Kalde hjerter

Har dere markert morsdagen på noe vis i dag? Her fikk jeg sove leeeenge, og ble vekket med frokost på senga som 5-åringen hadde fikset selv. Jeg hadde til og med fått låne yndlingskoppen hennes. E’kke det kjærlighet, så vet ikke jeg!

Iskald kjærlighet.

Jeg vet ikke hvordan dere har det i helgen, men hos oss er søndag litt sånn midt-i-mellom dag. Barna har fri og har lyst til å kose seg litt ekstra, men samtidig har jeg lyst til å la lørdag være selve godis-dagen. Jeg har lett for å la det skli ut til å bli fredag, lørdag og søndag, og da er plutselig godteri en del av kosen 3 av 7 ukedager.

Derfor forsøker å finne andre ting som er stas og gøy og godt, men som er hakket sunnere enn Kindersjokokolade, potetgull og non stop.

 

Så lett at barna fint klarer å lage yoghurt-isen sin selv.

Smoothie eller smoothie-is er en løsning, sjokoladetrukne bananer, frosne druer  (min favoritt!) eller bare en digg fruktsalat i regnbuens farger er andre hits. Men det som er desidert størst slager hos oss om dagen er små, frosne yoghurt-is.

Jeg bruker samme konfektformer som jeg kjøpte i matbutikken for å lage sjokolade av før jul. Isbitformer funker også fint!

Silikonformene gjør det lett å få de ferdigfrosne hjertene ut igjen.

Det ser aller finest ut når jeg bruker en kombinasjon av forskjellige yoghurt-typer som barna liker. Vanilje, jordbær og skogsbær er en god kombo.

Litt kakestrø på toppen gjør alt ekstra gøy. Trenger ikke mer for å lage fest i stua da, eller hva?

God morsdag alle sammen!

Hvilke dager er godteridager hos dere? Klarer dere å overholde det eller -gjør du som meg og- smugspiser Kvikk Lunsj -sjokolade når barna ikke følger med? Og har du tips til noe sunnere kosemat?

Halvparten skogsbær og halvparten vanilje gir en fin stripe-effekt på yoghurtisen.

No Comments
 • grethe

  10/02/2013 at 12:51 Svar

  Må bare si deg, jeg fant bloggen din for en tid tilbake, og har herved funnet min mammamentor 😉 Helt utrolig hvordan du snur kjedelige matpakker til en lek nærmest, jentungen digger deg like mye som meg, etter jeg fant deg, gleder hun seg til å lunsje på skolen hver dag, og viser stolt frem matpakka til de andre i klassen, mot før da hun fikk kjedelige brødskiver som hun ikke spiste noe av. Yoghurtis-godteriet ditt skal jeg helt klart prøve meg på i nærmeste fremtid, da jeg har ei som faktisk maser en del om hun ikke kan få «sunt» godteri. Sportsgodteri er en slager, og hennes favoritt er smoothies, så denne isen går nok rett hjem 🙂 Tusen takk for at DU finnes, verdens beste mammablogg 🙂 Hilsen fra Grethe

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:19 Svar

   WOW! Dette må være en av de hyggeligste tilbakemeldingene noensinne! Skal sporenstreks printe ut og henge opp på kontoret mitt. Tusen takk for at du gjorde dagen min lys 🙂 Er så glad du setter pris på det jeg prøver å formidle her inne! Mange klemmer fra Susanne

 • aer

  10/02/2013 at 14:02 Svar

  Helt enig med Grethe! Du er fantastisk inspirerende og heldige barn som har deg til mamma:-)

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:19 Svar

   Tusen takk!! Denne skal jeg spare på og vise dem når de er tenåringer og hater meg 😉

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  10/02/2013 at 14:45 Svar

  Åh de hjertene var kjempesøte! Enda gøyere å spise når de ser så stilige ut 😉
  Her er lørdag godisdagen. Da får jentene velge en ting de vil kose seg med. Denne lørdagen ble det en skål bamsechips.

  Vi prøver å begrense sukkerinntaket så godt det lar seg gjøre. Baker sukkerfritt og lager sukkerfri godis selv 🙂 Favorittene er sukkerfri karamellfudge, sukkerfri bounty og lavkarbo muffins. I går hadde vi forresten også blåbær-yoghurtis uten sukker 🙂 Mange spør om ikke det er «stress» å lage godis selv, men jeg syns det kan være en gøyal utfordring å lage sunnere godteri og kaker!
  …meeen er selvfølgelig ingen helgen heller da. Skal ikke fornekte at det har hendt at jeg har knasket en sjokoladejulenisse i smug f.eks.

  GOD morsdag til deg forresten!

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:20 Svar

   Så flink du er! Skal følge med på bloggen din for flere slike sunne tips 🙂 Håper du hadde en nydelig morsdag, Jona! Stor klem

 • […] lang at eg surfa innom Instagram medan eg sto og venta. Der kom eg over Susanne Kaluza sine geniale youghurthjarter. Eg raska med meg ein boks skogsbæryoughurt for å prøve […]

 • Fantastisk, disse skal vi lage!! 😀 Sniker nok til oss litt sjokolade på lørdagskvelden ja. Thea fikk kjeks og frukt denne Lørdagen noe hun liker veldig godt. (og masssse boller på morsdagen. Host.)

  • Susanne Kaluza

   12/02/2013 at 14:21 Svar

   Så hyggelig at du ble inspirert!

 • […] oss hjelper det mye bare å sørge for at barna spiser jevnlig og at vi kommer oss ut i hvertfall en liten tur i løpet av dagen. Konflikttnivået øker alltid om […]

 • Mille

  08/08/2013 at 22:31 Svar

  Småens favoritter i sommervarmen:
  Bananis: en halv banan på en ispinne fryses ned. Tar lang tid å spise (en hel banan slukes) og kan serveres både til frokost og når det mases om is.
  Frokostens juice servert i slushy maker, så han kan spise den med skje (bedre enn å fryse ned juicen siden man da bare ender opp med å suge ut smaken og vannet blir igjen på pinnen)

 • The berms stored the sea from inundating Salisbury Beach Heart on Thursday night time, even so the tide took its toll, he explained. The berms had to be rebuilt for Friday morning’s function.

 • Gibbons, the District 5 champion at 152 lbs last year, scored a pair of takedowns and almost had a second from Dibert, who gained the district title at 160. The 53 victory at

Post a Comment