Elefantastisk opplevelse

En elefant kom marsjerende..

Jeg gidder som regel ikke ha så veldig ambisiøse utfluktsplaner når jeg reiser på ferie med barna, men her i Khao Lak har de et tilbud jeg visste kom til å bli en slager: Ridetur på elefanter.

Hvem er det du kaller dørmatte?

Vi ble hentet på hotellet vårt og kjørte et kvarters tid innover i jungelen der en hel camp full av elefanter ventet på oss. Vi red to og to, og jeg var ganske glad vi hadde «sikkerhetsbelte» for det var jammen langt ned!

Mamma og pappa red først.

Lillebror var først litt (les: veldig) skeptisk, for elefanten var høy og det humpet og gynget veldig når de gikk. Men så begynte han og pappa å synge «Hompetitten» og «En elefant kom marsjerende» og etter det var han trygg og kry som en konge oppå det store dyret. Mestringsfølelse!

Synes slike øyeblikk, når både barn og voksne koser seg og opplever nye ting sammen er det aller beste med å reise. Vet vi kommer til å snakke om denne turen i lang tid framover!

Vi red blant annet gjennom en plantasje med gummitrær, så koppene som var bundet opp langs stammene for å samle opp den seige massen som sakte renner ut av treet, fikk kjenne på den og snakke om at det er slik vi får alt fra tyggegummi til gummistrikker og sprettballer.

Trenger du gummi?

Høydepunktet var når Bamsecapsen til lillebror falt av, og elefanten stoppet og plukket den opp med snabelen sin.  Et annet høydepunkt? Når en av elefantene dro fram den gigantiske tissen sin og tisset og bæsjet rett foran oss.

Det lo både 2-åring og 31-åring godt av hele tilbaketuren.

Snørrete snabel.

Selve rideturen varte i underkant av en time, noe som var akkurat passe dose både for små og store.

Etterpå fikk vi mate elefantene. Elefantpasserne sa vi kunne gi dem så mye bananer vi ville, for elefantene tilbringer 20 timer i døgnet med å spise. Nesten litt skummelt med alle de lange, grådige snablene skytende mot seg, men det var det bare mamma som synes. Datteren min oppsummerte turen slik:

– Snibelsnabelsnubel bra!

Hva er det rareste dyret du har ridd på? Hvor var det hen? Og har du noen dyr du drømmer om å møte?

Snabelangrep!

//sponset

 

No Comments
 • hunblogger

  05/12/2012 at 22:02 Svar

  «Høydepunktet var når Bamsecapsen til lillebror falt av, og elefanten stoppet og plukket den opp med snabelen sin» – Å, kjære vene, så

 • Karoline

  05/12/2012 at 22:07 Svar

  Hvalhai! Jeg vil svømme med Hvalhai. Ikke en sånn tam en som blir bunnet fast, men en vill en.

  • Susanne Kaluza

   08/12/2012 at 05:36 Svar

   OOOHHH! Gøy! Det minner meg på at jeg vil dykke med haier. Bli senket ned i et sånt bur i fullt dykkerutstyr. Skummeltgøy!!

 • hunblogger

  05/12/2012 at 22:13 Svar

  ops…trykket feil og postet før jeg ble ferdig :-)…forsetter her:

  – Å, kjære vene, så fin opplevelse for lillebror :0). Og ikke minst, for de voksne!

  Gode ferieopplevelser sammen med ungene er en av de absolutte høydepunktene i «hverdagen».

  • Susanne Kaluza

   08/12/2012 at 05:34 Svar

   Ja, han snakker om det hver dag nå. Gjorde tydeligvis dyyyypt inntrykk! Veldig gøy å finne ting som er like gøy for bestefar på 76 som lillebror på 2 🙂

 • møffin

  05/12/2012 at 23:22 Svar

  Det ser og høres helt fantastisk ut!

  • Susanne Kaluza

   08/12/2012 at 05:41 Svar

   Det er definitivt noe av det gøyeste jeg har gjort! Anbefales!

 • Hanna

  06/12/2012 at 10:10 Svar

  Elefantastisk! Nå synes jeg det er nok med Thailandsnakk her, for snart booker jeg tur dit! 😀

  • Susanne Kaluza

   08/12/2012 at 05:43 Svar

   Hahahaha. Ikke mange dagene igjen her nede nå.. Kan ikke si jeg gleder meg til å dra hjem til kuldesjokk, men det blir fint å feire jul i nytt hjem da. Og kjenner dette blir en ferie vi kan leve på leeenge 🙂

 • […] og konene hans som kunne gi meg ny informasjon, men jeg slukte første og andre bok i serien da vi var på ferie (Mantel jobber med tredje boka nå. Gleder meg!!). Ulvetid er spennende, fengende og lærerrik på […]

 • […] sammen som både barn og voksne genuint har glede av. Det kan være ekstravagant, som da vi dro til Thailand med besteforeldrene og red på elefant: førstereis både for 76-åringen og 2-åringen. (Ingen av dem har sluttet å snakke om det […]

 • […] Jeg har alltid vært glad i å reise, og var spent på hvordan det ville bli med barna, men i løpet av de 6-årene siden datteren min ble født har vi dratt henne og broren hennes med til alt fra storbyer som München, København og London, via barnefamilieklassikere som Kanariøyene, Kypros og Mallorca, og lenger unna som Tyrkia og Thailand. […]

Post a Comment