Ukas helgetips: Ludde på Sagene

En fin ting med høsten er at det skjer så mye gøy for barna i byen. Alle morsomme aktiviteter som har ligget brakk over sommermånedene sparkes i gang igjen til glede for nye og gamle gjester. Forrige  uke skrev jeg om den fantastiske afrikanske lekestua på Bislett, som altså arrangeres hver lørdag frem til jul. Denne helga er det oppstart på en annen Kaluzafavoritt: Barnas kulturhelg på Sagene Samfunnshus, som denne helga handler om den vellkjente kaninen Ludde.

Det finnes  selvfølgelig masse teatertilbud for eldre barn i byen, men det fine med Barnas Kulturhelg er at de retter seg spesielt mot  de små. Jeg har hatt med lillebror dit når han var 11 måneder, og da satt han på første rad og skoggerlo.

Samtidig er prisene billige. Mens det er fort å blakke seg helt på teaterbilletter (fikk helt sjokk når jeg skulle sjekke Blåfjellpriser i Folketeateret en jul. Kom på over 1000 kroner pr familie! ) ligger Barnas Kulturhelg på sympatiske 50 kroner per person.

Kulturhelgene arrangeres hver lørdag i oktober og november og pleier å by på et blandet utvalg av alt fra dukketeater, konserter og teater til barneopera, klovning og dans.

Det er gjerne to eller tre forestillinger hver dag, men det lønner seg å komme  hvertfall tre kvarter i forveien, siden billettene raskt blir revet bort.

Lørdag kommer Inger Gundersen, som har laget lydbøkene om Ludde og  synger og forteller fra bøkene til Ulf Løfgren. Ludde var den første boka lillebror lærte seg å lese «selv» (han sitter og blar i boka og mumler for seg selv: «Så kom leven. Kan jeg sove hos deg Ludde, sa Mikkel lev?») så tipper jeg dette blir en slager for oss! Gleder meg!

Forestillingene er  kl 13.00, 14.00 og 15.00 og varer i 30 minutter.

Vi pleier å kombinere kulturhelgen med å spise på digge Nazar café som ligger på samfunnshuset, og selvfølgelig stikke innom Den Lille Koksbollefabrikken som ligger rett rundt hjørnet.

Vet du om noe gøy som skjer i helgen?


No Comments
 • Christina

  28/09/2012 at 08:54 Svar

  Flott at du tar med tips som ikke tømmer lommeboka helt.
  Her i Svelgen er det loppemarked med masse andre aktiviteter på lørdag. Barna kan teste ekte gravemaskin, barnnbilen kommer, barkebåter, selvfølgelig salg av kaffe kaker og helt sikkert sveler. Lørdag kveld er det noen ildsjeler som arrangerer oktoberfest med tyske pølser sendt fra Oslo, tyske brødkringler, potetsalater, øl og alt en oktoberfest trenger.
  Ha en fin helg, og ett lite tips mine barn synes ikke Ludde er helt super nå, MEN minstemor synes det er supre bøker som lesetrening.

  • Susanne Kaluza

   28/09/2012 at 13:08 Svar

   Wow! Det er i Svelgen man skulle vært i helgen altså! Gravemaskin, brannbil og barkebåt: Skal ikke så mye mer til for å glede barna 🙂 Høres ut som dere har noen fine dager i vente. Kos dere! Mange klemmer fra Susanne

Post a Comment