Mandagsniste – restene fra de rikes bord

Mandag er utvilsomt den beste nistedagen for barna mine. Da har vi hatt fri dagen før, sånn at vi har mer tid (og ikke er superslitne etter jobb og barnehagehenting og turn og jeg vet ikke hva). Etter helga er dessuten kjøleskapet fylt av digge rester, noe som gjør matpakkemekkingen til en lek.

Istedenfor å tenke:

«Hva skal de ha på brødskiva denne gang?»

tar jeg en titt i kjøleskapet og tenker:

«Hvilke smårester kan jeg se mitt snitt til å bli kvitt nå?»

Lillebror har fått: Krydrere kikerter, gule og røde cherrytomater, spanske kjøttboller med maisrester, knekkebrød med gulost, blåbær og et hardkokt egg.

For lillebror sin del var svaret resten av kikertsnackset vi spiste på kvelden. De bli myke dagen etter, men han synes de smaker digg med krydderet lell. Vi hadde spanske kjøttboller til tacomiddag, som det ble en seks sju stykker igjen av. Vi hadde blåbær til overs etter en fin frokost. Og vi hadde  små knekkebrødhjerter liggende etter en bakerunde.

I tillegg fikk han et hardkokt egg som han fikk velge form på selv. Svaret trengtes ikke noe geni for å gjette på forhånd:

«Toget! Thomas Toget!!»

Datteren min er mer konservativ i matvalget om dagen. Hun vil bare ha kjøttboller hvis hun får ketsjup ved siden av. I tillegg har vi fylt Laptop Lunchboxen hennes med nøtter, blåbær, knekkebrød og resten av de gule og røde cherrytomatene jeg kjøpte på lørdagen.

Sender du med rester i nista til barna dine eller deg selv? Hva slags restemat liker de og hva rynker de på nesa av? Og har du noe mat igjen etter helgen som kan trylles om til nistemat i morgen?

Storesøster har fått nesten det samme: Knekkebrød med ekstra vellagret Norvergia, blåbær, gule og røde cherrytomater, cashwenøtter, ketsjup og kjøttboller.

 

No Comments
 • Lykkelinn

  04/02/2013 at 11:33 Svar

  Haha, jeg skjønner at det er forskjell på helgemenyene! Her pleier kjøleskapet å være ganske bunnskrapt etter helgen (ukeshandler på mandager), og selv om dagens niste ble restemat så har vi visst bare spist kosemat denne helgen: jentene fikk brødskive med brunost (favoritten om dagen), appelsin i skiver, et vaffelhjerte og en pizzabit. Litt mais og vips, mandagsniste. 😉

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:53 Svar

   Nam! Det hørtes jo superdigg ut!

   Vi handler nok ikke like strukturert, nei. Miljøskadd av å bo rett over en søndagsåpen Jokerbutikk 😉

 • I den nye avdelingen til Thea har de begynt med smøre-måltid. Det er både sukk og jippi på en gang. Men da spiser vi heller litt rester til kvelds. 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:54 Svar

   Åh, er ikke det digg da? Hos oss er de begynt med en smørefri dag i uka. Veldig deilig med en pause!

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  04/02/2013 at 12:43 Svar

  Våre små trenger ikke niste enda, men får jo lyst til å mekke niste bare for gøy når jeg ser nisteboksene til barna dine 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:54 Svar

   Så hyggelig å høre 🙂

 • Elisabeth

  04/02/2013 at 13:25 Svar

  Her i huset fikk vi klager da rester var med, og brødskiver med makrell i tomat var ingensteds å finne. Men tacolefse med ost, skinke og salatrester har blitt en popis ( og da går grønnsakene ned 🙂 )

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:55 Svar

   Tacolefserester er gull her og!

 • Kine

  04/02/2013 at 19:27 Svar

  JA bruker endel rester, men dessverre er gutten min så kresen :/ blåbær er han lei av, liker ikke tomat og paprika eller kikerter :p
  og kjøttboller må være helt rene…ikke noe krydder smak her i gården :p

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:55 Svar

   Datteren min er også skeptisk til kjøttboller med smak, men disse (som jeh kjøpte på Rema 1000) gled ned. Måtte ha ketsjup til da 😉 :-p

 • Mamma til ei lita

  04/02/2013 at 19:54 Svar

  I vår barnehage får de alle måltidene, pluss både frukt og grønt, slik at restene får hun kose seg med til kveldsmat heller! 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/02/2013 at 13:55 Svar

   Heldiggriser!

 • Therese

  04/02/2013 at 20:55 Svar

  Hei.
  Jeg kom over de nydelige tyllkjolene til din datter, har du en link til hvor jeg får tak i disse kjolene?

 • toril

  09/06/2013 at 12:11 Svar

  Hei, Kan du hjelpe meg å finne siden for å bestille denne matboksen med små rom som jeg tror du setter nedi. Far ikke til å komme inn på sidene du har linket til.

Post a Comment