Fine pakkeidéer med gråpapir

Har du fått alle julegavene i hus ennå? Jeg var flink og gjorde unna mye gaver da jeg var i London med tantebarnet mitt og siden i Thailand med familien, så i dag skal jeg bare handle de siste småtingene. Etterpå blir det juleinnpakningsbonanza!

Nettet formelig flommer over av kreative pakketips om dagen, men jeg liker ikke å bruke masse tid og penger på dyr innpakning når jeg først har kjøpt en gave. Derfor pleier jeg å pakke inn i enkelt og miljøvennlig gråpapir – men det trenger slett ikke bli kjedelig for det.

Her er mine favoritt-tips for å enkel, men effektfull pakkepimping med barna:

1) Konfetti: Konfetti er alltid gøy, og med lim ved siden av kan barna kose seg lenge med å pynte opp gavene sine.

2) Pomponger. Husker dusånne pomponger vi alltid lagde på Fritidshjemmet sånn på slutten av 80-tallet?  De får nytt liv som pynt på pakkene. Pomponger er forøvrig supert tidsfordriv for barn ned i 3-årsalderen.  Husker du ikke hvordan man lager dem finner du en fin forklaring her. 

3) Snøkrystaller. Papirduker er lettvint moro for barn som er store nok til å håndtere saksa selv. Datteren min har fått skikkelig dilla og masseprodusert papirduker i hele høst. Nå kan de endelig brukes til mer enn å henges på vinduet.

4) Garnrester. Har du garnrester liggende kan dere lage årets fineste gaver ved å surre de rundt gråpapirpakkene. Jo flere farger jo finere. Regnbuer ruler!

5) Granbar. En kvist fra juletreet eller annet grønt liver opp. Billigere (og mer miljøvennlig) blir det ikke!

6) Klovneansikt. Pompongene kan også brukes på andre måter. Som nese i et ansikt får du morsomme klovnepakker. Perfekt til små venner. La gjerne barna tegne øyne og munn på gavene selv.

7) Post it. Har du hverken garn eller konfetti for hånden, klarer du kanskje å grave opp noen post-it lapper fra kontorskuffen? Klippet i sirkler lyser de neonfint opp på gråpapiret.

Er du ferdig med alle julegavene i år? Og har du kanskje noen innpakningstips på lur?

No Comments
 • Carina

  22/12/2012 at 09:42 Svar

  Fine forslag!;) vi bruker gråpapir her også, og lager som regel til og fra lapper av avispapir limt på ark.. Med sort hyssing blir det så fint og antifargete atte, hehe. God jul Susanne!;)

  • Susanne Kaluza

   22/12/2012 at 15:35 Svar

   Hehe, liker antifargede julegaver!

 • Synne

  22/12/2012 at 11:52 Svar

  Supre forslag. Jeg liker å bruke decopage-lim til å feste engleglansbilder på gråpapirpakkene mine. Enkelt og greit, med fint resultat.

  • Susanne Kaluza

   22/12/2012 at 15:36 Svar

   Glansbilder var en god idé. Jeg sparte på det når jeg var liten og har tjukke bunker med glansbildealbum ennå. Kjekt å få bruk for de etter 25 år 😀

 • Ellen

  22/12/2012 at 14:01 Svar

  Dorullnisser! Har man små gaver putter man det inn i nissene og tetter igjen nederst. Fin måte å bli kvitt dem (nissene)på (vi har 4 unger…)! Ungene lager mye annet av tomemballasje også – flott som gaveesker!

  • Susanne Kaluza

   22/12/2012 at 15:36 Svar

   Genialt!

 • aaargh

  22/12/2012 at 15:31 Svar

  Den gang DA. Hver gang NÅR. altså «da jeg var i London».

  • Susanne Kaluza

   22/12/2012 at 15:35 Svar

   Beklager. Det er en feil jeg alltid har gjort selv om jeg de siste 20 årene har vært superbevisst på det og stort sett klarer å luke dem ut. Av naturlige årsaker var jeg ortodoks motstander da Dagbladet bestemte seg for å si opp hele korrekturavdelingen. Vi trenger godt språk i offentligheten! Et annet ord jeg ofte skriver feil er «moro» som av en aller annen absurd grunn har hamret seg inn i min underbevissthet med to ‘r er. Håper du allikevel klarer å ha nytte av innlegget. Mange klemmer fra Susanne

 • Nina H

  23/12/2012 at 00:13 Svar

  De fineste pakkene i år, er pakket inn i kinesisk avispapir med rødt sløyfebånd fra Søstrene Grene. En tur til Kina er ikke så billig, men jeg tvang mannen min til å ta med en bunke aviser fra Kina da han var der på jobbreise. Skal man flotte seg ekstra, tar man cellofan utenpå. Lekkert!

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:15 Svar

   Åh, gøy! Strålende idé å spare på utenlandske aviser og ha som gavepapir etter en ferie. Skulle ønske jeg hadde tenkt på det da vi var i Thailand!

 • Mia

  23/12/2012 at 06:03 Svar

  Jeg bruker også gråpapir til gaver. Jeg pleier å fylle hele papiret med tusj-skriblerier, f.eks da jeg gav masse godteri pakket inn, en linje med Candy, neste med Godis, neste oppned med Candy osv. Da kan jeg lage innpakningen enda mer personlig.

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:15 Svar

   Det må jeg få barna til å prøve! Takk, Mia!

 • reena8m0f

  28/05/2013 at 22:01 Svar

  Wow! This is one specific of the very valuable websites We’ve ever appear throughout with this subject. Basically Spectacular. I’m additionally an expert on this subject matter so I can comprehend your effort.

Post a Comment