbar og gi den som krever minst mest oppmerksomhet for en gangs skyld.
 8. Innse at verden ikke går under om jeg ikke svarer på mail samme dag (eller samme time)
 9. Snike meg unna lenge nok til å få en time på spa med massasje av noen slitne skuldre eller nakke.
 10. La et nybadet, frossent barn varme seg oppå min solvarme mage og kjenne hvor heldig jeg er.

En liten knert å bøllekose med.

Med mindre det høljregner hver dag (og det får vi inderlig ikke håpe!) kan det derfor ta litt lenger tid før jeg svarer på kommentarer de neste par ukene. Vær tålmodige med meg:-)

Har du vært på Mallorca eller Alcudia før? Har du noen tips til ting som er fint å gjøre eller se sammen med to små? Eller gode restauranter som bør sjekkes ut?

No Comments
 • Cecilie

  04/09/2012 at 06:24 Svar

  Å, så fantastisk herlig!!! Hørtes ut som veldig bra mål for en ferie 🙂 (Ikke lest boka, men Julia Roberts gjorde seg bra i hovedrollen i filmen også!)

 • Åh det hørtes helt fantastisk ut!! Jeg har vært på Alcudia, virkelig nydelig plass med hvite sandstrender. De har iallefall ett badeland husker jeg. Restauranttips har jeg ikke, siden jeg var 18 år og i I dont care alderen hehe 🙂 GOD FERIE! Nyt den 🙂

 • Ida/Høstbarn

  04/09/2012 at 17:04 Svar

  For en tullete artikkel (den du linket til).

  God tur! Fint strand i Alcudia. Håper dere er heldig med været.
  Finnes en tapasrestaurang like etter strandpromenaden der vi spiste god mat, var der med ene sønnen for to år siden. De hade store vinduer som kunne åpnes og sitteplasser rett utenfor vinduene. Mener at man gikk et trinn opp.

  Regner det hver dag (som det gjorde når vi var der) så kan dere leie en bil og dra og kjøpe fine Camper sko.

 • frumeyer

  04/09/2012 at 20:21 Svar

  Åh – det hørtes ikke dumt ut. Velfortjent liten ferie! God tur 🙂 (Stemmer i Camperforslaget, kan gjøre noen fine kupp på utsalget)

 • Anne-G

  04/09/2012 at 20:24 Svar

  Åh, misunnelig!!
  Bjynte på «spis elsk lev» en gong, men makan til kjedelig bok har eg aldri lest. Eg hadde også store forhåpninga men blei særdeles skuffa. Men her er nok meiningane mange og mange vil sikkert vere uenige med meg. Mitt tips e at du lese den uansett og gjere deg opp di eiga meining. Mitt beste boktips e klasskikeren «Stormfulle høyder» av Emily Bronte. Fantastisk tragisk og romantisk bok med lun og særegen stemning. Men du må like den gammaldagse skrivestilen.

  Ønsker deg og din familie en riktig god tur og herlig ferie!

 • Kristine

  04/09/2012 at 20:46 Svar

  Anbefaler restauranten «satyricon» i gamlebyen. Kjemisk renset for pizza og pasta (ihvertfall menyen for voksne, barnemenyen har litt blandet). Testet restauranten i forrige uke. Veldig fin.

 • Hanna

  05/09/2012 at 20:46 Svar

  Jeg var i Alcudia da jeg var 2-3 år, og husker en fantastisk fin strand og et altfor kaldt vann (sikkert ikke, men det føltes kaldt siden det var så varmt på land) og et dansegulv på hotellet som jeg rocket med bamsen min. Såe.. Barnedisco kan anbefales. I alle fall i begynnelsen av 80-tallet.

  God tur, og kos dere masse!

 • Bengt-Egil

  06/09/2012 at 16:39 Svar

  Hei Susanne, vet ikke om jeg nevnte det for deg da vi møttes i Drammen. Men vi var nettopp i Alcudia og fant et fantastisk sted å spise. Anbefaler dette på det varmeste.

  Det heter Resturante Jardin (mener det betyr hage på fransk)
  Her er hjemmesiden deres: http://www.restaurantejardin.com/en/
  Ligger i nærheten av Port de Alcudia.

  Håper dere er i nærheten av den slik at dere også får tatt en tur.

  Lykke til, og god middag 🙂

  • susannekaluza

   07/09/2012 at 17:05 Svar

   Tusen takk for tips Bengt-Egil! Her har vi faktisk bestilt bord. Gleder meg masse! Veldig hyggelig å se deg i forrige uke forresten. Håper dere er fornøyd med boka 🙂 Stor klem fra Susanne

 • Hanna

  06/09/2012 at 18:40 Svar

  ^ Fniiis!

  • susannekaluza

   07/09/2012 at 17:05 Svar

   😀 Og han var ikke sinna på meg en gang! Bare superhyggelig trebarnsfar!

 • […] er som dere vet på en etterlengtet liten ferie nå, men ble tipset om at det var en fin sak om boka mi i Dagbladet i […]

 • […] voksne rundt når jeg har to små barn er uvurderlig. Da kan jeg faktisk ha et håp om å få lest en bok i fred eller sneket oss ut på […]

 • […] var selvfølgelig med til Mallorca, og mens vi forrige gang gikk en time i solsteika for å komme oss til gamlebyen, og siden måtte la […]

Post a Comment