Matbokssjekken: Goodbyn

Dere vet jeg mener sterkt at man ikke trenger en haug forskjellige matbokser for å smøre nister til ungene sine. Selv klarte jeg meg helt fint med én, min gamle, gode Laptop Lunchbox, helt fram til jeg skulle lage bok om matpakker.

Best of «I boks»! Sånn så matpakkene til barna mine i dagene Agnete og jeg hadde fotoshoot for boka. Her ser jeg rester etter minst 5 forskjellige oppskrifter!

Da syntes jeg det var viktig å vise at du ikke trengte kjøpe den en spesifikk matboks for å få utbytte av tipsene i boka mi, og jeg hamstret derfor inn et lite berg av forskjellig matpakker. Fremover tenkte jeg å vise frem litt forskjellige bokser jeg har brukt, og gi min ærlige dom over dem. Først ut er Goodbyn.

Datteren min digget jobbet med å dekorerer Goodbynen sin med klistremerkene.

Goodbyn finnes i flere varianter. Jeg har Goodbyn Original og Goodbyn Bynto.

Begge er maskinvaskbare, har håndtak som gjør matboksen enkel å bære og plass til drikkeflaske inni, men det aller beste er klistremerkene som følger med.

Barna mine satt superlenge og puslet med å dekorere matboksene sine så de ble akkurat sånn de ville ha dem. Lillebror med litt hjelp fra mamma.

Ble de ikke fine?

Og slik ble Bynto’en. Klistremerkene holder fint stand, selv etter ørten runder i oppvaskmaskin.

Det jeg liker best med Goodbyn er den helt orignale formen (matboksen har ører! digger barnestæsj med ører!), som gjør at den ser mer ut som en venn enn som en matboks.

Den rosa matboksen du ser over er Orginalen, mens den blå er Bynto. Originalen er for å si det mildt gigantisk. Den har plass til nok mat til å fore en voksen mann en hel dag. Selv om datteren min synes den er den fineste matboksen hun noensinne har sett synes jeg den blir altfor stor.

Nå hører jeg at Orignalen straks skal redesignes, noe jeg tror er lurt, for denne syntes jeg ikke funket så bra.

Og her var lillebrors niste samme dag. «Kjeksene» i midten er laget ved å stikke ut rugbrød med en espressokopp «fylle» med snøfrisk.

Jeg digger at matbokser har flere rom, men orginalens seks rom synes jeg blir for overveldende. Jeg har rett og slett sjelden fantasi nok til å tenke på seks forskjellige ting å putte oppi matboksen hver dag.

Bynto’en med sine 3 rom er derfor den som er flittigst brukt hos oss. Morsom, praktisk og akkurat passe stor!

Samtlige Goodbyn’er er dypere enn de fleste andre matbokser. Fordelen er at du får plass til yoghurtbegre og hele epler oppi, ulempene er at maten har mer plass til å bli ristet rundt i boksen. Hva du foretrekker er en smakssak.

Mine barn syntes det var litt vanskelig å lokke Goodbynen skikkelig, men de digger håndtaket som gjør at de kan bære boksen med seg.

Brødskivemann med leverpostei. Brødskivemann med makrell. Smoothieboks. Kiwi (C-vitaminer sammen med jernrik mat som kjøtt og leverpostei øker jernopptaket) Hardkokt egg og kjøttboller.

Min konklusjon: Skal du velge én så gå for Bynto’en. Den er en kul og annerledes matboks for barn som vil at matboksen skal se kulere ut enn mammas Tupperware.

Har du testet Goodbyn? Eller sett noen matbokser du har lyst til at jeg skal sjekke ut? Hvilke 3 ting synes du er viktigst når du skal velge en nisteboks?

[subscribe2][jamiesocial]

No Comments
 • Kine

  09/10/2012 at 07:05 Svar

  Jeg synes disse er utrolig morsomme, men STORE!
  Det jeg synes er viktig med en matboks er at den ikke blir for stor, ikke blir for tung og at den rommer mye.

  Jeg har ennå til gjengjeld å finne den perfekte matboksen, men jeg må nnrømme at jeg har tatt litt av på innkjøpsfronten der etter at eldstemann begynte på skolen…
  Jeg handla inn en hel haug, deriblandt laptop lunchbox som jeg også synes blir for stor i sekken.
  Den jeg har brukt mest er faktisk en boks jeg fikk gratis på meny;)

  • Susanne Kaluza

   10/10/2012 at 10:35 Svar

   Oj! Gøy! Har du bilde?

 • Cecilie

  09/10/2012 at 09:53 Svar

  Helt enig med deg, Susanne, den lille er den beste. Jeg har to til hver av barna og de brukes hver dag. Jeg synes ikke de er for store. Perfekt med tre rom! Idag fikk fireåringen med seg en babybel og en plomme i det første rommet, to halve brødskiver og litt paprika i det midterste rommet, og så biter av baconpølse og pasta i det største rommet. De får mengder av frukt og grønt i barnehagen så jeg sender bare med litt.
  Den er også veldig morsom med klistremerkene – jeg har hatt mine lenge og da faller de av etterhvert, men det følger jo med så mange klistremerker at da setter vi bare på noen nye.

  • Susanne Kaluza

   10/10/2012 at 10:36 Svar

   Det høres deilig ut! Kan du sende bilde?

   Dette er som sagt mine barns absolutte favoritt. (Oh yeeah. Utseende betyr alt 😉 ) Skulle bare ønske jeg hadde to av den lille istedefor en stor og en liten 🙁

 • Hanna

  09/10/2012 at 20:27 Svar

  Ah, siden jenta mi er så hekta på matbokser, blir jeg også hekta… 🙂 Jeg kjenner jeg hadde fått litt problemer med den store boksen, for man må liksom fylle alle rommene. Da liker jeg bedre vår metode med å bruke en «vanlig» matboks og heller fylle opp med småbokser 🙂

  • Susanne Kaluza

   10/10/2012 at 10:37 Svar

   Ja, det er akkurat det jeg ikke får til med denne også. Seks rom, liksom? Seks??! Også er den så dyp at det skal myyyyyye mat til for å fylle opp.

 • […] i sekken sånn at all maten rant ut, men det har ikke vært noe problem. Størrelsesmessig er disse mindre enn Goodbyn og Laptop Lunchbox, så de tar opp lite plass i […]

Post a Comment