Hvordan bruke opp kalkunrestene?

Godt nyttår! Hadde dere en bra feiring i går?

Hos oss var det første gang 5-åringen var med ut for å se rakettene. Vi hadde fest hjemme, og hun la seg (nesten) til vanlig tid, også hadde jeg lovet å vekke henne halv tolv for å bli med ut i Stensparken.

Lillebror feiret vi nyttårsaften for Bangladesh-tid. Dvs stjerneskudd og sjokolademousse klokka 19 før det bar rett til sengs for en overtrøtt gutt.

Hun var så trøtt! Og så tapper. Jeg spurte gang på gang om hun ikke heller bare ville sove videre, men mens kroppen helt åpenbart trengte 8 timer mer søvn var det viljestyrken som vant. Hun kjempet opp øynene og å få stå med henne i parken, omringet av naboer, kjenne lukten av stjerneskudd og rakettrøyk og se hvordan hun lo og frydet seg over alle de nye inntrykkene og hvordan øynene hennes lyste for hvert nye lysshow som glitret over himmelen var den beste starten på 2013 jeg kunne fått!

I dag er tiden for å ligge i sofaen og høre på Radetzky marsjen og spise restemat! Har du noe kalkun til overs?

Kalkunwraps med hoisinsaus.

Her er en lettvint, kjapp og digg middag som knapt krever noe matlaging.

Du trenger:

 • Kalkunrester -Har du ikke kalkunrester kan du bruke kylling. Til veggismannen min bruker jeg Quornbiter (de har det i frossendisken på Ica) eller Mock Duck (asiatisk delikatessebutikk)
 • Agurk – skåret i staver
 • Vårløk -skåret i tynne skiver
 • Peanøtter
 • Koriander
 • Hoi Sin saus -kjøpes på pose i alle slags matvarebutikker
 • Tortillalomper

Middagen er inspirert av Crispy Duck’en vi pleide å spise som overtidsmat på Oriental når Dagbladet ennå lå i Akersgata.

 

Barna mauler agurkene mens de venter på resten av middagen.

Det geniale er at du ikke trenger gjøre noenting selv, du bare setter alle ingrediensene i skåler på bordet og lar hver enkelt lage sin egen lompe. Dermed blir det kanskje bare agurk og kylling på ett av barna, mens den andre kanskje våger seg på koriander og peanøtter også. (Vårløk har jeg aldri fått en eneste unge til å spise, men det tar jeg med knusende ro.)

Hvordan var din nyttårsaften? Var dere friske (synes jeg kjenner så mange som er slått ut av svineinfluensa om dagen!) Hvordan gikk det med barna? Og hva er middagsplanene deres for i dag?

No Comments
 • Hanna

  01/01/2013 at 13:25 Svar

  Her hadde treåringen sagt at hun ville bli vekket til klokka tolv, men det ble som jeg trodde ikke noe av. Minsten har mest sannsynligvis fått influensa, så det har vært mye byssing og kosing i de siste, men nå ser det heldigvis ut som han blir bedre. Mmm, Oriental… Må foreslå denne retten til Mannen som har haugevis av kalkun igjen 😉 Jeg har jo noen bokser Mock Duck som har stått her lenge, så det passer jo perfekt. Takk for oppskrift!

  Godt nyttår til dere 🙂

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:02 Svar

   Bare hyggelig! Håper minsten er frisk og fin igjen nå 🙂 Godt nyttår til dere, Hanna!

 • Livet i Casa Didriksen

  01/01/2013 at 14:55 Svar

  Takker. Sto akkurat her med en halv kalkun som jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med… Godt nyttår til deg. her var både 6 åringen, treåringen og ettåringen våkne. Og faktisk har vi ingen «dagen derpå» i dag så happy new year!!

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:05 Svar

   Tjoho! Happy New Year til Casa Didriksen! Håper kalkunrestene smakte!

 • JunePune

  01/01/2013 at 18:38 Svar

  takk for tips 🙂
  Vi hadde kalkun i dag og det ble MYE igjen 🙂

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:06 Svar

   Hehe. Vanskelig å beregne mengde på kalkun, ja. Jeg lager det til jul og spiser rester i dagevis 😀

 • Sissel

  01/01/2013 at 21:51 Svar

  Hei! Takk for sist da vi møttes ved bassengkanten på Mallorca 😉 Det var virkelig en bra restaurant dere anbefalte (10 retters..). Ville bare si at jeg har fortsatt å følge bloggen din, og jeg synes du skriver så bra og treffende. Skildringen fra nyttårsfeiringen i Stensbergparken med datteren din var magisk, og jeg gleder meg til å gjøre det samme neste nyttår.. (bare ikke i den parken, altså:))
  Gleder meg til å følge deg i 2013!

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:20 Svar

   Åh, så utrolig hyggelig å høre Sissel! Var veldig koselig å møte deg på Mallorca! Aller første gang jeg ble «kjent igjen» pga bloggen og kom i prat med en leser jeg ikke kjente fra før. Utrolig stas! Glad for at du synes innleggene mine treffer. Bare å si ifra om det er noe du vil lese mer eller mindre av. Jeg blir superglad for alle innspill 🙂 Godt nyttår til deg og dine! Mange klemmer fra Susanne

 • Mammadamen

  01/01/2013 at 23:45 Svar

  Godt nytt år, Susanne!

  Her ble vi litt slått ut av vannkopper, så nyttårsaften ble roligere enn planlagt. Men veldig fin allikevel. Og stjerneskudd på barna.

  Høres ut som en veldig fin nyttårsaften med datteren din! husker hvor magisk det var å være oppe klokka tolv da jeg var liten:)

  Klem Karianne

  • Susanne Kaluza

   02/01/2013 at 12:21 Svar

   Uff da! Håper gutta dine blir fine igjen snart! Et riktig godt nyttår til deg og dine fra meg 🙂

Post a Comment