Ukas helgetips: Bare å fryde seg

Jajajaja, jeg vet at Mathallen har snikåpnet. Men der kommer det realistisk til å være tjåka fullt i helgen. Siden yr.no for en gangs skyld melder sol frister det å finne på noe utendørs.

Dette er siste helga Tusenfryd er oppe i 2012, noe som betyr lavsesong og at prisene derfor ikke er fullt så utopisk dyre som de pleier. Vår helg står derfor i karusellene og sukkerspinnets navn.

Selv om jeg har balansenerver som en 3-åring i bakovervendt bilsete digger jeg Tusenfryd. Jeg har dog utviklet noen enkle overlevelsesknep for en vellykket dag:

 1. Ta med mat hjemmefra. Beklager, men med mindre du kan spise pølser (til en ublu sum) en hel dag er maten på Tusenfryd dyr og dårlig. Sist vi var på Tusenfryd hadde min venn Knut tenkt fremover og stekt en superdigg tortillaomelett han hadde med i en boks, pluss chorizo i en annen boks og tomatsalat i en siste. Et herremåltid for små og store! Andre enkle matpakketips er suppa fra i går på termos, pastasalat med kylling eller fruktsalat og vaniljekesam.Knaskerøtter, sukkererter eller andre grønnsaker som barna liker er også topp å ha i sekken, siden utvalget frukt og grønt på Tusenfryd får en norsk kolonialbutikk anno 1973 til å se like bugnende ut som den forannevnte Mathallen
 2. Ta med bøtte og spade. Har du, som meg, et barn under 3 år kan det lett bli litt mye inntrykk i en fornøyelsespark. Heldigvis har Tusenfryd også helt vanlige lekeplasser med sklie, husker og sandkasse for de minste. Får minsten en bøtte og en spade (mens storesøster kjører karuseller han er for liten til) er han en happy camper mens du kan slappe av på en benk i sola. Blir livet bedre?
 3. Kle dere godt. Selv om det er sol, er det kaldt å være ute en hel dag, særlig i karuseller i full fart. Husk vindtett jakke, stillongs og ekstra ullgensere under vogna.

Blir vi noen gang eldre enn 3 år inni oss?

Bildene mine for dagen kan du følge med på om du legger meg til på Instagram Der heter jeg (ikke overraskende) susannekaluza

Hva er deres planer for helgen?

[jamiesocial]

No Comments
 • Hoyesen

  05/10/2012 at 10:17 Svar

  Min plan for helga er å bli frisk! 🙂

  • Susanne Kaluza

   07/10/2012 at 19:40 Svar

   Håper du klarte å gjennomføre den planen? God bedring til deg i alle fall 🙂

 • […] mangosalsa og spinatrullade med krabbe pluss fire forskjellige dipp-sauser og salat. Hører du det Tusenfryd? Mat på familiesteder må ikke alltid være dekket av smeltet ost eller komme i pølseform. Det […]

 • […] fristende på vinflasken, -eller venter til barna har lagt seg. Vi drar til steder som Legoland og Tusenfryd selv om det betyr å henge i lange køer for å kjøre de samme tøffetogene og saktegående […]

Post a Comment