Ordning og Reda

Med barnehage og skoleåret godt i gang er også papirkjøret godt i gang. Så langt har vi fått fire månedsplaner (to for hver av ungene), fire månedsbrev, oversikt over planleggingsdager, oversikt over hvilke klær som skal ligge i hvilke hyller, referat fra foreldremøte og plan for turene til Hemmeligklubben fram til jul.

Men hvor er det egentlig meningen vi skal gjøre av alle disse papirene? Legger jeg de i en skuff blir ungen min blir den eneste uten kako og pølser på Sognsvannturen, mens henger jeg de opp har jeg nesten nok til å tapetsere hele kjøleskapet,- og hvertfall et par kjøkkenvegger.

Endelig ryddig (ok, da hvertfall nesten) kjøleskap!

Redningen ble Bonnie fra Sacaramento -en fullstidsarbeidende småbarnsmor og selverklært teknologi-geek -som driver Etsybutikken Paperkeeper på si.

Åh, ja. Bonnie gir også bort 10 prosent av inntektene fra butikken sin til veldedighet. Hvor sympatisk er ikke det?

Hvordan holder du orden på alle løse papirer hjemme hos deg?

Lur løsning!

No Comments
 • Trine Lise Myhre

  08/09/2012 at 20:08 Svar

  Fint for de som ikke har innebygget kjøleskap.

 • susannekaluza

  08/09/2012 at 20:11 Svar

  Magnettavle! Finnes masse fine der ute! Vi kjøpte to for et par år siden (hadde innebygget kjøleskap, ja!) og superkjekt for alt fra bryllupsinvitasjoner til tegninger, gavekort, babybilder og annet fint 🙂

 • Lena

  08/09/2012 at 20:23 Svar

  Her kommer heldigvis det meste på mail, og Outlook husker alt for meg og minner meg på det som trengs i passende tid 🙂

 • Liv-Inger Resvoll (@livinger)

  08/09/2012 at 20:34 Svar

  Ah, skole og barnehage skulle ha lagd ukeplaner og sånt som iCal. Svusj, inn i Google-kalenderen min!

  Men enn så lenge (tenker vi snakker veeeldig lenge) var jo dette en fin-fin løsning! Kjøleskapet er mer eller mindre plastret med ukeplaner og lapper i alle varianter. Vi har tre barn, og bare enkelt kjøleskap…

  • susannekaluza

   12/09/2012 at 08:54 Svar

   For en lur idé! Alt som ikke går inn i iCalen min glemmer jeg på et knips!

 • Ellen

  08/09/2012 at 21:17 Svar

  Jeg skriver inn alle viktige ting på en god gammeldags kalender fra den lokale blomsterhandelen. Den henger på en spiker på kjøkkenveggen. Deretter kaster jeg alle papirene som dermed er blitt overflødige. Snille lærere sender nemlig alt på e-post også, så dersom jeg ikke husker hva de skulle ha med på turen neste uke, så kan jeg sjekke der. Ukeplaner henger på kjøleskapet. Viktige ting som jeg absolutt ikke må glemme, mater jeg inn i vekkerklokkefunksjonen på min fossile mobil. Selv med 4 unger funker dette systemet bra. Forresten er to av ungene veldig gode til å huske ting sjøl, og det er deres rotete foreldre evig takknemlige for!! 🙂

 • Carina

  09/09/2012 at 06:09 Svar

  Smart, og fint;) dog, tror jeg ikke engang noe så fancy kan redde rotehodet mitt.. I løpet av de tre ukene mini har gått i bhg har jeg allerede glemt matboksen to ganger. Hurra for at vi bor veldig nærme og alltid rekker å løpe hjem og hente den:)

  • susannekaluza

   12/09/2012 at 08:56 Svar

   Hahahahaha! Hurra for kort vei til barnehagen ja!

 • Line

  09/09/2012 at 06:38 Svar

  Så fine!! Men kjøleskapet vårt er allerede stappfullt av handlelister, hilsener, tegninger, innkallelser og mye mer! :

  Her i huset «arkiveres» alle slike papirer, men først sørger jeg for å plotte inn alle viktige datoer og «husk»- er i almanakken min 🙂

 • Ragnhild M A

  09/09/2012 at 08:46 Svar

  Kjempesmart. Med tre unger blir det en del ukeplaner og månedsplaner som skal følges med på. Så trur jeg også skal ta en shaining på kjøleskapet og få det ryddet.

  • susannekaluza

   12/09/2012 at 08:58 Svar

   Var veldig deilig å dowsize 10 skriv hengende på kjøleskapet ned til 2 ja 😉

Post a Comment