Ukas helgetips: Fastelavens-moro, boller og flammesluking!

Er det karneval hos dere i dag også? HEr har jeg akkurat sendt avgårde en stolt cowboy og en glad senorita. Noe av det morsomste med karneval synes jeg er når jeg tusler med to ferdig utkledde og oppspilte barn til eller fra barnehagen og ser alle de små piratene med utedress, prinsessene med ulllue og pippiene som titter opp fra barnevognene vi møter på veien.

Helga fortsetter med minst like mye moro. Det er nemlig fastelaven på søndag og masse gøy som skjer for de små!

Maskeverksted på Folkemuseet.

Folkemuseet er det full fastelavensfest fra 12-16 på søndagen, og barn som kommer utkledd kommer gratis inn! Det blir premie for beste utkledning og salg av fastelavensboller. Barna kan bli med på maskeverksted (det koster 30 kroner) og fargelegge og dekorere sine egne masker. De kan lage fastelavnsris, se barneteateret «Den mørkredde ridder» og være vitne til ekte flammeblåsing på Torget!

Flammesluking er litt skummelt og veldig gøy!

Men det er ikke bare Folkemuseet som lager ekstra moro for barna til fastelaven. På Kampen Økologiske Barnebondegård kan dere prøve å ri hest og vogn på søndag, hilse på dyra (min favoritt? undulatene inne på doen!) eller bare kose dere med saft og fastelavensboller. Arrangementet varer fra 12-15.

Sagene Samfunnshus er det gratis fastelavensverksted fra 13-16 samme dag. Her kan barna få lage fastlavnsris, komponere sin egen bolle og slå katta ut av sekken. På Sagene har de også også barneteater på lørdagen: En forestilling som passer barn fra ca 2 år om Greven Vlad og Musikanten Igor. Teaterstykket varer i 40 minutter og går en gang klokken 14 og en klokken 15. Billettene koster 50 kroner.

Selv skal jeg hvertfall ut på bjørkekvist-slang i nabolaget ikveld så vi kan lage fastelavensris i morgen. Hvis vi rekker blir det også bollebakst i løpet av helgen, -med Toro-pose så klart 😉

Skal dere markere fastelaven på noe vis? Og har dere noen andre hyggelige planer for helgen?

Ta deg en bolle!

No Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  08/02/2013 at 15:01 Svar

  Jeg så bare de fastelavensbollene og mistet helt konsentrasjonen….

  Men ja, jo det blir nok utkledningsfest i barnehagen her, men den har blitt utsatt pga noe sykdom og kurs… Blir først i mars! -betyr det at jeg kan bake boller to ganger?? ja??

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 13:23 Svar

   Oh yeeeahh.. 😉

 • Torill

  08/02/2013 at 16:18 Svar

  Neinei, ikke Toro;) super enkel oppskrift bak på eldorado melispakken, stek bollene ca 1 min kortere enn det står på pakken( det er oppskrift på skoleboller) funker helt supert til boller, kanelsnurrer og solboller. De er bar helt super gode!! God helg!!

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 13:35 Svar

   Takk for tipset! Latskapen vant denne gang, men skal se om jeg prøver meg på denne neste gang!

 • Kaisa

  08/02/2013 at 22:06 Svar

  Takk for tips denne helgen også! Fikk en ide om bollebaking tidligere i dag, og det er jo veldig passende.

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:08 Svar

   Bare hyggelig Kaisa!

 • Ine

  09/02/2013 at 09:35 Svar

  Så gøy at du nevner Folkemuseet, der jobber jeg 🙂 Men i helga har jeg fri, og i morgen skal det i alle fall bakes boller!

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:12 Svar

   Elsker Folkemuseet! For en fin jobb du har 😀

 • Sofie

  09/02/2013 at 11:20 Svar

  Hei! Første tur innom bloggen din, og tror jeg kommer til å trives godt her! En morsom og fin blogg, litt utenom det vanlige! Du ser ut som ei dame med tæl og det liker jeg!
  I helga skal vi kose oss med boller og min første morsdag 🙂 Mannen og babyen skal straks snike seg ut på hemmelig oppdrag (les: kjøpe blomster til meg?) så da kan jeg starte på bakinga 🙂
  Ha en fin helg!

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:13 Svar

   Så utrolig hyggelig å høre, Sofie! Velkommen skal du være, håper du vil trives her 🙂

 • Carina

  11/02/2013 at 09:59 Svar

  Elsker fastelaven;) og karneval i barnehagen..hehe. Tenkte bare skyte inn at «vår» bhg så lager barna kostymene selv.. Det har vært tema for denne måneden, på Mini sin avdeling har det eksempelvisvært jungel de har jobbet med. Synes det er en fin måte å inkludere alle, og ikke skape sy/kjøpepress. God mandag!

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:13 Svar

   Så lurt! Det burde virkelig flere gjøre og!

Post a Comment