Reven rasker over 2013

Alle dyr har sin tid i sola. Etter at ugler, fugler og bambier har dominert interiør, tapeter, matbokser og klær står 2013 i revens år.

Mikkel Rev er den slueste av alle skogsdyrene og har effektivt sneket seg inn på alt fra klær til app’er. Her her mine 9 favoritter:

1) Revegenser. Datteren min har trykket genseren jeg fant til henne med revefjes på til sitt bryst. H&M har også matchende skjørt i myk strikkekvalitet.

2)Revemaske Dere vet jeg digger Etsy. Den inernasjonale nettbutikken for håndlagde ting flommer over av den røde rakkeren. Et kjapt søk på fox gir 23729 treff. Men det er ikke gull alt som glimre, eller fint alt som legges på Etsy. Sjekk nettsiden Regretsy, som viser de schtøggeste tingene folk har fått seg til å legge ut for salg. Denne revemaska står ikke i fare for å havne på Regretsy. Den er håndlaget, og kan fås med eller uten krone og i akkurat de fargene du ønsker. En morsom idé for karneval i barnehagen i februar. (I den forbindelse: Sjekk utvalget mitt for utkledningstøy i dette innlegget) Maska koster 140 kr inkl shipping til Norge.

3) Reveapp: I følge småbarnsfar Aslak Borgersrud er det helt greit å la barna spille på iPad hver dag, så lenge vi har gode og varierte spill liggende.  Little Fox Music Box  er med på App Stores liste over de beste App’ene i 2012, og har vært kåret til ukas app i mer enn 70 land. Den har flere, enkle, engelske sanger (lillebrors favoritt: «London Bridge is Falling Down». «Han synger om London, mamma!») og så er det masse som skjer og som barna kan trykke på i bildet. Skal visst være over 100 interaktive elementer tilsammen i de tre sangene som følger med appen. Akkurat passe enkelt og underholdende for de aller minste barna!

4) Revehule: Alle barn med respekt for seg selv trenger en hule. Da jeg hentet i barnehagen forrige uke hadde barna fått lov til å legge tepper over alle stoler og bord inne på avdelingen og koste seg gløgg med å krabbe rundt i «huset sitt.» Du kommer med andre ord langt med et teppe, men selv digget jeg det knallrøde polyester teltet jeg fikk til 7-årsdagen min. I 2013 kommer tipiene i kulere varianter, og Mikkel har selvsagt klart å kapre seg et finfint hi han og.

5) Den fantastiske Mikkel Rev Datteren min er endelig blitt stor nok til å lese min absolutte favorittforfatter som barn: Roald Dahl. Nå har vi pløyd oss gjennom Matilda og en nydelig pop-up versjon av Charlie og sjokoladefabrikken, og forrige uke begynte vi på Den fantastiske Mikkel Rev. Vi leser min slitte, gamle bok fra 80-tallet, men skulle jeg kjøpt en ny i dag ville det blitt med de herlige, detaljrike bildene fra Wes Anderson film.

6) Revelue: Morsomme luer på voksne? Ganske koko. Morsomme luer på barn? Tidenes oppfinnelse! Sønnen min har nesten slitt ut pandalua si nå. Kanskje han skal få en ny med rev?  Lua på bildet passer en baby, men kan spesiallages i flere størrelser, og koster 275 kr inkludert frakt.

7) Teaterrev: Riksteateret er forøyeblikket på Norgesturné med historien om Mikkel som blir tvunget til vegetarinisme av de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. En svensk teaterregissør  ville sikkert reagert på at det alltid er Bamsemor som vasker Brumlemann, at Klatremus fremstilles med elendige omsorgsevner for ekornbarna eller at fortellingen egentlig er fordekt propaganda fra Norsk Vegetarianerforening. Whatever. Mine barn er hvertfall fans. Forestillingen passer for barn over tre år.

8) Revekjole: Siden vi har hvert gjennom en tung rosa-fase her i huset -først den munnløse Kittykatten, så Disney Prinsessene og nå (grøss)Barbie digger jeg enhver kjoler som er kul nok for en 5-åring, men ikke er rosa og glitrende. Denne revekjolen inviterer til kreativ lek, og kommer i størrelse 6 mnd til 6 år og koster 390 kr inkl frakt. 

9) Revenett: Hjelp! Reven har spist badelekene mine! Det canadiske barnemerket 3 sprouts har en retro-aktig, sjarmerende design på sine oppbevaringsting og har blitt hauset i ørten amerikanske foreldre- og interiørmagasiner. Jeg digger særlig vegglommene med flamingo på og dette oppbevaringsnettet til badeleker med reven. Praktisk og fint!

  Hvilke av disse likte du best? Og er reven en slager hos deg ennå eller foretrekker du fugler, ugler, rådyr eller andre skapninger?

 

UPDATE: Jeg er forresten nominert til «Årets Mammablogger 2012». Kjempehyggelig om du vil bruke et minutt på å stemme på meg!

12 Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  16/01/2013 at 11:38 Svar

  Hehe, dette blir litt som da ugla kom, for min del. Husker jeg syns det var så merkelig å plutselig oppdage ugler på undertøy, servise og til og med dinglende fra ørene til venninner. Jeg kommer nok til å trenge litt tid for å bli vant til å se rever på tapeter og kaffekopper. Men hvis jeg skulle valgt ut noe fra innlegget, så hadde jeg tatt revemaska eller kjolen. For 3,5 vår er nemlig blitt veldig opptatt av å spille teater, så det passa jo fint!

 • Hanna

  16/01/2013 at 11:43 Svar

  Jeg eeelsker aaaalle dyr! Hehe, merkelig hvordan man blir fascinert av samme dyr (ugle, rev, rådyr), eller er det en moteting?

  • Susanne Kaluza

   16/01/2013 at 15:04 Svar

   Ja, det er funny! Akkurat som med babynavn! Nå er det plutselig sånn bølge av bestefarsnavn: Johan, Thorvald, Esther, Molly osv.

   Morsomt hvordan alle vi «individualister» alltid begynner å like det samme samtidig 😀 😀

 • Fast leser

  16/01/2013 at 16:05 Svar

  Fantastiske masker – bestilte sporenstreks 🙂 skal ha hakkebakkeskogen som karnevalstema i barnas barnehage i år, så nå har jeg i hvert fall sikret meg litt av kostymene 😀

  Revegenseren var også supersøt, er det lenge siden du kjøpte den?

  Og – har stemt på deg, kan ikke skjønne annet enn at du vinner! Bloggen din er den eneste jeg har vært borti med ordentlig innhold, treffer i hvert fall meg rett i hjertet og magen 🙂

  • Susanne Kaluza

   20/01/2013 at 23:05 Svar

   Så hyggelig å høre at du fant noe inspirasjon i det jeg skrev! Det må jo bli tidenes søteste karneval med hakkebakketema!

   Genseren kjøpte jeg for et par måneder siden, og den har vært i bruk omtrent hver uke siden 🙂

   Tusen takk for fine ord forresten. Blir veldig glad for å høre at noen setter pris på det jeg forsøker å skape her inne 😀

 • Marianne

  17/01/2013 at 12:36 Svar

  Jeg elsker rever! Har nettopp strikket reveskjerf i grått, hvitt og rosa til datteren på 1,5år. Ble kjempesøtt, og er veldig lett å strikke! Oppskriften ligger her http://www.trinekok.blogspot.dk/2012/11/rvestreger-gratis-strikkeopskrift-med.html

  • Susanne Kaluza

   20/01/2013 at 23:10 Svar

   Wow! Takk for supert tips!!

 • A

  20/01/2013 at 10:03 Svar

  Rever er søte, men oransj har aldri vært noen favorittfarge – så blir litt mye oransj for meg på noen av klærne selv om de er dødsstilige. Et av favorittdyrene her for tiden er sjiraff (muligens samme farge, men sååå søt) 🙂

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 00:06 Svar

   Hehehe, ja sjiraffer er herlige. Har du vært i Dyreparken? Da vi var der i sommer fikk vi hilse på sjuraffbabyen som var født bare noen måneder tidligere. Supersøt!!

 • […] jeg rapporterte i fjor flommer Etsy over av revestreker.  Jakken over her var litt i dyreste laget for min smak, men vil din lille leke Ylvis til Halloween […]

 • […] Reven rasker over 2013 « Susanne Kaluza | 16. januar 2013 […]

Post a Comment