De beste Halloween kostymene

De fleste lekene barna får er noe skikkelig tull. Toby the Totbot som vant en pris for beste lekeprodukt i 2007 syntes datteren min var gøy i cirka et kvarter.

Skal jeg først kjøpe leker til barna liker jeg at de er kjønnsnøytrale, kan brukes på forskjellig vis etter som de blir større eller utfordrer dem kreativt. Derfor digger jeg ting som plastelina, maling, dukker, hobbysaker, lego, baller og utkledningstøy.

«Hvorfor har du så store tenner bestemor. Det er fordi jeg skal spise deg lettere, lille nigiren min, JAFS JAFS!»

Vi har en hel kiste full av utkledningstøy hjemme hos oss, og den er i bruk nesten daglig.

Når datteren min har med seg venner hjem tar det omtrent tre sekunder før de har vrengt av seg ulltrøyene fra barnehagen og kommer stolprende ut på de høyhelte skoene vi fikk av en iraner på et marked i London, den lange lilla parykken som var bursdaggave i fjor og sommerfuglvinger gjerne tungt assesorert med mine avlagte plastsmykker fra 90-tallet.

Vi skal kjøøøøøøøre: Med dinosaurtoget!

Derfor elsker jeg når det nærmer seg Halloween og Etsy flommer over av fabelaktige, kreative håndlagde kostymer. Jeg ser etter antrekk som kan brukes av både gutter og jenter, som er annerledes fra det vi finner ferdiglagd i norske lektøysbutikker og som ikke er knyttet opp til en eller annen tegneseriefigur de allikevel blir lei av etter to måneder.

Her ser du mine favoritter.

Denne supersøte, revejakka er et godt eksempel. Varm og fin for en runde knask eller knep i nabolaget, og fortsatt anvendelig resten av høsten også:

Hvor søt er denne fantastiske mikkelrev jakka i myk fleece? Kommer med hale og alt! Love it!

Mens denne flaggermuskappa fyller et annet viktig kriterium: Utkledningstøy skal ikke koste skjorta. Til under 150 kroner er kappa et kupp!

Mohahahaha!

Mine små digger å leke ting som kan fly. Særlig hvis det inkluderer å hoppe fra stuebordet og ned i sofaen eller fra vinduskarmen og ned i dobbeltsenga. Hatten kan kjøpes for seg, noe som utvider levetiden betraktelig.

Jeg er -bokstavelig talt – en papegøye fra Amerika!

Denne indianderdrakta kommer i størrelse fra 18 måneder til 9 år. Hadde de hatt den til voksne skulle jeg kjøpt den til min Månestrålefanatiskevenn og kokebokfotograf Agnete. Blir man noen gang for stor til å leke indianer og cowboy?

Ugh ugh!

Trenger du Halloween kostymer raskt har Søstrene Grene og Nille ofte rimelig og sjokkerende fint utkledningstøy på denne tiden av året.

Liker dine barn å kle seg ut? Hva er favorittkostyme hjemme hos deg?

[jamiesocial][subscribe2]

No Comments
 • Carina

  19/10/2012 at 09:19 Svar

  Her er Mini litt for liten for utkledningstøy. Dvs, hun er veldig opptatt av å prøve mammas BH’er.. En morsomt skue;) Men, det du skrev minnet meg veldig om min egen barndom.. Vi hadde også en kiste, i kjelleren, stappet med eksotiske klær og sko som mamma hadde hamstret de fem årene hun seilte sammenmed sjømannspappaen vår (sånn før jeg kom og det passet seg bedre med jobb på land, enn sjøfart i Afrika). Det gav utallige overnattingsbesøk med utkledning og egenproduserte skuespill, som foreldrene var tvunget til å se på. Fine minner, takk for at du minnet meg på det;) Og slik blir det jo for dine små også!

  • Susanne Kaluza

   19/10/2012 at 09:52 Svar

   Hahahahaha. Fint så lenge de begrenser seg til BH-en. Husker datteren til et vennepar en gang vi var på middag der kom glad og fornøyd spankulerende ut i stua med pappans boxershorts som kjede rundt halsen. Litt flaue foreldre da 😉

 • marianne

  19/10/2012 at 11:15 Svar

  Vi digger utkledningstøy men må innrømme jeg har et anstrengt forhold til halloween i norge. Min mann er fra usa og der syns jeg det er en hyggelig tradisjon. De fleste i nabolaget til familien vår der syr/lager egne kostymer og det pyntes fint, man drar på gresskarjorde for å plukke gresskar, hoppe i høyet og annen moro og det avsluttes med trick or treating hos de familiene som har på utelyset og har pyntet for å signalisere at de er med på leken. Kanskje jeg har vært uheldig med valg av nabolag i norge men her får jeg inntrykk av at halloween for det meste består av å kjøpe i overkant stygge og skumle polyesterkreasjoner for så å tigge godteri med litt vel kravstor tone hos naboer. De som ikke gir noe kan risikere et egg eller fem på veggen. Til og med store tenåringer går rundt med eller uten kostyme noe som kan være litt skremmende. Jeg syns karnevaltradisjonen rundt fadtelavn er bedre her hjemme.

  • Susanne Kaluza

   20/10/2012 at 11:02 Svar

   Ja, i Amerika har de mer tradisjon for å skape en hyggelig ramme rundt. Selv ser jeg mer på det som en unnskyldning for å lage en hyggelig fest for barna i en ellers kjedelig måned. Gresskarplukking på jorde høres forøvrig kjempekoselig ut!

 • Joar

  19/10/2012 at 13:10 Svar

  Halloween blir boykottet av meg, er bare enda et markedsføringstriks for å få solgt mer junk. Vi har mer enn nok høytider.

  • Susanne Kaluza

   20/10/2012 at 11:02 Svar

   Da er du helt på linje med mannen min der 😉

 • AstridVU

  19/10/2012 at 18:05 Svar

  Jeg synes Halloween er en artig, leken og koselig tradisjon – og tenker vel at det blir litt etter hva man gjør det til. Vi skalerer i hvert fall lett opp eller ned ambisjonsnivået, etter hvor god tid vi har, hvor mye overskudd vi har til å lage istand noe og slike ting. Om det hadde dukket kravstore barn (og særlig ungdommer) på døra her, så hadde jeg garantert gitt lite, just because. Her hos oss respekteres i hvert fall utelys-tankegangen, så det funker fint synes jeg 🙂

  Ellers minnet du meg på å få laget istand en «skattekiste» med utkledningstøy. Småtrollene her liker også fantasileker og utkledning, men når det ikke er så tilgjegnelig, så glemmer man det litt bort. Takk for påminnelsen!

  PS: Så gøy at du nevnte nille i innlegget ditt, vi jobber nemlig med nille i sosiale medier. Synes du det er okay om vi lenker til din blogg med kommentar om at folk bør ta en tur innom om de vil se fine bilder av fine kostymer?

  God helg!

  • Susanne Kaluza

   20/10/2012 at 11:05 Svar

   Høres veldig fornuftig ut. I fjor hadde jeg så mye å gjøre på jobb at da ble det ikke noe Halloween. I år har jeg rukket å tenke på det tidsnok, så nå tror jeg vi skal be noen små venner over.

   Å ha utkledningstøy lett tilgjengelig er skikkelig digg. Gjerne sammen med avlagt voksentøy (pappas gamle slips, en blondesinglet jeg ikke trenger lenger eller en sliten t-skjorte de kan klippe i)

   Og selvfølgelig bare hyggelig å linke til bloggen min fra Nilles sider 🙂

 • Trine Benedicte

  21/10/2012 at 20:55 Svar

  Heihei! Leser daglig bloggen din – og liker den veldig godt! Ser du er Etsyfan og lurer på hvordan det er å bestille derfra? Kommer det toll å moms utenom?

  • Susanne Kaluza

   21/10/2012 at 22:43 Svar

   Så hyggelig! Tusen takk! Det funker veldig fint å bestille fra Etsy. Alltid vært fornøyd med det jeg har kjøpt derfra! Som regel er tingene på Etsy så billige at de går under 200 kroners grensa. Over 200 kan man risikere at pakken blir stoppet i en stikkprøve i tollen.

 • Anne

  24/10/2012 at 10:35 Svar

  Hei fine bilder og fine utklednings-tips! Nydelig sushi-kostymen da.. ! Men batman-kappen, luerer litt på om den hadde vært populær for min på 4 år. Hvor har du kjøpt den ? : Mvh Anne 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:24 Svar

   Trykker du på bildet kommer du rett inn på siden til hun som har laget den. Den er håndlaget og koster 150 kroner + porto. Kommer sikkert på ca 200 totalt og da slipper du moms og toll i samme slengen. Rekker den nok ikke til Halloween nå, men super julegave da! Mange klemmer fra Susanne

 • Arne

  24/10/2012 at 11:09 Svar

  Halloween er innført og drevet av et skapt behov, og slik dagen feires i Norge blir den bare fjernere og fjernere fra sin opprinnelse. I katolske land kalles dagen «de dødes dag», og folk kler seg pent, besøker graven til sine forfedre og deler mat, historier og fest hjemme eller på restaurant. En ren dannelsesprosess, og en feiring med mening. Å kle seg ut med blod og gørr for å se mest mulig zombie ut har ikke noe med noe å gjøre, en importert tradison uten røtter gjennomført på den mest overfladiske måten det er mulig å gjøre det. Når støre ungdommer(!!) etter at de små søte har gått på godtetur, står på døre med en åpnet handlepose og presser ut «godteri» av sitt misfornøyde fjes er det bare flaut. Og gir du ikke svinpelsene godteri kliner de til huset med egg. Nei; det har blitt buy plastic, it’s fantastic. Trekk ned gardinene, slukk lyset og gå på en hyggelig, varm restaurant i stedet.

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:25 Svar

   Veldig trist å se hvordan noen ungdommer ødelegger denne dagen ja.

 • […] Er du på jakt etter kreative kostymer finner du forøvrig mine favoritter i dette innlegget. […]

 • […] Nå gjenstår det bare å pønske ut et kostyme.. […]

 • […] De fineste, rimelige kostymene fra Etsy. […]

 • […] de fargene du ønsker. En morsom idé for karneval i barnehagen i februar. (I den forbindelse: Sjekk utvalget mitt for utkledningstøy i dette innlegget) Maska koster 140 kr inkl shipping til […]

Post a Comment