Hageniste

Matbokser er ikke bare for skole og barnehagebruk.  De siste dagene har det vært deilig å nyte siste rest av høstsola ute i hagen.

Der er vi så heldige å ha  både sandkasse, husker, lekehus og trampoline, så barna kan herje rundt i timesvis.

I stedenfor å fly opp og ned å smøre brødskiver har jeg noen gang med litt «hageniste». Enkel mat som jeg bare kan helle i en boks, og som tåler å stå fremme lenge.

Gresselig godt.

Lillebror har fått Easy Lunchboxen sin fylt med cottage cheese, kanel og tranebær. Han er så glad i rosiner, men det er jo ikke så bra å spise mye av for barn under 3 år, så jeg varierer med å gi ham rosa rosiner (les: tranebær) og kjemperosiner (også kjent som svisker). I de små boksene har jeg helt frosne bringebær og frossen mango med kokosstrø.

Storesøster fikk vaniljekesam, frosne bringebær og mandler i stedenfor. Topp å ha stående på det lille bordet i hagen, og så løper de litt til og fra når de trenger påfyll av energi.

Hvorfor bruke skje når jeg kan spise med fingrene?

All slags frukt, bær og nøtter er selvsagt topp, men jeg er i latskapens navn stor fan av alt jeg ikke trenger å skjære opp. En ekstra bonus ved de frosne bærene er at de holder seg godt, og smaker nesten som is når de begynner å tine litt! Perfekt også for en doven tur i parken eller på lekeplassen.

Facebooksiden til bloggen legger jeg i løpet av dagen ut et annet turmat bilde som jeg har fått av en leser. Har du noen turmatbilder så er det bare å sende på susannekaluza(at)gmail.com Jeg blir kjempeglad for å få ny inspirasjon!

Har du noen tips til enkel turmat som funker hos dere?

 

 

No Comments

Post a Comment