Ukas helgetips: Trommer og teater

Denne helga er ukas tips enkelt og greit mine to favoritter:

Afrikansk Lekestue har holdt på i over 35 år, og er et fantastisk hyggelig, nedpå og avslappet tilbud til alle barn. Lekestua er hver lørdag fra 14-18. Den første timen er det frilek, der barna kan velge mellom å male masker på store ark, få flettet håret med fargerike tråder, få ansiktsmaling, perle kjeder eller klippe og lime afrikanske dyr.

Fra 15-16 er det samling med lek, eventyr, tromming og sang. Fra 16 og ut er det frilek på stasjonene igjen.

Caféen selger afrikanske varmretter og nystekte vafler, og det er ofte live musikk og god stemning,

Afrikansk lekestue passer best fra sånn 2 år, men jeg har hatt med lillebror siden han var baby og han har kosa seg gløgg med å tromme på trommer og skli på sklie mens storesøster perler og maler. Inngangsbilletten koster 50 kroner for voksne og 60 kroner for barn. Gratis for barn under 2 år, og rabatt for familier og grupper.

Sagene Samfunnshus har de denne lørdagen dukketeater tilpasset barn fra 0-3 år. Baobab og bushbaby handler om en gul natt-ape, en sulten skilpadde og et trist tre. Kan vi sammen få baobabtreet i godt humør igjen? Forestillingen er laget som en del av Norsk Kulturråds satsing på kunstformidling til barn under tre år. Stykket settes opp klokka 13, 14 og 15 og varer i 25 minutter. Billettene koster 60 kroner per person, og det lønner seg som alltid å være tidlig ute for å være sikret billett.

Hva er dine planer for helgen?

 

No Comments
 • Marianne SW

  22/02/2013 at 09:08 Svar

  På søndag er det gratis kreativt verksted kl 12:00 og gratis barnedisco klokken 13:00 på asker kulturhus

 • Unni

  22/02/2013 at 10:50 Svar

  På søndag skal vi på Dansens hus å se barne/baby forestillingen Hodefotinger. 🙂

 • Kaisa

  22/02/2013 at 12:01 Svar

  Nok et fint tips med afrikansk lekestue. Hadde sååå lyst til å dra på babydans da jeg var i perm med junior, men klarte aldri å surre meg dit. Men lekestue fra 14-18 er genialt, det er hans beste tid på døgnet.
  Denne helgen skal junior til fjells med besteforeldre og tante, og vi skal være hjemme. Men neste lørdag…

Post a Comment