Ukas helgetips: Slanger, øgler og kravlende kryp

Synes du slanger, øgler og edderkopper er morsomme dyr? Ikke? Samme her. Kjenner jeg får helt grøsninger nedover ryggen av stikkende tunger, plirende øyne og hårete ben. Urgrrghh! Barna mine elsker imidlertid amfibier og insekter med en skrekkblandet fryd. Jeg tror de synes det er fascinerende at slanger, krokodiller, hårete edderkopper og andre ekle krek faktisk finnes i virkeligheten, i motsetning til hekser, troll, drager og spøkelser. Ordentlig monstre, liksom!

(Og her vil sikkert norsk herpetologisk forening understreke at slanger slett ikke er monstre, men bare følger instinktene sine om de forsøker å kvele meg i hjel. Jeje.)

Denne scenen i Jungelboka ga meg mareritt i årevis fremover. Prøver fortsatt å hoppe over disse sidene i boka.

Midt i Oslo sentrum finner du en ørliten dyrehage, som skapt for barnas fascinasjon for alt som kravler og kryper dyr. Oslo reptilpark harknallgule og blå frosker, en boa constrictor og masse andre tjukke og tynne slanger, skilpadder, øgler, papegøyer, iguaner, silkeapene Thomas og Harald, ekte tarantella edderkopper med hårete ben og med en slags krokodille. Reptilparken ligger i St. Olavsgate 2 og er derfor perfekt å kombinere med en tur innom bibliotek etterpå. Eventuelt før eller etter Bok og Bolle-lørdagen hos Cappelen Damm i Akersgata. Nå på lørdag er det Flu Hartberg som tegner, forteller, spiller, synger og leser fra den nye boka si Fjols klokka 13.

Reptilparken er oppe fra 10 til 18 tirsdag-søndag og inngangsbillettene koster 100 kroner for voksne og 70 for pensjonister og barn.

Ha en kravlende fin helg!

Brutus er strengt tatt en kaiman, men barna mine insisterer på at dette heter krokodille.Foto: Oslo Reptilpark

No Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  01/03/2013 at 11:49 Svar

  Slanger og krokodiller er greit. Det er de små hårete med altfor mange ben som gir meg grøsninger 😛 Men jentene elsker dem 🙂 Vi får ta oss en tur på Aquarium igjen, her i Berlin snart. 🙂

  • Susanne Kaluza

   01/03/2013 at 21:09 Svar

   Elsker Aquarium i Berlin! Åh, du er så heldig som bor der! Fineste byen <3

 • silje kristengård

  05/03/2013 at 17:09 Svar

  Oslo reptilpark er knallbra,
  og de har virkelig peiling på det de driver med!
  Vi fikk holde en slange i ganske bra størrelse og Anneline (som er en av dem som driver stedet)
  brenner virkelig for disse dyrene!
  Vi reiste fra Sandefjord, og det var definitivt verdt turen:)

Post a Comment