Fly Me To The Moon

Sønnen min har fått brød med ost og skinke, ekstra ost, blåbær, gulrøtter og eplebåter.

I julestrømpa fikk jeg barna noen små pepperkakeformer jeg de hadde ønsket seg lenge. Det har blåst nytt liv i matpakkemekkinga! Små former er topp for å utnytte hver minste bit av maten, og jeg synes ofte det funker fint å gjenta samme form flere ganger.

Her har det gått hardt utover gulrøttene, osten og et eple. For at eplet ikke skal bli brunt har jeg en skål med sitronvann som jeg dumper eplebåtene oppi. Der får de ligge mens mannen min og jeg hører på NRK Alltid Jazz , momser opp restematen og mekker resten av nista.

Datteren min har fått brød med smør og brunost, druer, brød med majones og kalkunskinke, blåvær, mandler og ost.

Jeg synes alltid det er  fint å forsøke å minske avkappet når vi lager niste. Derfor bruker vi ofte noen sandwichkuttere jeg kjøpte  på Ebay for mange år siden, men som jeg nylig oppdaget at er kommet til salgs i Norge også, medblomster og prinsesseformer eller fly og biler.

Matboksene er Easy Lunchboxes som jeg bruker når barna trenger litt mindre mat enn den store Laptop-boksen.

Når smører du niste? Og hvem er det som tar seg av matpakkemekkinga hos dere? Er det deg eller kjæresten eller gjør dere det sammen?

Fåkke Fly Bort!

No Comments
 • Kjersti

  24/01/2013 at 09:36 Svar

  Matpakke e dine er fantastiske… Tror jrg må skaffe meg sånne kuttere også. Prøver gjøre matpakkene spennende, men de er langtfra tidkrevende eller så fancy som dine.
  Mest avanserte er hjerteformede scones.
  Her lages matpakkene mens ungene spiser frokost. Og ansvaret er vel i hovedsak mitt siden jeg er hjemme, men mannen er myyye flinkere å lage morsomme matpakker.
  En typisk matpakke her i huset består av hjertebrød/brød/knekkebrød med valgfritt pålegg, en stor agurkbit, gulerotskiver, drikke youghurt og en liten boks nøtter/korn/krutonger el. Og vannføaske. Fredager får de med juice og kanskje en kjeks.
  Ungene får varmlunds i skole og bhg så matpakka er for å holde dem gående gjennom dagen.

  • Susanne Kaluza

   24/01/2013 at 15:27 Svar

   Nam, det hørtes jo ut osm en helt strålende niste! Og så heldig dere er som har varmlunsj i skoleog bhg. Det burde defintivt flere få også!

 • Camulen

  24/01/2013 at 10:58 Svar

  Hadde ikke tenkt å si så mye om matpakker, men at jeg hørte deg på radioen i dag (P2) og syntes det var veldig fint!! Bra at du setter ord på vanskelige, men akk så vanlige ting. Klem

  • Susanne Kaluza

   24/01/2013 at 15:28 Svar

   Tusen takk! Jeg var litt redd for å begynne å gråte underveis, men det gikk heldigvis fint. Glad Ekko ville sette fokus på et så viktig, men sjeldent omtalt tema.

 • DIVAMAMMA.COM

  24/01/2013 at 11:42 Svar

  Herlig nistepakke!! 🙂 Jeg må få meg flere slike former. Takk for tips 🙂

  • Susanne Kaluza

   25/01/2013 at 15:39 Svar

   Bare hyggelig!

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  24/01/2013 at 12:56 Svar

  Vi trenger ikke lage matpakker til våre små, -enda. Men får jo lyst til det når jeg ser dine kreasjoner 🙂 Får leke meg med frokosten deres her hjemme jeg 😀

  • Susanne Kaluza

   25/01/2013 at 15:40 Svar

   Kveldsmat og frokost er gyldne muligheter til å lage litt gøy. Ikke alltid, men i blant 🙂

 • Hverdagsmamma

  24/01/2013 at 15:08 Svar

  Jeg blir helt imponert når jeg ser disse matpakkene dine Susanne – kjenner nesten panikken for at jentene mine skal oppdage at det finnes en verden utenom skiver fort påsmurt brunost og fårepølse. For desverre må de holde ut med sin mors matpakker, som absolutt ikke ligner noen av dem du lager 😉 Sånn er det når klokken har fått slumret litt for lenge hveeer morgen, og alt skal gå like fort. Men gjett om jeg blir inspirert av bildene dine – så det er godt mulig små former finner veien til mine kjøkkenskuffer også 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/01/2013 at 15:18 Svar

   Tusen takk! Men du, jeg har ikke tid til å smøre nister i det hele tatt på morgenen jeg. Så de lages kvelden i forveien, samtidig som vi rydder av etter middag (dvs dumper restene oppi matboksen)

   Veldig hyggelig at du blir inspirert da. Det er ikke så mye som skal til 🙂

 • Ida

  24/01/2013 at 19:54 Svar

  Her i huset er det jeg som lager matpakker, suger til meg inspirasjon som en svamp. Jeg pleier å forberede matpakkene om kvelden, ved å finne frem matboks og små bokser, selve mekkinga gjør jeg om morgenen i syvtiden, vi pleier ikke å levere i b.hagen før i ni tiden, å har god tid på morran.
  Jeg har lagt min elsk på GOODBYN matboksene,

  • Susanne Kaluza

   25/01/2013 at 15:41 Svar

   Oohh, ja Goodbyn er fine. Liker best de små da. Den originaleboksen synes jeg fikk for mange rom, og så ble den så stor i sekken. Den med tre rom er topp!

 • elektroniczne papierosy

  02/02/2013 at 00:06 Svar

  Some really nice and useful info on this site, also I think the layout contains great features.

 • Janne G-K

  02/09/2013 at 22:18 Svar

  Har akkurat kjøpt de superfine sandwichkutterne, men klarer ikke å finne det perfekte brødet. De aller fleste er litt for små sånn at noe av figuren ikke kommer innenfor. Har du noen tips til firkantede brød som er store nok? Her i huset går det mest i monsterbrød, men da fungerer det bare med skivene i midten av brødet. 🙂

 • Hege

  06/08/2014 at 19:12 Svar

  Har nettopp byttet barnehage, hvor det skal være matpakke til frokost og evt til ettermiddagsfrukten, pluss lunch på turdag en gang i uka. Må si jeg har lengtet etter å styre litt mer hva ungene spiser etter at eldstemor på 2,5 år gikk i fullkost-barnehage fram til nå. Føler meg ofte litt «fanatisk» når det gjelder kostholdet til de små, og jeg turte ikke å gå i detaljstyring på hva hun skulle få og ikke få i den forrige barnehagen i frykt for å virke hysterisk! Men jeg er ikke fan av f.eks smør på skiva, de evinnelige tubeostene de bruker på småbarnsavdelingen (baconost…?!?!! Æsj….), og utvalget av grønt/frukt var ganske så tradisjonelt med eple, pære, banan og appelsin. Nå kan jeg heldigvis styre selv! 😉

  Mine matpakkeslagere:
  – Speltlomper med Snøfrisk/Brie/sennep/gulost (en av delene, ikke alt!:) + skinke, paprika og agurkstrimler
  – Brødskive eller grove rundstykker med sunt pålegg, f.eks leverpostei, makrell, kaviar, Snøfrisk eller moste bær (a.k.a «syltetøy»;)
  – Små bokser med oppskåret frukt/grønt f.eks agurk, paprika, rødbeter, gulrot, brokkoli, oliven, bær, epler, melon, druer, pære, nektarin osv osv.
  – Yoghurt naturell som jeg putter frosne bær eller most frukt oppi, dvs digg smak av frukt/bær uten tilsatt sukker
  – Smoothie lagd kun på most frukt, dvs krever en ganske «bløt» frukt som f.eks appelsin eller vannmelon, samt alt annet man kan ha i en smoothie av fastere bær/frukt. Da får man bevart fiberet i frukten (istedet for å bruke juice), og det er ikke noe tilsatt sukker.

  Jeg tar meg ikke tid til å gjøre det veldig fancy med utstikkere og andre kunstneriske midler, men jeg er fornøyd med å gi dem hva jeg mener er sunn mat for de to smårollingene på 14 mnd og 2,5 år!:-)

Post a Comment