Give away: Farsdagsgaven i boks

Hvem er det som lager niste hjemme hos dere? Med farsdagen comming up neste helg kjører jeg i gang en give away flere har etterspurt. Jeg har fortsatt et par eksemplarer igjen av matpakkeboka mi «I Boks» fra vennebunken jeg fikk fra forlaget, og nå gir jeg én av dem til dere!

Boka kjenner dere fra før, den er full av bilder og idéer til en mer fargerik og fristende matpakke. Jeg har prøvd å klemme så mange ideer som overhodet mulig inn i hvert bilde, gravd fram statistikk over hva norske barn faktisk spiser i matpakka (12 prosent spiser grønnsaker, 2 prosent spiser middagsrester) med kjønnsforskjeller og regionale variasjoner, gir tips til mat det er kjekt å ha i kjøkkenskapet, kjøleskapet eller fryseren, knuser matpakkemyter og deler enkle triks for dager der nistesmøringa må gå ekstra fort.

Bare damer som vil lage digge matpakker sier du?

Olav fra den populære matbloggen Hobbykokken har skrevet en grundig anmeldelse av boka og beskriver «en kjempefin bok som er spekket med tips og gode ernæringsråd».

Hvis noen fortsatt tror menn ikke synes det er gøy å leke med maten bør de sjekke ut Olavs «I Boks»-inspirerte matpakker som han postet på  Twitter etter å ha lest boka eller nistene til pappaer som Vegard, Kjartan, Pål eller Trond på Facebooksiden til bloggen.

Er det far som mekker matpakker hjemme hos dere er boka med andre ord full av ny, morsom inspirasjon, mens ser han sjelden en nisteboks er den et strålende hint!

Pølsefest!

Jeg forenkler reglene litt denne gang:

 • Du får ett lodd for å fortelle hvorfor akkurat mannen din, faren din, broren din eller kompisen din fortjener denne farsdagsgaven.
 • Du får enda ett lodd for hvert blogginspirerte nistebilde du sender meg på susannekaluza(at)gmail.com. Jeg legger som dere vet jevnlig ut inspirasjonsbilder på Facebooksiden min, sånn at vi kan få idéer fra hverandre!

For å gjøre trekningen lettere er det topp om du prøver å nummere loddene når du skriver i kommentarfeltet. Er du førstemann skriver du “jeg tar lodd 1 og 2″, nestemann skriver “jeg tar lodd nummer 3″ osv. Selv om det blir litt krøll pga flere som poster samtidig gjør det jobben myyyye enklere når jeg skal finne fram til rett vinner etter. :-)

Jeg trekker den heldige vinneren på onsdag sånn at boka har en god sjans til å nå fram tidsnok til farsdagen søndag 11. november.

Lykke til!

Rester igjen etter tacomiddagen? I matboksen med dem!

 

No Comments
 • Leyla

  04/11/2012 at 10:32 Svar

  Hei!
  Jeg tar 1 lodd 😉

  Denne boken hadde passet kjempebra her, og jeg vet det er noe mannen hadde satt pris på. Han trenger kreative og inspirerende tips til matpakken. (+ at jeg hadde blitt veldig glad for og ha den i hus selv 😉

 • ellens oase

  04/11/2012 at 10:57 Svar

  Jeg ga denne boka til min mann på bursdagen hans, så lykke til til dere andre!

  God søndag Susanne!

  Ellen

 • Jeanette

  04/11/2012 at 11:11 Svar

  Hurra! Krysser fingrene og tar lodd 2 og 3!
  Min mann elsket matpakkene jeg laget til han, inspirert av denne boken. Og siden han er verdens beste pappa og mann, trenger jeg flere tips til gode, fine, søte, hyggelige matpakker:-)
  Dessuten trenger han nok inspirasjon selv, når han kanskje skal begynne å lagd niste til to små gutter som skal begynne i barnehagen til neste år:-)

  Bilder har jeg sendt deg allerede, teller det?!
  Hilsen Jeanette:-)

 • June

  04/11/2012 at 11:36 Svar

  Hei! Jeg skulle gjerne gitt denne til min kjære. Vi deler på oppgavene på morgenen og en av hans “jobber” er å lage niste til jentene våre. Selv om han er kjempeflink hadde det vært supert med litt ekstra inspirasjon!:)
  Fingers crossed!
  Klem fra June:)

 • Snefrid

  04/11/2012 at 12:22 Svar

  Hei! Jeg kjøpte denne boken for en stund siden, og den er helt fantastisk:) Jeg vil gitt den til min far fordi han er en fantastisk pappa, og jeg vet han (og de barna som fortsatt bor hjemme) vil bli kjempe glad for denne boken.
  Jeg tar lodd 5!

 • Marita

  04/11/2012 at 13:37 Svar

  Hei! Ønsker meg boka di for å gi til verdens beste mann som leverer i barnehagen og smører matpakke hver dag:)

 • Beate

  04/11/2012 at 13:49 Svar

  Kjæresten min jobber jevnt og trutt,
  trenger en boks slik at poser tar slutt!
  Han stiller opp for sine barn og mine små,
  og fortjener en gave de kan gi, og han kan få 🙂

  Mvh Beate
  lillemeg26@hotmail.com

  • Beate

   04/11/2012 at 13:50 Svar

   Glemte å si at jeg tar 1 lodd med kommentar 😀

 • Beate

  04/11/2012 at 13:52 Svar

  Glemte å si at jeg tar 1 lodd med kommentar 🙂

  Mvh Beate

 • Ane

  04/11/2012 at 15:57 Svar

  Hei!! 🙂
  Jeg tar lodd nr. 7.
  Da jeg leste innlegget nå, tenkte jeg med en gang på pappa.
  Han pendler ifm. jobb, og lag er derfor maten selv på ukedagene.
  Da blir det havregryn med melk til frokost, og noen tørre brødskiver og en banan til lunsj.
  Dette er nærmest standarden hver dag!! Ikke gidder han å skjære opp bananen til skivene heller, han
  Tar brødet i ei hånd og bananen i den andre.
  Derfor kunne han trengt seg noen matpakketips, som også kan være super inspirasjon til frokosten.

 • Ragnhild

  04/11/2012 at 17:28 Svar

  Hei!! 🙂
  Jeg tar et lykkelodd – nr. 8. ? 🙂
  Denne boken hadde passet kjempebra her i huset…., og jeg vet at det er noe «gubben» hadde satt pris på også. Han ( og jeg…. ) kan trenge noen kreative og inspirerende tips til matpakkene. 🙂

 • silje

  04/11/2012 at 18:19 Svar

  Hei
  Jeg tar nr 9
  Mannen min er en kjernekar på alle måter. Og en fantastisk tålmodig pappa.
  Ikke nok med at han kler på alle tre barna våre hver morgen,
  han lager forkost og niste til barnehagen.
  Men det går jo stort sett i det samme:
  `Brødskive med saltpølse eller brødskive med gulost`

  Så han trenger litt inspirasjon. og boken din kan gi han ett piff i riktig retning.
  (og meg selv også, hvis jeg får lov å snike meg til en titt i den)

  Tusen takk for en super blogg. Elsker ishendene dine i punsj. Knis

 • Nennes

  04/11/2012 at 18:32 Svar

  Skrev før i dag…men tror ikke det kom med…

  Min mann fortjener dette da han har vært så flink og gjøre alt hjemme og på hytten i sommer og denne høsten!
  Etter at jeg var i en alvorlig sykkelulykke i sommer og knuste armen min, over 60 sting i hode, ansikt og armen som nå er full av skruer og plater har jeg ikke fått gjort noe selv…..han måtte også hjelpe meg med stell av meg….
  Ikke så så lett. Når han må gjøre alt, jobb, pusse opp osv.
  Derfor hadde han fortjent en liten gave 🙂

  Carpe diem!

  Klem

  • Nennes

   04/11/2012 at 23:50 Svar

   Lodd nr 10 var det vel 😉

   Klem

 • Camilla

  04/11/2012 at 18:50 Svar

  Jeg vil gjerne være med i trekningen!
  Dette hadde vært en perfekt bok for min andre halvdel som faktisk (!) liker på leke seg frem på kjøkkenet 😀 Siden personen foran ikke skrev loddnummer, regner jeg med at dette er lodd nummer 11 🙂
  Hilsen Camilla, toyotacrown (ætt) hotmail.com

 • Bente Christin Ovesen

  04/11/2012 at 19:45 Svar

  Min kjære er så flink til å gjøre ting for meg , hadde vært morsomt å lage noen fine matpakker til han 😉

 • Monica Karin

  04/11/2012 at 19:48 Svar

  Jeg vil gjerne være med …
  Jeg tar lodd nr 12 🙂
  Jeg vil gjerne gi denne boken til min kjære sønn,som har blitt pappa og som lager nistepakke hver dag til seg selv og til lille jenta si. Han klager alltid over at det er så kjedelig med nistepakke,da han er lei en enkel skive med ost.
  Så har veldig lyst og gi ham en slik bok,slik at han kan få noen gode ideer 🙂

  Forresten jeg la inn en hilsen på siden din for noen timer siden,Vellll jeg trodde jeg la den inn på siden din.Jeg kom inn på din side,å på denne konkurransen. Å la inn min melding,da jeg var ferdig og meldingen angivelig skulle ligge hos deg. Så kom jeg tilbake på en annen blogg. Å det var Fotballfrue sin blogg,så hun har nå en kommentar om at jeg vil gi en Nistepakkebok til min sønn… Ler…
  Skjønner ikke hvordan det gikk til,for jeg la kommentaren inn under dette innlegget !!!??!!
  Ja ja håper denne kommentaren kommer på rett plass i alle fall ..
  Ønsker deg en videre fin søndag og en kjempe fin uke fra i morgen av..

  Stor hilsen fra Monica Karin
  canim_monica@hotmail.com

 • HildeM - Lykkelig med liten

  04/11/2012 at 19:51 Svar

  Jeg tar lodd nr 13 og krysser fingrene for mannen min! Han har aldri laget matpakke, så det er på tide at han gjør det og får litt inspirasjon!

  Ha en fin kveld!

  Klem

 • Anja

  04/11/2012 at 22:35 Svar

  Jeg tar lodd nr 14! Kjæresten min elsker å lage mat – også barnemat til vår lille gutt. Det ville vært supert for han med litt ekstra inspirasjon når barnehagetiden kommer.

 • kjerstin

  04/11/2012 at 23:43 Svar

  Jeg tar lodd nr 15:)

  Mannen i huset er helt fantastisk, han lager inne bare nistepakke til mor og datter, men også middag. Dette selv om han er vegetarianer selv.

  Han er bare den beste, og fortjener dereter::)

  mvh

  kjerstin

 • Eva Britt

  05/11/2012 at 10:31 Svar

  med en så flott matboks så håper jeg sønnen i huset (16 år) kan lage seg fristende matpakker.

 • mali-mo

  05/11/2012 at 12:56 Svar

  Jeg tar lodd nr 16!!

 • Ann

  05/11/2012 at 15:41 Svar

  Min mann (og far til våre to barn) fortjener denne boka – eller var det slik at han trenger den? Han lager nistemat til barna våre når eg er på trening i nistemattid (dvs om kvelden). Grunnen til at han bør få denne boka er at han i samme slengen lager matpakke til MEG! Dvs at han, med passande inspirasjon i bokform, vil kunne sende med meg spanande matpakker farmover! Ja, også ungane da;)

  • Ann

   05/11/2012 at 15:42 Svar

   Ok, så da var det lodd nummer 17 på meg; kremt, mannen min.

 • Camilla Düring

  05/11/2012 at 16:52 Svar

  1 lodd 🙂
  det hadde vært den beste farsdagsgaven til typen, fordi han aner ikke hvordan han han skal lage matpakke eller hva man skal ha med 😛

 • Nann Karin

  05/11/2012 at 18:51 Svar

  da har jeg kommet til at dette er lodd nr 19.

  Min kjære samboer, og pappaen i huset er best på middagsrester.
  Da til seg selv, om ikke pakka ligger igjen i kjøleskapet da.
  barnas blir to skiver med et eller annet smørepålegg, – sammenbrettet skiver..
  Jeg ønsker en glad matpakke til meg og barna 🙂

 • Andrine

  05/11/2012 at 19:02 Svar

  Hei 🙂

  Hos oss er det både mine to fantastiske brødre og faren min som lager nistepakke.
  De slår aldri feil,og etter noen lange timer på skolen,er det alltid godt å vite at jeg kan spise en matpakke med kjærlighet 😉

  Tar lodd 8!!!

 • Stine Bratvold

  05/11/2012 at 22:21 Svar

  1 lodd 😀

 • Guri Marie Kristoffersen

  06/11/2012 at 01:31 Svar

  Hei på deg!

  Jeg tar 1 lykkelodd!
  Denne boken er noe for min svigersønn
  når ikke min datter er tilstede og
  gjør i stand matpakken hans.

  Vennlig hilsen Guri Marie

  guri_marie.kristoffersen@getmail.no

 • Maria

  06/11/2012 at 01:56 Svar

  Da blir det lodd 23 på meg. 🙂 Jeg ønsker å gi boka di til mannen min fordi han er mye flinkere på kjøkkenet enn meg og elsker å stå og pusle der inne med stort og smått. Vi venter barn til våren, og jeg er sikker på at han vil like å planlegge barnehagematpakkene allerede nå. 🙂

 • Ingunn Kne...

  06/11/2012 at 08:58 Svar

  Lodd 24 på meg. Min kjære mann fortjener å fornye mapakken sin. I over 25 år har den bestått av 2 kneipbrødskiver med brunost- huff og huff. Han trenger å fornyes 🙂
  ingunnk5(ætt)gmail.com

 • Gro Kåsmoli

  06/11/2012 at 09:29 Svar

  Jeg tar et lodd nr 25
  Her i huset er det mannen min som lager mapakke han trenger å få litt inspirasjon 🙂
  grokaas@gmail.com

 • marianne

  06/11/2012 at 11:00 Svar

  Jeg tar ett lodd, for jeg har verdens snilleste og flinkeste mann som lager niste til ungene hver eneste dag og når jeg står opp er kaffen klar og det er fyr i ovnen :))

  mrolfsen@live.no

 • Marianne V

  06/11/2012 at 11:21 Svar

  Lodd 27! Faren min har aldri måttet laget matpakke til meg, broren min eller moren min. Moren min har alltid gjort det til oss. Nå er det på tide at han lærer seg å lage matpakke til seg selv! Han står som regel alltid «offside» på kjøkkenet.

 • Hege Anita

  06/11/2012 at 11:50 Svar

  Jeg tar lodd nr.28.
  Mannen min trenger virkelig inspirasjon til matpakkene som han skal lage, for når han lager matpakke til barna så ligger det bare ei brødkive med pålegg oppi matboksen.

 • Ingvild

  06/11/2012 at 13:58 Svar

  Lodd 29.

  Mannen min fortjener absolutt en sånn bok! Hver morgen underholder han 2-åringen vår og smører matpakken hans, mens jeg får sulle i fred på badet. Ikke bare det, om jeg har det ekstra travelt smører han til og med frokostmatpakke som jeg kan ta med på jobb. 🙂

 • Marte

  06/11/2012 at 14:56 Svar

  Lodd nr 30 håper jeg bringer lykke og bok til mannen min! Han er en så bra pappa som lager matpakke til sønnen vår så og si hver dag, mens jeg sover litt frempå med vår lille nyfødte (etter å ikke så sovet altfor mye natta igjennom for å forsvare meg selv litt…hehe…). Ettersom mannen min spør sønnen vår hva han vil ha i matpakken blir det derimot stort sett det samme: «pannakakaskive (Polarbrød, red.amn) med brunost!» Så da blir det det (ettersom mannen min selv kun spiser dette pålegget og synes det er en høydare uten like). MEN samtidig blir det litt varisjon ettersom han putter med en liten boks oppi matboksen med ulike ting i: bringebær, blåbær, aprikos, tomat, nøtter osv. Så her er det m.a.o et potensial å spore! 😉

 • Gina Onsrud Jensen

  06/11/2012 at 19:48 Svar

  Her håper jeg på vinnerlykke – har en absolutt herlig mann (giftet oss i fjor og fikk barn nr 3 «innenfor ekteskapet» nå i august) som står opp og tar med de to eldste barna i barnehage og på skole om morgenen. Han har etablert en god vane med å spise frokost med skolegutten og smøre niste til begge barna i samme slengen og fortjener denne morsomme boka som takk – eller kanskje jeg trenger den for å avlaste ham litt..? 🙂

 • Andrea

  06/11/2012 at 20:04 Svar

  Hei. Jeg vil gi denne boken til min kjære lillebror på 12. Det å ha med seg matpakke har blitt en kjedelig vane og noen ganger blir den liggene hjemme. Denne boken håper jeg vil inspirere, å vil kanskje skape en lyst.

  Kontakt meg; andrea.hjeldnes@hotmail.com

  Mvh Andrea

 • Kristin

  06/11/2012 at 20:22 Svar

  Og jeg stikker av med lodd nr 33. Min mann hadde trengt denne, da det er stort sett mor om lager matpakker……

 • Thea K.

  06/11/2012 at 21:32 Svar

  Jeg tar lodd nr. 34. 🙂

  Min mann fortjener det fordi han har det meste av ansvar i huset for tiden, mens jeg må holde meg helt i ro i noen måneder til på grunn av et litt komplisert svangerskap. 🙂 Han er kjempeflink, og lager matpakke til sønnen vår på 4 hver dag. Det går stort sett i leverpostei og prim, så jeg tror han trenger litt input. 😉

 • Katrine Donal Botn

  06/11/2012 at 21:53 Svar

  Vel, det blir kanskje litt vanskelig å gi min far en farsdagsgave. Han døde nemlig Julaften 2009..
  Jeg vil heller ha gitt den her til min mamma på farsdagen, så hun får seg en gave hun å. 🙂 Hehe.

 • Mini

  07/11/2012 at 04:56 Svar

  Lodd 35,
  Faren min fortjener denne.
  Han spiser sjelden frokost før han drar på jobb. Og ofte er det så travelt der han jobber at han ikke tar seg tid til å ha ordentlig lunsjpause (bare mye kaffe).
  På den måten blir det lett til at det blir overspising ved middagsbordet. Slike matvaner er ikke spesielt sunt på lang sikt.
  Denne boken kan gjøre lunsj så fristende at han ikke vil gå glipp av det, og med det starte opp med nye sunnere vaner. Og det er jo bra for både han selv, og alle som er glade i han 🙂

 • Kristine

  07/11/2012 at 13:04 Svar

  Lodd 36.

  Min mann, og Synnes pappa, hadde hatt stort utbytte av denne boka.
  Med boka på laget hadde matpakkene til minsta muligens blitt mer spennende og fargerike. Kanskje de tilogmed kunne ha gitt økt matlyst?

 • […] Jeg er helt overveldet over responsen på den lille farsdagsgiveawayen jeg har hatt gående de siste dagene. Den heldige vinneren av “I boks -den lille matpakkeboka” ble Bente […]

 • […] vet det er mange av dere som liker når jeg har konkurranser om bøker her på bloggen. Det kjedelige med konkurranser er likevel at det bare blir en vinner, når jeg helst ville gitt til […]

 • nike free run 5.0

  19/04/2013 at 15:09 Svar

  Simple, a little artistic, bloggers looked reluctant to remove the effect on the line.

Post a Comment