De 5 mest uunnværlige babytingene

Her om dagen blogget jeg om de 5 mest unødvendige babyproduktene. Debatten i kommentarfeltet etterpå inspirerte meg til å tenke over hvilke produkter som faktisk gjorde livet mitt lettere i de hektiske babyårene. Her er lista mi. Hvordan ser din ut?

Look Ma! No hands!

 1.  Bæredings -hvis jeg bare kunne ta med meg en baby og én ting til en øde øy hadde det utvilsomt blitt en bæresele. Jeg prøvde flere forskjellige, men den jeg likte best var en enkel mei tai. Den var superlett i bruk og har brukt den på begge barna fra baby-stadiet og opp til toårsalderen. Som nybakt mor var det helt magisk å få igjen begge armene mine. Fikk trøtte barn til å sove. Sutrete barn til å slappe av . Vil nesten si den har samme funksjon som punkt én på drømmelista mi. (se under)
 2. Inotynol -eneste som funka for bleiesår.
 3. Vippestol -Min var (en arvet en) fra BabyBjörn og den gjorde at babyene våre fra de var ganske små har kunne sitte happy mens vi får spist hevet i oss middagen i fred. I hvertfall i en sju minutter eller så.
 4. DVD-spiller i bilen -sorry Susanne (25) og idealistisk ettbarnsmor. Bilen er et passiviserende sted. Da er passiviserende leker bra. Det tok meg fire års som mamma, timesvis med grining, Egner-lydbøker, manisk synging -for ikke å snakke om amming stående krumbøyd over et bilsete i en busslomme- rosinesker og klistremerker før jeg kastet inn håndkleet og kjøpte dobbel DVD-spiller på Claes Ohlson. Siden har ikke livet (eller kjøreturene til besteforeldrene i Skien) vært det samme. Sikker på vi kunne reist non-stop til Italia og hjem uten å hørt annet enn «Hvem er den aller kuleste Dora Dora?» fra baksetet. En varm takk.
 5. Spisefrakk – Gjorde at antall skift på mini kunne være nede i (sjokk!) en om dagen. Jeg kjøpte to for 50 kroner på Ikea  og bruker de ennå hver gang barna skal male, – eller spise suppe.

Og når vi først er i gang. Her er 5 ting jeg gjerne skulle ønske var funnet opp:

 1. Volumknapp på baby. Eventuelt en app som oversatte uforståelig babygråt til normal tale slik at: «ÆÆÆÆÆÆÆUUUHHHHH» i 3 timer ble til: «Jeg har for øyeblikket vondt i magen.»  Eller «Jeg har bare en eksistensiell krise. Skyld på Weltschmertz
 2. En gravidtetstest som funker dagen etter befruktning. 14 dager er en eeeeeevighet når du går og innbiller på deg symptomer. (Er jeg ikke litt kvalm? Ikke? Bittelitt??) Og med det samme den er i gang, kanskje den kunne vist om resten av en eventuell graviditet ville gå bra, om barnet ble friskt og sunt og fikk seg en snill kjæreste og en ordentlig jobb og et langt og lykkelig liv? Er det for mye forlangt, hæ? I verdens rikeste land??
 3. Leker med lyder som ikke føles som Guantanamotortur for ørene. (Kan ikke det plastikk-keybordet med gårdsdyr på spille Rihanna? Eller i det minste en fiffig versjon av Billy Jean?)
 4. Når vi er inne på leker: Kan noen værsåsnill å lage sammeleggbare varianter av gyngehester/dukkevogner/sklier/hoppekaniner/gåbiler/dukkehus? Du vet, sånne svære leker barneløse tanter og besteforeldre elsker å gi bort, men som snart tar opp størsteparten av det ledige gulvarealet i treromsen min?
 5. En alarm som varsler meg før ungene skal spy. En mobilvariant jeg kunne hatt i bilen hadde vært strålende.

Jeg ønsker ikke et øre i godtgjørelse hverken for idé eller rettigheter til patent. Her er det bare å rappe villt og sette i produksjon for driftige gründertyper. Jeg garanterer at pengene vil fosse inn.

Hvilke babyting kunne ikke du klart deg uten? Hvilke ville du tatt med deg til en øde øy? Og hvilke skulle du ønske noen kunne se å finne opp snart?

 

No Comments
 • Torill

  31/01/2013 at 08:33 Svar

  5 uunnværlige ting måtte vere smokk, våtserviettar, ulltøflesko, vippestol, baby call. Og smokken hadde blitt med på øya. Hadde vore kjekt å funne opp en metode som fekk unga til å sove lenger om morgenen…

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:06 Svar

   ohhhh.. yeah. Kansje man kunne forhåndsinnstilt dem? Til å våkne blide og uthvilte sånn 7 på hverdager, men slumre hvertfall til 10 i helga 😉

 • KristinB

  31/01/2013 at 09:22 Svar

  Haha, måtte bare le gjenkjennende av amming krumbøyd over babysetet i ei busslomme – har opplevd det, ja 😀

  Og tidligvirkende graviditetstest er jeg enig i hadde blitt en virkelig pengemaskin! Seriøst, hvor vanskelig hadde det vært i dag å lage en hcg-måler til hjemmebruk, typ samme prinsipp som insulinmålere?? Så kunne man fulgt med fra første stund, og ikke minst tatt noen stikkprøver (bokstavlig talt) også utover i de første, skumle ukene…

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:06 Svar

   Du er et geni! Dog hadde jeg sikkert sett ut som en middels Plata narkoman etterhvert da 😉

 • Line

  31/01/2013 at 10:09 Svar

  Haha! Jeg må le av ønskelista 🙂 Særlig den alarmen som varsler før ungene skal spy, JA TAKK 😉
  Og veldig enig i DVD spiller i bilen; en reddende engel!!

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:07 Svar

   Ikke sant?! 😀

 • Kjersti

  31/01/2013 at 10:24 Svar

  Den ønskelista ville blitt lang og lengre etter som ungene vokser.
  Hva jeg ikke hadde klart meg uten, så er det:
  Mai tai
  Inotynol (fremdeles en del av sortimentet på badet)
  Smokk
  Papirkluter
  Badestol
  Stativ til badebaljen
  Ull undertøy

  Det jeg har kjøpt og aldri brukt er et giga bæresjal.. Hadde en romantisk ide om at det ville funke med tvillingene… Men om armene da var fri til andre ting, ble de for korte til å nå rundt to babyer så jeg fikk ikke gjort noe mer…

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:07 Svar

   Ull undertøy er uunværlig ja. Mine bodde omtrent i ullpysj hele første leveår!

 • Karianne

  31/01/2013 at 10:49 Svar

  Jeg ville helt klart klart meg uten barneleker av dårlig kvalitet! Prøver selv å kjøpe ting man vet varer en stund, men lekebutikkene bugner over av leker i elendig kvalitet som bare lager søppel! De er såpass billige at tanter og venner kjøper inn til bursdag og jul, og tar gjerne plass også.Det burde være forbudt med dårlig kvalitet! 🙂
  En av de tingene jeg likte mest da jeg hadde små babyer var en refillbar liten plastboks man kunne ha våtservietter i. Fikk den av svigersøster som bor i utlandet, den ble brukt sønder og sammen. Og Mesoft da, perfekt til å vaske små babyer med, mesoft og vann er toppers!

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:08 Svar

   Oooohhh.. det hørtes lurt ut! Svigersøster har ikke noe link? Og må si meg helt enig med deg: Mesoft er gull!

   • Mariann

    01/02/2013 at 10:31 Svar

    Tupperware har en sånn en, veit jeg. Har aldri testa den selv.

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  31/01/2013 at 10:52 Svar

  Bæresjal
  våtservietter
  puppene mine
  kosekluter (mine brukte t-skjorter)

  Volumknapp ja, oh yes det trenger jeg fortsatt til 3,5åringen. Hva skjer med at de snakker så sykt høyt rett etter at de har kommet hjem fra barnehagen??

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:09 Svar

   Hahahahaha. Og ekstra høyt når du snakker i telefonen 😀

 • Sandra

  31/01/2013 at 16:40 Svar

  må si meg meget enig i den varsel FØR de spyr!!!!! det hadde vært noe det, for er det noe som er kjedelig med å ha unger er spysyken og spy i sengen…..

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:09 Svar

   Jepp… Vært gjennom litt av det denne uka gitt..

 • Eirin

  31/01/2013 at 18:43 Svar

  Nå har jeg tenkt på dette hele dagen, og kommet frem til at vi er på en øde øy, mest sannsynlig tropisk. Da trenger jeg ikke DVD- spiller, den vil jo bare gå tom for strøm. Kom frem til mai tei eller noe i den duren, hengekøye og myggnett. Smokk ville og utgått, for siden vi er på en øde øy, vil det jo være enklest med naturmetoden. pupp, pupp, pupp. Våtservietter vil ikke være en naturlig del av økosystemet, heller ikke bleier, så det måtte jeg nok bare lagt igjen hjemme. Men her i Oslo ville jeg gått for vogn, bleier, våtservietter og ammepute

  • Susanne Kaluza

   31/01/2013 at 20:43 Svar

   Hahahahaha, for et herlig, gjennomtenkt svar! Men du har fortsatt to ledige plasser i sekken din til øya: mai tei, hengekøye, myggnett og….? smertestillende? tøybleier? mesoft?

 • Marte

  31/01/2013 at 21:36 Svar

  En sånn liste ville jeg elsket å få før jeg fikk barn for første gang! Så for folkeopplysningens skyld,
  klarer meg ikke uten:

  Et lass med saltvannsampuller når småen er tett i nesa og ikke får sove om natta.
  Heldekkende forklesmekke (enig med deg, Susanne!)
  Tranpinne, så det ikke blir så mye transøl (går aldri bort)
  Brystpumpe: hvor mye frihet gir ikke det, hvis barnet tar flaska, vel å merke …
  Balaklavalue fra Reima (Når lillingen skal begynne i barnehage): Det eneste som sitter på øra (jeg har brukt en formue på luer, så jeg vet ..) og dessuten både skjerf og lue i ett.
  Blender fra Kitchen aid: Ingen andre blendere (som jeg har prøvd) lager så finmost babymat. Genialt også når barna blir større og du kan lure alskens grønnsaker inn i tomatsausen til pastaen eller pizzaen ..

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:02 Svar

   Det var det jeg tenkte og!

   Heeelt enig med lista di forresten. Blender fra Kitchen Aid skjønner jeg må opp på ønskelista!

 • Emmi

  01/02/2013 at 00:03 Svar

  Tenker og tenker, og det er jammen ikke mange ting jeg absolutt ikke kunne klart meg uten. Man trenger kanskje ikke så mye til babyene, da?
  Uansett, ting som var veldig nyttig for oss, og ikke av de helt opplagte:
  – Vippestol fra fisherprice med vibrering og rainforest entertainment (sånn som Miranda kjøper i Sex and the City) http://www.amazon.com/Fisher-Price-K2564-Rainforest-Bouncer/dp/B000I2WB6G
  – Bæretøy (hadde sjal først og deretter manduca – kan fortsatt bruke den til treåringen)
  – Uro til å feste på sprinkelsenga med trekk opp-funksjon som ga oss noen minutter ekstra etterlengtet søvn, tross den irriterende musikken, også den fisher price:)
  – En 80-talls stol (som vi arvet) som var sånn hvor du sitter på knærne med bena på skrå nedover. Genialt når man sitter med baby i sjal på magen og vil sitte å jobbe på pc, da blir det for trangt over magen i vanlig stol.
  – Gyngestol (også arv) som jeg satt i med babyen i sjal på magen og vippet frem og tilbake, i stedet for å gå og rugge hele tiden. (Som du skjønner handlet det meste om å prøve å roe babyen.)

  Gjorde jo en del bomkjøp, sånn som :
  Tåteflasker. Kjøpte ca 35 ulike typer, vesla tok ingen av de.
  Lekegrind. Funka best som lagerplass for alt rotet.
  Ammepute. Mannen kom hjem med dette fra babyshop en gang, vet ikke om det var ment som en romantisk gave for å glede sin kjære, men det funka dårlig.

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:03 Svar

   Nei, det er jo ikke så mye man trenger når de er små. Blir MYE bomkjøp!

   Ønsker meg så en gyngestol jeg og. Har hatt lyst på det siden jeg var gravid med førstemann, men har bare funnet ting som er dyre og blir snappa så fort på loppis..

 • Elisabeth

  01/02/2013 at 10:08 Svar

  Da vi holdt på å bli sprø av alle dinger som spiller musikk begynte vi å tape over høytalerne, markeringstape funker, gafffa enda bedre:)

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:03 Svar

   Genialt!

 • Beate

  01/02/2013 at 22:34 Svar

  Bra liste 🙂 Jeg er veldig fersk i dette mamma-gamet, har ei på snart 10 uker. Men hittil har simovogna vært uunnværlig. Jeg kommer meg ut døra med lillepia og hun sover så godt ute i den kalde lufta. Hadde blitt sprø av å bare gå inne og trø, og jeg er ingen cafèperson. Dessuten får jeg den daglige trimmen, passer på å finne noen oppoverbakker å bryne meg på 🙂
  Ellers er stellekommoden veldig kjekk. Lillepia koser seg der og det er plass til alt det nødvendigste i skuffene under.
  Ullundertøy brukes også flittig.
  Men det jeg er aller mest takknemlig for er faktisk at puppene mine fungerer. Det fungerer som matstasjon, kos, trøst, beroligende, angstdempende og søvndyssende! Hurra 🙂 Hadde ikke klart meg uten.

  Det som har vært totalt bortkastet hittil er blant annet smokk. Det vil hun ikke ta uansett. I tillegg irriterer jeg meg over dårlige klær; overdeler med trange halser, stivt stoff i klesplagg, jumpere og jakker som etter noen sekunders bruk ligger i en krøll under armene, kjoler (som også havner i en krøll under armene), sokker som aldri holdes på føttene, stive jakker med trange ermer, strømpebukser med flott dekor men som er prikkete og ubehagelig på innsiden… ja listen er lang. Skulle ikke tro det var mulig å lage så mye unyttige og upraktiske klær for babyer!

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:04 Svar

   Hahahahahaha, sant! Mine bodde nærmest i hele, myke ullpysjer fram til de kunne krabbe!

   Og smokk var helt waste hos oss og. Veldig glad for det i dag, når jeg ser hvor mye venner sliter med å avvenne 2-3 åringene sine 😉

 • Karina

  02/02/2013 at 12:39 Svar

  1, Babybjørn vippestol. Helt uunværlig til min store overraskelse. Brukes til: Foreldrepause, spise i(oppstart av fast føde), formiddagshvil o.s.v.
  2. Bæresjal, elastisk. Man kan faktisk legge barnet slik at man kan amme mens man er ute å går i byen på vei til superviktig avtale når lillegutt skriker av full hals etter en melketår.
  3. Antilop spisestol. De to fancy varianene i tre med lekkert design ble satt i boden. Antilop er lett å vaske av og lillegutt sitter best i denne.
  4. Trappekrakk så lillegutt endelig kan nå opp til vasken slik som mor og far. Da går tannpuss lekende lett uten protest.
  5. oppblåsbar badeball. Sammenleggbar portabel moro for stua, parken. Går visst aldri lei.

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:05 Svar

   Badeball har jeg ikke prøvd. Så lurt!

 • Babyapp

  03/02/2013 at 14:24 Svar

  Finnes jo app for å oversette babyspråk.. Har i hvertfall fungert overaskende bra på mine to…

  Baby Ears by DBL av Dunstan Baby Ears
  https://itunes.apple.com/no/app/baby-ears-by-dbl/id556482217?l=nb&mt=8

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:05 Svar

   Jøss! Funker det altså? Jeg har hørt om det, men alltid vært veeeldig skeptisk 😀

   • Babyapp

    09/02/2013 at 02:41 Svar

    Funker som juling 🙂

    Begynte med at vi plukket opp en overpriset dvd på en av babybutikkene når vi hadde fått vårt første barn. Var skeptiske vi også, men også nysgjerrige på om det kunne ha noe for seg.

    Og allerede etter å ha tittet på den en gang, begynte vi å gjenkjenne signalene og lydene man skulle se etter på vårt eget barn. Vi kunne med en gang høre at barnet var sultent, og om det lagde lyden for luft i magen, så kom det stort sett alltid en rap om man la barnet over skulderen.

    Å gjenkjenne at barnet var sultent var særlig nyttig for meg, som er mann, og således ikke utstyrt med kroppsvedhengene som kunne dekke behovet 🙂 Da kunne jeg bare finne eller vekke ammetåka, så fikset hun biffen 🙂

    Det er også litt interesant når man hører at andres barn gir utrykk for ulike behov, og litt irriterende når man ser foreldre som forsøker å roe ned barn som åpenbart gir utrykk for at det er sultent.

    Etter at vi kjøpte dvd’en så har det kommet en app. Vi kjøpte den også.. Men fant ut at det ikke var noe på den som vi ikke hadde lært fra DVDen. Men appen koster ikke mer enn 49 kroner, så jeg vil heller anbefale folk å kjøpe den i stedet for dvd…

    Vil påstå at livet vårt med barn har blitt mye enklere, ved at vi har lært oss bedre å gjenkjenne behovene, og vil anbefale andre å prøve det samme!

 • Elisabeth

  03/02/2013 at 21:40 Svar

  En soveknapp!!!

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 14:05 Svar

   😀

 • […] mammarollen. Ting jeg trodde jeg ville være mer skeptisk til før jeg fikk barn, som samsoving, bæring og amming av to år gamle barn (skriver mer om det en annen gang!) leer jeg ikke et øyelokk […]

 • JoesphON

  26/05/2013 at 17:15 Svar

  Cycling jerseys are acutely much leading for the treatment of the cyclists those who wants to increment their display level. It helps them to lengthen their put one’s foot down and command their ride comfortable. Over it gives a modish look and has be proper a needfulness in behalf of the mavin cyclists. It is the leading section of what a rider on wear?

  First buying any of the bike shirts it is foremost to consider your needs and riding level. Depending upon these factors you should start for the shirt having associated with functions. After all the priceless ones is not the right one. Pronouncement the proper bicycling shirt is indeed worth what you pay for.

  In the forefront you buy a cycling jersey, you should procure an goal thither some of the factors like bodily, size and designs etc. which will help you to put aside an eye to the best clothes one. Welcome??s talk give the materials adapted to in the jerseys. Polyester is the most fashionable exceptional of fabric. Almost always jerseys are made from blend polyester, set polyester or proprietary graduate of polyester. These types of fabrics help in keeping moisture discernible of the corpse and mask the body of the rider cool.

  To order bicycling jerseys customarily fits to your firmness becomingly so that the cyclist does not demand the extra material dragging in the air providing resistance. A shirt which truly fits to your masses helps the cyclist to accomplish better. Yet, there are separate fits recompense casual cyclists that are a petty looser.

  These are all the communication almost the types of materials used fro and the size of a shirt. License to??s have some knowledge with regard to the designs.

  When you are choosing your cycling shirt, you purpose reach a few designs. You can get bicycling jerseys prove to be c finish in shortened sleeve, eat one’s heart out sleeve or in sleeveless. Orderly you can coax some jerseys with long sleeves that have zippers tolerate you to murder the sleeves so that it can be used as a sleeveless jersey.

  The cycle jerseys possess the pockets placed in the retreat from of the shirt so that the items you move won??t slope down while you conveyed on your cycle. You can also pick up shirts with elastic pockets or pockets having zip so that you never be undergoing a fearfulness of losing things either.

  Some of the jerseys are designed with zips so that the riders have an chance to honest the zip whenever he/she desires and it allows ventilation. Jerseys are nearby with both full length zippers and partial extensively zippers. If you suborn with thoroughly duration zippers it would be easy to put on the shirt. Cycling shirts make the but moment as the cycling cog-wheel has. Choosing the orthodox the same can refrain from you prolong your playing and bring about you contented while riding.

 • […] ikke slik… Den gode nyheten er at vi i det minste har gjort noe riktig ved å investere i en fastmontert DVD-spiller for barna i bilen. Mens jeg følte dette var å feige ut ved å bestikke barna med tegnefilmer for å få fred når […]

 • «I knew that was some thing in his favour. He has learned when he’s had ample.»

Post a Comment