Ukas helgetips: Helgetur til Superland

Siden vi snart går inn i vinterferieuker tenkte jeg å dele et tips til en større utflukt denne fredagen.

For noen helger siden var jeg på Superland i Sarpsborg med familien. Det var en julegave fra fetteren min og familien hans, så vi dro fire voksne og fem barn i alderen 2 til 10 år. Superland er som et hotell veldig, veldig tilrettelagt for småbarnsfamilier. Under samme tak har det badebasseng, lekeland, minigolfbane, klatrevegg, en liten basketbane og mye mer moro for de små (som gjør at helga også blir digg for de store)

Barna sover. Mor svømmer.

Jeg elsker å svømme, så muligheten til å stupe ut i et basseng med en gang jeg våkner om morgenen er pur himmel for meg.

Varmer oss etter noen timer i bassenget!

Det var en egen inngang til bassengområdet for hotellgjetser (men det var gjennom en kald trappeoppgang, så husk å ta med morgenkåpe og Havaianas) Bassengområdet har blant annet et oppvarmet barnebasseng, et babybasseng med sklie, et stort boblebassengen, en stor soppdusj og to store sklier for de litt større barna.

Hotellet har et varmt barnebasseng og et kaldere ett.

Jeg var størst fan av det varme boblebadet.

Boblebad og en hel helg fri!

Rett utenfor bassengområdet er et lekeland med ballrom, sklier, tuneller å krype gjennom, ballkanoner og alt annet et barnehjerte kan begjære.

Lekelandet var den største favoritten.

Det som var gull var at hele området var gjerdet inn slik at barna kunne leke fritt der inne, mens vi voksne fikk muligheten til å sitte og late oss på utsiden og lese helgeavisene og skravle.

Lekeområdet er stort.

Barna syntes også det var gøy å herje på den store minigolfbanen utenfor lekelandet. De eldste barna spilte faktisk noen runder, mens de to gutta på to år løp for det meste rundt og tok ballene til storesøsknene mens de knegget og lo.

Fordi vi bodde på hotellet fikk vi et armbånd som gjorde at både inngang til bassenget, golfen og lekeland var gratis. Gull!

Hole in one!

Maten på hotellet imponerte meg ikke like mye. Selv om barna syntes det var stor stas å få blekksprutpølser (vanlige pølser som var klippet ut så de liknet blekkspruter. Jeg er fan!) var det lite utvalg for de voksne, og maten var heller ikke noe å rope hurra for. Minnet meg veldig om meny og gjennomførelse i Kristiandsand Dyrepark og på Tusenfryd. Hvorfor kan ikke norske hoteller satse litt mer på god (og gjerne også sunn) mat? Charterhotellene ligger milevis foran i både kvalitet og utvalg, og det er de samme barnefamiliene de retter seg mot. Argh.

(Hvis noen har tips til gode restauranter i Sarpsborgområdet blir jeg kjempeglad for innspill i kommentarfeltet, for vi kommer garanter til å reise tilbake hit flere ganger lell. Moro for de små veier for øyeblikket langt tyngre enn gastronomiske opplevelser for oss voksne.)

Hva er det med barn og overdimensjonerte kosedyr?

Stemningen seg mange hakk da hotellets museformede maskott labbet inn i restauranten, til stor jubel fra barna. Når de hadde spist opp var det et eget lekerom i nærheten av restauranten de kunne herje i, mens vi voksne kunne spise opp hamburgeren og pizzaen vår i fred. Senere på kvelden var det barnekino, mens egne aktivitetsledere arrangerte balllek og ansiktsmaling.

Hjertebank.

Dag 2 i Sarpsborg gir en gylden mulighet til å sjekke ut vitensenteret Inspiria Det ligger rett over veien for hotellet (og hotellgjester får rabattert inngang ved å vise hotellnøklene) og er som en mer moderne versjon av min gamle favoritt Teknisk Museum. Masse tekniske ting å sjekke ut og viktigere: masse knapper trykke på! Lillebror digget hjerterommet der du kunne se og høre et hjerte dunke, mens rommet skiftet farge fra hvitt til rødt.

Julegrøten er servert!

Datteren min synes den mugne julegrøten var ekkel-spennende. Her har Inspiria satt fram en grøt i desember og tatt bilde av den flere ganger om dagen, slik at barna får se en kortfilm av hvordan akkurat denne maten gradvis mugner mer og mer. Topp utgangspunkt for en samtale om mat og hva som gjør at noe mat er spiselig og noe er ekkelt!

Vind i håret.

Andre favoritter var rakettoppskytingen der vi kunne lage og justere egne fallskjermer og se hva som fikk rakettene til å falle fortere og saktere og selvsagt vindmaskinen. Meningen var egentlig at vi skulle bruke luftstrømmene til å fly en ball gjennom en kurv, men vi syntes det var mye morsommere å bruke dem til tørke håret etter morgenens badetur.

Når man først er i Sarpsborg er det lett å runde av turen med en kjapp visitt over svenskegrensa for å hamstre lørdagsgodt!

Men det blir jo ikke helg uten tips til mer bynære ting å finne på og. På søndag frister det å ta turen innom Blårollinger på Parkteateret. Der skal brødrene Martin Hagfors og Håkon Gebhardt synge og tøyse for rockeungene som samler seg. Arrangemtet koster 50 kroner, dørene åpner 12 og konserten begynner 13. Vafler og god stemning garantert!

Har du vært på Superland eller Inspiria i Sarpsborg før? Hva synes du? Og har du tips til andre familievennlige hoteller med morsomt opplegg for de små?

No Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  15/02/2013 at 17:01 Svar

  Herlig med helgeutflukter, selv om jeg er blodfan av late hjemmehelger også;) Husker godt familieturene våre til Danmark da jeg var lita, med mye av samme opplegget. Svømming er så deilig! 🙂

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 11:27 Svar

   Ohhh. Jeg elsker også late hjemmehelger <3 Men i vinterhalvåret kan det blir mange slike når barna er små. Danmarksturer var en slager når jeg var barn også! Og en tur med Kielbåten toppen av lykke 😉

 • Cecilie

  15/02/2013 at 17:50 Svar

  Så hyggelig at dere har besøkt Sarpsborg! 🙂

  Av spisesteder vil jeg anbefale Brasserie 74 og Tapas de Graciani i sentrum for gode middags-/lunsjretter. I litt høyere prisklasse finner dere Festiviteten spisestuer, god voksenmat og -drikke. 🙂

  • Ingrid

   16/02/2013 at 08:59 Svar

   Er enig i tipset om Brasserie 74 (ligger i gågata, ved kinoen). Har ikke vært på de andre.

   • Susanne Kaluza

    17/02/2013 at 11:29 Svar

    Takk for tips! Brasserie 74 kan definitivt forvente seg besøk av oss neste Østfoldferie med andre ord 😀

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 11:30 Svar

   Supre innspill! Disse må sjekkes ut 🙂

 • Monica

  16/02/2013 at 18:55 Svar

  Takk for knallbra tips! Det er helt gull. Har allerede benyttet meg av noen andre tips tidligere.
  Begynner å bli ganske så lei av vinter, og trenger litt nye ting og finne på med de små. kanskje det blir en tur til Sarpsborg på oss og!:)

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 11:30 Svar

   Så bra du fikk litt inspirasjon! Som regel holder det jo bare å gå ut i akebakken for å få en fin helg, men kjenner vinterentusiasmen min begynner å blekne nå 😉 Digg med en liten miniferie!

Post a Comment