Lun rotgrønnsakssalat med halloumi

Har du en veggis i vennekretsen? Eller har du bare lyst til å spise mer grønnsaker og mindre (heste) kjøtt?

I dag har jeg en ny oppskrift ute på økologisk.no som er en slager både som middag og som en del av en buffet hjemme hos oss. Det som gjør at retten blir så digg er at søte ovnsbakte rotgrønnsaker passer så perfekt til den salte halloumi osten. Har du ikke brukt Halloumi før? Det er en kypriotisk ost som har den geniale egenskapen at den holder formen selv når den blir stekt, og er derfor en perfekt måte å pimpe opp en salat på. De selger den i ostedisken på vanlige matbutikker.

Jeg pleier å gjøre rotgrønnsakene ekstra sødmefylte ved å ha litt honning og appelsinjuice over dem når jeg baker dem, men har du bakt en haug med rotgrønnsaker til en middag og har rester dagen etter kan du fint bare bruke dem og. Grønnsakene går altså fint ann å bakes dagen i forveien, og så varmes raskt i ovn eller mikro før dere spiser.

Hos oss elsker sønnen min halloumi, mens datteren min er mer skeptisk og foretrekker å spise de regnbuefargede «pommes fritsene». Vil du bruke noe annet enn halloumi kan du servere med fetaost eller litt lunken chevre ved siden av i stedenfor.

En annen variant jeg er glad i å lage er å blande grønnsakene og halloumien med kikerter og appelsinbåter for en supersunn og mettende lunsjsalat. Den holder seg i dagesvis i kjøleskapet, så lag en stor porsjon når du først er i gang!
Trenger du å bruke opp hallomien har jeg brukt den fantastiske osten i en annen middag her inne på bloggen før.

Du finner altså hele oppskriften min på lun rotgrønnsakssalat med halloumi og mynte her.

Har dere noen vegetarianere i vennekretsen eller familien? Hva har du pleid å servere hvis du får besøk av folk som ikke spiser kjøtt?

 

No Comments
 • Christina

  28/02/2013 at 13:20 Svar

  Denne skal prøves. Ser skikkelig god ut

  • Susanne Kaluza

   01/03/2013 at 11:23 Svar

   Smaker nydelig! Si ifra hva du synes om du tester oppskriften da 🙂

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  28/02/2013 at 14:10 Svar

  Seriøst?! jeg har aldri funnet Halloumi på butikken i Norge, men nå skal jeg sjekke nærmere neste gang vi er på besøk 🙂 Er nemlig heeelt avhengig, og spiser det minst en gang i uken her i Berlin 😀 Genialt på grillspyd på sommeren også 😉

  • Susanne Kaluza

   01/03/2013 at 11:24 Svar

   Ohhh, jo da! På min lokale Icabutikk har de Halloumi i ostedisken. Før måtte jeg i tyrkiske delikatessebutikker for å lete det fram. Verden går fremover!

 • Ine

  28/02/2013 at 15:50 Svar

  Jeg er veggis selv, faktisk! Mannen min også. Halloumi er kjempegodt, og jeg tror jeg skal prøve denne salaten til middag i dag. Takk for enda en fin oppskrift 🙂

  • Susanne Kaluza

   01/03/2013 at 11:25 Svar

   Så hyggelig at du ble inspirert! Håper den faller i smak hjemme hos dere og 🙂

 • Marianne SW

  07/03/2013 at 14:57 Svar

  Dette så kjempegodt ut. Må prøves. De har til og men Haloumi på Meny nå. Jeg lager ofte Samosa , en quiche eller et eller annet fra http://www.101cookbooks.com og lignende blogger når jeg får lyst på veggismat

Post a Comment