Spyende paprika til Halloween

Erru spy-dig?

Jeg har fortalt dere at jeg elsker Halloween. Her er en enkel, men effektfull middagsidé for en kvalmende Allehelgensdag (eller bare en dag du har noe kids du vil imponere på besøk)

Slik gjør du:

1. Kjøp inn en haug med paprika. Oransje funker best for Halloween, siden de likner mest på gresskar. Kutt av toppen og fjern frøene med en liten kniv. Skjær av en liten bit av bunnen så paprikaen står støtt. Så begynner morroa.

Du trenger paprika. Og en kniv.

2. Skjær ut grusomme ansikter i paprikaene. Det viktigste er å få en munn som gaper litt. Har du større barn er dette kjempegøy å gjøre sammen. Datteren min på 5 fikk det til med litt hjelp og var superstolt av resultatet!

Skal du lage til mange barn kan ansiktene skjæres klar en dag i forveien. Oppbevar de i en bolle med vann i kjøleskapet.

Gidder du ikke fylle med spaghetti kan du ha de grusomme ansiktene som spiselig pynt på Halloweenbordet.

3. Fyll paprikaen med spaghetti. Her kan du bruke den sausen du vil: pesto, tomatsaus eller carbonara funker fint. Selv hadde jeg bolognesesaus liggende og brukte opp den. Dra gjerne litt spaghetti ut av munnen så det ser ut som monstrene spyr!

Jeg lagde disse da vi hadde noen små venner på besøk, og det ble masse gris (som alltid med barn og spaghetti) og masse latter og tøys. Stor slager!

Sjekk også ut mine andre Halloween tips: Avkappet hånd-drink og kreative kostymer. Flere kommer!

Hvordan har dere tenkt til å markere Halloween i år? Og feirer dere på lørdag eller neste onsdag?

[subscribe2]

» Every time I think of you I puke.»

12 Comments
 • Irene

  25/10/2012 at 06:16 Svar

  Blir nok neste lørdag tenker jeg. (tiden har flydd litt fra meg)

  • Susanne Kaluza

   25/10/2012 at 10:33 Svar

   Hehe. Det fine er jo at det strengt tatt ikke trenger være Halloween for å overraske med litt grusom middag. Du er jo bare en folkeheltmamma om du tar det en helt vanlig lørdag 😉

 • Ann

  25/10/2012 at 09:42 Svar

  Eg fann desse på nettet sist veke da eg googla halloweenmiddag; de er knallkule! Vi skal blande inn litt gresskarmos i spegettisausen, og bruke lokket på de fylte paprikaene før vi setter de i omnen i nokre minutter. Trur det blir knallstilig! Dette er eit perfekt døme på kor enkelt ein kan gjøre noko spesielt utav noko vanleg:)

  • Susanne Kaluza

   25/10/2012 at 10:34 Svar

   Ja, de var faktisk kjempelette å lage! Men godt tips er som jeg skriver å skjære ut på forhånd om du har flere enn to gjester. Jeg har laget de noen ganger og det er skikkelig digg å bare kunne fylle oppi, istedenfor å stå og skjære ut sånn på tampen når maten er klar 😀

   • Ann

    25/10/2012 at 13:43 Svar

    Merka meg det ja; vi skal vere åtte til bords. Den eine er ein kresen kokk, så eg må stå ved gryta og passe på at spagettien ikkje blir vassen. Kaldt vatn til paprikaen – skjekk!:)

 • supermarie

  25/10/2012 at 10:34 Svar

  Haha, så fantastisk stilig! 🙂 Min Halloween er i afrika i går, så jeg skal bare se hvordan de lokale feirer – og evt joine dem!

  • Susanne Kaluza

   25/10/2012 at 10:37 Svar

   Lucky bastard! Gleder meg til å lese hvordan din dag endte opp! Håper de har noen lumske lokale tradisjoner 😀

 • Jenny

  25/10/2012 at 10:57 Svar

  Jeg blir mektig imponert over iveren din, Susanne! Og jeg synes det er artig at du tar barna på alvor og leker med mat og kostymer. Jeg gleder meg virkelig til barna blir litt større:)

  Når dét er sagt, er jeg virkelig ikke voldsomt begeistret for Halloween. Blant annet fordi barna kaster egg og dopair på døra vår dersom de ikke får godteri. For ikke å glemme kjøpepresset i forbindelse med skrekkarneval i barnehage osv. Kan ikke du skrive et innlegg om hvorfor og hvordan denne tradisjonen har oppstått? Det hadde vel vært en mye hyggeligere tradisjon dersom vi stjal Thanksgiving fra USA, eller tok på alvor allehelgensdagen som feires i kirken?

  • Susanne Kaluza

   25/10/2012 at 21:43 Svar

   Hehehe. «Ivrig» er vel en ganske god beskrivelse. Synes det er så gøy med litt uhøytidelige tips og ideer som er enkle å få til i hverdagen. Minst like morro for mitt indre barn som for barna mine 🙂

   Når det gjelder Halloween i Norge har du helt rett. Jeg tror jo Halloween tradisjonen har oppstått som følge av at vi som generasjon har vokst opp med å se Halloween på amerikanske filmer og tegnerserier og at noen gluping så sitt snitt til å tjene penger på det. Desverre har vi bare importert utkledning/godteri/egg, ikke familiehyggen med å plukke ut gresskar eller f.eks å besøke kirkegården og minnes de vi har mistet.

   Derfor prøver jeg heller å plukke de tingene som passer for oss og skape nye tradisjoner i vår familie 🙂

   Mange klemmer fra Susanne

 • Alina Fagerhaug

  25/10/2012 at 12:43 Svar

  Her feirer vi på dagen. I fjor lagde vi paprika med meksikansk gryte i og salat. Gryta fikk en veldig god smak av å ligge i paprika en stund.
  I år trur jeg det ikke blir så stort med maten, Men pynting av hele huset, sminking og godte tigging blir det. 😛

  • Susanne Kaluza

   25/10/2012 at 21:44 Svar

   Bra å skru arbeidsmengden opp eller ned etter hva man føler før. Selv skal vi ha noen små venner over. Tipper jeg satser på utkledning, godtetigging og litt enkel mat 🙂 Håper dere får en topp dag!

 • Ellen

  29/10/2016 at 07:46 Svar

  I år lager jeg edderkopper av rosiner + druer, til forrett spyende paprika, mummiepølser, fiskeboller i blod, pizza med edderkopper til middag, sprøyter med blod, og larveegg med krokodiller til dessert. Pynter leiligheten skummelt. Har invitert 10 8åringer. Både jeg og sønnen gleder oss!

Post a Comment