Nå sover osten, brødet og bananen

Fantorangen har sneket seg inn på meg de siste årene. Først var jeg skeptisk, – som jeg alltid er til et hvert barnekulturelt produsert etter 1989  (Leve Teodor, Tittentei og Tøydukke Anna!) – men i løpet av de 4 årene jeg har vært tvunget til å se på på denne laksefargede mutanten mellom elefant og apekatt, har han lurt seg til en viss plass i hjertet mitt, og nå har jeg jaggu gått og nynnet på sovesangen hans hele uka.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=thWaWSgCvkk]

Noen som kan hjelpe meg å få den ut av hjernen??

«Nå sover hesten. Nå sover kua. Nå sover sauen,
Nå sover grisen, nå sover Eddy.
Sove, sove, sove.
Myke, myke pute.
Sove, sove, sove. Snorke som en gris.

For nå sover osten, brødet og bananen.
Nå sover sokken, buksa og lua.
Nå sover Eddy.
Sove, sove, sove. Lille søte Eddy.
Sove, sove, sove. Drøm om sjøbanan.

Eller om meg og da, kan du drømme»

Liker du Fantorangen? Og hva er nattasangen hjemme hos dere om dagen?
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Av16rToY-XE]

Men ingen er finere enn Teodor!

No Comments
 • Ida Veronica

  21/09/2012 at 18:31 Svar

  Her går det i «So, ro lillemann» om dagen. 🙂 Syns den er så fin!

  Ellers er jeg enig med deg. Barne-tv var myyye bedre før har jeg alltid sagt, men her har også Fantorangen flyttet inn. Med en snart 1-åring som smiler fra øre til øre bare han ser Fantorangen så hadde jeg ikke noe valg her 😉

  • susannekaluza

   21/09/2012 at 19:30 Svar

   Hehe, ja heldigvis får de velge hva de liker selv. Hadde det vært opp til meg hadde de jo bare sett ting som er tjue år gammelt (minst) og det ville jo vært litt synd. Barn fortjener kultur fra sin egen tidsalder 🙂

 • Laila Didriksen

  21/09/2012 at 18:43 Svar

  Bedre enn å ha dåpssalmen vi hørte for vel en uke siden i kirka på hjernen, slik som jeg har 🙂

  • susannekaluza

   23/09/2012 at 16:18 Svar

   Hehehehe. Eller Lollo og Benrie sangen som jeg har hatt de siste ukene 😉

 • Hehe, ja den der har en lei tendens til å komme under huden på en. Natta sangen er her sangen på amalies jul som nissungen sovner til, og kjære gud 🙂

  • susannekaluza

   23/09/2012 at 16:18 Svar

   Fine sanger! Jeg er også glad i den fra Blåfjell 🙂

 • Marianne

  21/09/2012 at 19:05 Svar

  Det er nok «So ro ….» fra Hakkebakkeskogen hjemme hos oss også. Mamma sang den for meg hver dag og jeg har vel i nostalgisk ånd ført den videre til stor suksess….på samme måte som jeg med like stor suksess erstattet NRKs «jul i blåfjell»(som hverken fenget liten eller stor) med gode gamle «skomakergata» på DVD og «fru pigalopp og juleposten» på kasett. Men Fantorangen er koselig og skulle gjerne sett mer av ham og mindre av en del av de halvkjipe tegnefilmene som går i løpet av programmet.

  • susannekaluza

   23/09/2012 at 16:19 Svar

   Ohlalala! Blir defintitivt Skomakergata på DVD for mine i desember og ja. Kos! Men kvaliteteten på tegnefilmene er jeg helt enig med deg i. De er så random. Hun havfruen går meg på nervene.

 • trompetmor

  22/09/2012 at 04:37 Svar

  Her går det også i «so ro lillemann» og «trollmors vuggesang» men etter mange ganger og samme sanger blir man litt lei… ellers er barnetv favoritten linus i svingen her hjemme, både som julekalender og som barnetv ellers i året, Da benker hele…og da mener jeg HELE familien seg, både husbonden, tenåringene, småbarna og jeg i sofaen og storkoser oss. Det er godt gammeldags barnetv:)

  • susannekaluza

   23/09/2012 at 16:20 Svar

   Hihi Linus i svingen-kos her as we speak 🙂

 • Hanne

  22/09/2012 at 18:12 Svar

  Her er det også «so ro lillemann». Men i tillegg det siste året har vi også brukt «Fantorangens vuggevise», men med egen tekst. Brød og ost er byttet ut med familiemedlemmer. Så vi synger oss igjennom fettere, kusiner, tanter, onkler, besteforeldre og oss fire i familien. Blir noen vers, men koselig og personlig samtidig som det er litt Fantorangen:)

  • susannekaluza

   23/09/2012 at 16:21 Svar

   Koselig! Vi dikter også fritt. Særlig lillebror. Blir mye nå sover ..bæsjen! brødet og …prompen! til hikstende latter. Ikke så bra å sovne etter da 😉

 • marianne

  23/09/2012 at 19:55 Svar

  Her i huset er vi usikre på om fantorangen er en han eller en hun. Jeg omtaler fantorangen som en han mens min mann påpeker at denne hannen er veldig glad i å kle seg som en prinsesse. Jeg sverger til at fantorangen er en gutt som er glad i å kle seg ut.:-D

  Som nattasang synger vi «ro din båt» og fantorangen sin sang hvor banan og ost byttes ut med familie, venner og kjente.

  • susannekaluza

   24/09/2012 at 13:00 Svar

   Hehehe. Herlig med barnetv figurer som ikke går inn i noen kjønnsroller. Vet Svame Bob har blitt møtt av liknende spørsmål i Amerika. (Der er de jo litt vell opttatt av sånt.)

Post a Comment