Ukas helgetips: Nytt lekeland i byen!

Alt et 5-årig hjerte kan begjære.

Dere som følger meg på Instagram vet at jeg tilbrakte forrige helg med å kjede meg i hjel på lekeland med unga.

Jeg vet ikke om det er lekelandene som har forandret seg eller meg, men jeg husker at når jeg først blemor syntes jeg sånne steder var helt grusomt. Så mye støy! Mens jeg før sto opp grytidlig for å være der ved åpning, og rømte hjem i 13-tida så snart helgepappene hadde fått karret seg ut døra med de uregjerlige store ungene sine for å la de herje fritt i sklia mens han sitter i caféen og snakker i iPhonen sin med helgas date bryr jeg meg nå lite om kaoset som er rundt.

Hater sånne uregerlige store unger som tar over sklia, ass.

Nå synes jeg sånne steder er topp underholdning et par timer. og hører knapt de andre ungene. Jeg bare koser meg bare gløgg med å se ungene mine kose seg gløgg, og med å leke sammen hele familien. Kanskje mine snart seks år som småbarnsmor har gjort meg hørselsskadd? Eller kanskje toleransegrensen min for støy og kaos bare er hevet betraktelig av dette tobarnslivet?

Støy? Jeg hører ingenting?

Uansett: I Osloområdet finnes det endel lekeland allerede, Child Planet på Majorstua, Hopp i Havet på Torshov, Hurlumheihuset på Kolbotn, Hoppeloppeland på Lillestrøm og Gigagøy på Lørenskog , men i et land der det er meldt ulidelige 15 minusgrader på lørdag er det ikke rart at markedet for aktive ting foreldre kan finne på med barna innendørs er nær umettelig.

Nå har Nordens største lekelandkjede Leo’s åpnet et flunkende nytt lekeland på Ulsrud i Oslo, så det måtte jeg jo sjekke ut.

Unna vei! Her kommer jeg! Hele gata må flytte seg!

Inngangsprisen er 150 kroner per barn over 2 år (0-1 er gratis, 1-2 er halv pris), men da koster det sympatisk nok ingenting for foreldre. Selve lekeområdet er svært, med et eget område for de små, som blant annet inneholder trampoline, sklie, lekedyr, et lite hus og store legoklosser som barna kan bygge med. (For oss var det særlig stas å bygge en trapp av klossene som lillebror kunne bruke til å gå opp på taket av lekehuset med!)

Norske byggeklosser.

I tillegg til de standard lekelandelementene som ballrom, masse forskjellige sklier, steder å klatre, tuber å krype gjennom og bruer å balansere over, hadde Leo’s også flere elementer som var nye for oss. Vi tilbrakte minst en halvtime i sjørøverskipet, der barna kunne fore myke baller inn kanoner og så skyte de på blinker eller foreldre som sto utenfor (gjett hva som var mest populært..)

Ta den, for at jeg ikke fikk lørdagsgodt etter barnehagen på tirsdag!

I tillegg var det et kult spindelvev-aktig område der jeg barna kunne klatre i flere lag. Pluss en innendørs akebakke der barna suste ned liggende i bildekkaktige brett, og et rom med gigantiske pilatesballer som var kjempegøy å ligge, hoppe og base oppå og gjemme seg under.

Dette ga meg ubehagelige flashbacks til alle nettene jeg har sittet og gynget på pilatesballen min for å trøste et gråtende spebarn. Funket som rakkern da!

Det er ikke tillatt med medbrakt mat på lekelandet, men vi klarte likevel fint å holde oss under 150 kroner da vi skulle spise. Vi hadde selvsagt kost oss med en digg helgefrokost hjemme først, så barna spiste hver sin pølse i lompe og litt frukt, mens mannen min og jeg plukket med oss knekkebrød med kremost, epler og en müslibar.

Utvalget i kaféen var forøvrig overraskende variert, de hadde både grønn salat, kyllingsalat og fiskeburger i tillegg til mer publikumsfriende fast food som pizza og burger. Til de små tilbød de middagsglass og smoothies fra Ellas Kitchen.

Lekelandet har et stort spiseområde nede der lekene er, men vi satte oss i andre etasje, med dype sofaer og dagslys. De hadde også massasjestoler for slitne foreldre i lekelandomrpdet. I like!

Sol, behagelig innetemperatur og Morgenbladet. Fin lørdag!

Oppe i andre foregikk også bursdagsfeiringene for de som trenger å outsource sånt (og jeg skjønner jo det, så mye små leiligheter vi ofte bor i her i byen) Forskjellige rom hadde forskjellige tema, som dinosaurer og prinsesse, pirat, disco, fotball og fisker. I enden av hvert bord var det en trone som bursdagsbarna kunne sitte på og utenfor var det et skattkiste rom som bare bursdagsbarnet får slippe inn i.

Skal jaggu ikke se bort fra at vi tyr til noe sånt en gang, fremfor å ha 15 viltre 10-åringer innendørs i 3-romsen vår..

Dette er noe for min Dinosaurtoget-elskende sønn.

Leos Lekeland ligger i John G. Mattesons veg 4 og er åpen alle dager fra 10-20.

Har du vært på lekeland med barna før? Hvilken er din favoritt? Og vet du om noe annet gøy det går ann å finne på med barna i helga? I så fall, del det gjerne i kommentarfeltet!

Tør jeg dette?

No Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  18/01/2013 at 16:25 Svar

  Det så vedlig moro ut! Men jeg må si jeg er misunnelig på deg som ikke plages så mye av støyet. Jeg vet ikke hva det er med meg med skuldrene mine kryper bare lenger og lenger oppover når lydnivået stiger. Jeg blir helt svimmel og ør i hodet etter en dag på et slikt giga-lekeland. 😛 Pinglete småbarnsmor jeg er ass..

  • Susanne Kaluza

   20/01/2013 at 23:04 Svar

   Hahahaha, jeg holder ikke ut en hel dag jeg heller altså! Men toleransegrensen er defintivt økt med årene, både for lekeland og barnebassenger om sommeren 😉

 • serena

  18/01/2013 at 16:43 Svar

  Der har vi vært! Og min 2-åring hadde mye mer gøy der enn på Hopp i Havet!

  • Susanne Kaluza

   20/01/2013 at 23:06 Svar

   Samme her. STOR stas!

 • H

  19/01/2013 at 02:35 Svar

  Det er virkelig med god grunn du er nominert til Årets mammablogg! For en fantastisk blogg, og jeg er enda bare lest en brøkdel – jeg gleder meg til å lese resten. Jeg syns nesten det er rart at jeg ikke har hørt om deg før, når jeg ser hvor mye du har vært i media/skrevet. Noen av artiklene dine har jeg jo lest, ser jeg.

  Stemmer det at du ikke legger ut bilde av ansiktene til barna dine? Jeg syns du er et friskt pust blant mange mammablogger, fortsett sånn!

  • Susanne Kaluza

   20/01/2013 at 23:09 Svar

   Tusen takk! Så utrolig hyggelig å høre! Glad du oppdaget bloggen, spre gjerne ordet videre 😀

   Ja, det stemmer at jeg har lagt meg på en heller tilbakeholden linje når det kommer til bilder av barna mine. Kan gjerne poste bilder av meg eller mannen min eller resten av familien, men akkurat barna mine lar jeg være ugjenkjennelige.

   Siden jeg skriver innlegg 7 innlegg i uka 52 uker i året ville det jo blitt et ekstremt trøkk om jeg skulle brukt bilder av dem hele tiden. Men det er jo sånt alle foreldre, enten de er bloggere eller ikke, må føle på selv for å finne ut hva som er riktig for dem 🙂

   Håper du vil være med videre!

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • frk.phoebe

  19/01/2013 at 10:32 Svar

  Så gøy å lese om Leos lekeland! Vi bor rett ved siden av, men har enda ikke tatt turen på grunn av alle barnehagesykdommene vi har vært innom de siste månedene. Men det så virkelig gøy ut! Takk for tips 🙂

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 01:05 Svar

   Bare hyggelig! Absolutt verdt turen! Og god bedring da 🙂

 • Anita

  19/01/2013 at 12:16 Svar

  Jeg hører heller ikke støyet på lekeland lengre, så jeg gir definitivt tommelen opp! Vi har ikke prøvde noen av de i Oslo, turen går gjerne til Leos Lekelang i Bærum siden vi ikke bor så langt unna. Men kanskje vi skal prøve noen nytt denne helgen? Å stå slalom i -17 frister ikke…

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 01:06 Svar

   Absolutt vært innehelg dette her ja! Leve lekeland 😀

 • Vi har Leo’s her i Bergen også, men vi har ikke testet det enda. Tror kanskje turen går dit i morgen, for her var det -12 idag. Håper alle andre er på ski eller noe haha 😛 Har stemt for lengst!

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 01:06 Svar

   Hehehe. Si ifra hvordan det var i Bergen da! Synes du det var rent? Ok med leker både for de minste barna og de litt større?

 • Birgitte

  19/01/2013 at 19:38 Svar

  Jeg stemmer og stemmer, og fatter ikke at du ikke leder. De andre bloggene rekker deg ikke til knærne en gang! Kom igjen og stem, resten av leserne her!!
  Jeg har hatt noen passe slitsomme turer på Hoppeloppeland på Kolbotn -inkl en nitrist samlebåndsbursdag – alle gjester forsvinner fra hverandre. Nihold på hjemmebursdager trangt el ei, sier jeg! Men har lyst til å prøve Leo’s for ligger i nærheten, og ungene digger det jo. God helg!

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 01:08 Svar

   Takk. så snill du er! Jeg er en fersk blogg, mot andre som har holdt på i årevis, men veldig hyggelig at så mange stemmer på meg lell!

   Vi kjører også hjemmeburdager her, men vet ikke helt hva vi gjør når (kanskje særlig sønnen min som har bursdag på våren) blir eldre. Kanskje satse på en aktivitetsburdag i skogen? Ha en riktig strålende uke! Mange klemmer fra Susanne

 • Kajsa J.

  20/01/2013 at 02:34 Svar

  Dette ser da gøy ut både for store og små!

  • Susanne Kaluza

   21/01/2013 at 01:09 Svar

   Vi koste oss hvertfall gløgg 🙂

 • Dag Erland

  02/02/2013 at 15:45 Svar

  Fin blogg du har. Ble litt satt ut av betegnelsen av helgepappaer i innledningen her. Er kanskje en eller flere episoder som har satt spor, men det er mange flinke pappaer rundt omkring som faktisk bruker tiden sin på barna.

  • Susanne Kaluza

   06/02/2013 at 15:26 Svar

   Hei Dag Erland, så glad jeg ble for at du skrev det! Det gir meg nemlig en gylden mulighet til å presisere.
   De aller aller fleste pappaer er fantastiske, snille, oppofrende, engasjerte menn som ville gått på hodet til Nordpolen med en ball sjonglerende på tærne om det kunne gjort barnas liv bedre.
   Her er det snakk om noen få som faller inn i en stereotypi på et lekeland med sikker 500 lekende, klatrende, leende pappaer alt i alt 🙂

 • […] morobasseng med strøm og vannsklier), bowlingbane, sportshall, lekeland (ala en miniutgave av Leos Lekeland/Child Planet), hobbyområde og mye mer. Selvlaget lipgloss i alle regnbuens farger snart i […]

 • […] siden barna har sommerferie, og været er dystert: Vi skal på kino og se en tegnefilm eller stikke en tur på Leos Lekeland. Har dine bursdager endret seg noe siden du fikk […]

 • […] på et julestykke i desember, så billettene pakker jeg da inn samme dag og legger i kalenderen), dra på Leos Lekeland, ta med kakao og ake en dag vi har god tid etter barnehagen (sånne lapper legger jeg gjerne inn […]

Post a Comment