Båtegg: Ny vri på helgefrokosten

Dere vet jeg elsker egg til frokost i helgene, men det kan bli kjedelig med den samme eggerøra eller speilegget dag hver gang. På den superfine matbloggen Spoon Fork Bacon, fant jeg denne fristende idéen. Bakte eggebåter!

Disse er mye enklere å til enn de ser ut:

Slik gjør du:

 1. Skjæ to v-former i en middels stor baguette og ta ut endel av innmaten (smulene kan du tørke og blande i kjøttkaker eller ha oppå pastaformer om du ikke vil ha svinn. Eller gi til fuglene)
 2. Visp sammen egg, fløte, skinke, gressløk, salt, pepper og finrevet parmesan og hell i hullet.
 3. Avslutt med litt mer parmesan på toppen og bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.

Når eggebåtene har kjølt seg ned en fem minutters tid kan du enten servere de som de er eller skjære de opp i skiver. Eggeblandingen i midten skal da være fast og fin. Perfekt til en rolig søndagsmorgen eller en avslappet brunsj med venner!

Hva liker du å servere til en digg helgefrokost eller brunsj?

No Comments
 • Åh nam nam! De så helt utrolig gode ut. Jeg er helt lik, må ha egg i helgene, men merker jeg er liiiiiiitt lei eggerøre etterhvert. Kan være fordi det ikke bare er i helgene haha 😛

  • Susanne Kaluza

   17/12/2012 at 09:40 Svar

   Hahahaha, ikke meg heller. Og hvertfall ikke siden jeg begynte med hjemmekontor. Lørdag hele uka 😀

 • alva2c7g

  28/05/2013 at 22:08 Svar

  Incredible! This is one specific of the extremely valuable sites We’ve at any time turn up throughout with this issue. Essentially Magnificent. We are also an expert with this subject matter so I can comprehend your energy.

Post a Comment